keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Ulosotto suojaosuus 2019

Velallisen ja hänen perheensä toimeentuloa varten ulosmittaamatta jätetään aina suojaosuus. Tämä perustuu lakiin kansaneläkkeen ja eräiden muiden etuuksien indeksitarkistuksista, joka on hyväksytty eduskunnassa, mutta lakia ei ole vielä vahvistettu. Uo virasto ei edes noudata perustuslakia, vaan on Perintätoimoston juoksupoikia! Lakimiehieltä tämäkin tarkistettu! Tulkoon vaan kultalusikka suussa oleva arvostelemaan-mutta ajatelkoon samalla, ettei kaikkien ulosotto perheiden lapsilla ole edes kunnon ruokaa ja vaatteita!


Jos vastaajalla on elatuksen alaisia henkilöitä kuten alaikäisiä lapsia, korotetaan suojaosuutta kutakin elätettävää kohden euroa. Mitä tarkoittaa ulosoton suojaosuus. Kun velallisella on avoinna ulosottoon saakka perittäväksi siirrettyä velkaa, tulee vastaan termi ulosoton suojaosuus. Tämä tarkoittaa tiettyä euromääräistä summaa, jota ei voida ulosmitata. Toisin sanoen vain suojaosuuden ylittävä tulo voidaan ulosmitata velkojen maksuun.


Jos velallinen ei noudata vapaaehtoisesti tuomioistuimen antamaa tuomiota, tuomio pannaan täytäntöön ulosotossa. Ulosotossa käytettäviä perintäkeinoja ovat maksukehotuksen lähettäminen sekä palkan, eläkkeen tai muun toistuvan tulon ja omaisuuden ulosmittaus. Jos ei huollettavia nettotulo riittää. Ulosottotoimen rajoittaminen Velkoja voi halutessaan.


Ulosotossa olevalle velalliselle jätettävä suojaosuus on 2euroa päivässä velallisen itsensä osalta ja euroa päivässä velallisen elatuksen varassa olevan henkilön, esimerkiksi lapsen, osalta. Kun ulosmittaus on suoritettu, ulosottomies lähettää eläkkeenmaksajalle maksukiellon, jota noudatetaan siihen asti, kunnes velat ovat maksettu. Sähköiseen asiointipalveluun tulee kirjautua sen henkilön, joka ulosottoa hakee ja joka on ulosottoperusteeseen merkitty kantaja.


Lue lisää: Palkan ulosmittaus. Alla olevalla lainalaskurilla voit laskea riittääkö maksuvarasi tarvitsemasi suuruisen järjestelylainan takaisinmaksuun. Laske ensin järjesteltävien velkojesi kokonaismäärä ja merkitse se Lainan määrä -kenttään. Oikeushallinto Asiointipalvelut. Velallisen suojaosuus on 2euroa päivässä, jota korotetaan eurolla elätettävän henkilön vuoksi.


Palkasta ei mitata ulos, jos se on pienempi kuin suojaosuus. Yksin elävän velallisen suojaosuus on 67euroa kuukaudessa. Pitkään työttömänä olleille velallisille on perusteltua myöntää helpotuksia ulosottoon, jotta ulosotto ei merkitsisi kannustinloukkua työn vastaanottamiselle.


Suojaosuus päivää kohti on siis 3euroa. Kannustinloukkujen purkamista tavoittelevan toimenpiteen tulisi kohdistua vain työttömiin velallisiin eikä yleisesti laajaan joukkoon ulosottovelallisia, esityksessä todetaan. Näin saisimme suomen taloutta nousuun ja ihmisillä olisi myös täten enemmän ostovoimaa. Keskustan kansanedustaja Aila Paloniemi vaatii, että hallitus nostaa ulosoton suojaosuutta ensi viikon kehysriihessä.


Tällä hetkellä ulosoton suojaosuus määritetään kaavamaisesti tuloluokittain ja kuukausittain pidätettävä summa riippuu suojaosuuden suuruudesta. Maatalouden energiaveroja palautetaan korotetusti milj. Maatalousyrittäjien eläkelain viivästyskoron tilapäistä alentamista jatketaan milj. Lisäksi työnantajan pitää selvittää, paljonko työnantaja saa kuitata työntekijän palkasta.


Sen tärkein laji on ulosmittaus eli rahamääräisen velvoitteen täytäntöönpano. Ei hätää, asiat voidaan järjestää kuntoon. Täältä löydät tietoa maksusuunnitelmista, perinnän vaiheista, luottotiedoista, taloudenpidosta ja monesta muusta asiasta.


Jos hakijalla on ulosottoja miten ne huomioidaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit