tiistai 7. helmikuuta 2017

Sotilaspassi kadonnut

Tee ilmoitus, jos edellinen passisi on kadonnut tai varastettu. Jos passi katoaa tai varastetaan, siitä täytyy tehdä ilmoitus. Tämä on erittäin tärkeää väärinkäytösten estämiseksi. Kirjaa ilmoitukseen kattava selvitys passin katoamisesta. Se on tuossa vaiheessa niinsanottu esteettömyystodistus.


Sotilaspassin voi joutua näyttämään passia hakiessaan. Vanhanmallinen sotilaspassi sisältää sen haltijan valokuvan (ei välttämätön) ja allekirjoituksen, minkä lisäksi siihen merkitään haltijan henkilötiedot ja palvelustiedot lyhyesti. Tietääkö joku,jos menee kyttikselle uusimaan passia (tässä tapauksessa nuori mies) niin pitäkö välttämättä olla sotilaspassi mukana? Mieheni on kadottanut sotilaspassinsa, näkeekö ne jostai että intti suoritettu?


Sinun on maksettava passi tai henkilökortti, kun jätät hakemuksen. Asevelvollisen passi tai henkilökortti. Jos olet asevelvollinen, sinun on passia tai henkilökorttia hakiessasi esitettävä selvitys siitä, että passin tai henkilökortin myöntämiselle ei ole passilaissa mainittuja esteitä.


Aseen hankkimisoikeus on voimassa pääsääntöisesti vuoden, erityisin syin perusteltuna enintään kaksi vuotta. Valmistaudu tarvittavin liittein: hakemusta jätettäessä vaaditaan sotilaspassi , metsästyskortti, seurojen jäsenyystodistukset sekä poliisin nettisivuilta tulostettu perustelulomake. Päätä etukäteen minkälaiseen aseeseen haluat hakea lupaa. Asetyyppi, toimintatapa ja kaliiperi kysytään hakemusta vastaanotettaessa.


Suomen elintarvikelain mukaan hygieniapassi tarvitaan, mikäli työntekijä käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Yleisimmät puolustusvoimien lomakkeet on julkaistu tällä sivulla. Lomakkeet ovat pdf-muodossa.


Isoisäni sotilaspassi on alkuperäinen, ei kadonnut. Häntä ei sodan jälkeen pidätetty Valpon toimesta. Niissä ja LT- eli lääkärintarkastuskorteissa on se perustieto, jota tallennetaan passeihin. Tarvittavat asiakirjat passin tai henkilökortin hakemiseen Ruotsissa.


Virkatodistus (personbevis för pass), enintään kuukautta vanha. Mitä anniskelupassitestiin kuuluu? Mikä on anniskelupassi? Kuka tarvitsee annsikelupassin?


Ilmoitus kuoleman-tapauksesta tai katoamisesta: Kadonnut Äänisjärven jäällä, Vodlajoen edustalla 10. Katosi kaukopartiomatkalla. Joutui vangiksi erään ryssän puolelta takaisin palanneen toverinsa kertoman mukaan. Den försfunne bör icke tillsvidare annonseras eller antecknas som död).


Playa del Inglesissä, San Fernandon puolella - Comisaría Policía Nacionalilta, Avenida Moya, - saa katoamisilmoituksesta todistuksen, kun on tehnyt ilmoituksen puhelimitse, puh. Se, jonka sotilaspassi tai tässä asetuksessa tarkoitettu todistus tai määräys on vahingoittunut tai kadonnut , on tuomittava momentissa mainitusta rikoksesta sakkoon, jollei hän voi saattaa uskottavaksi, ettei hän ole vahingoittumiseen tai katoamiseen syyllinen. Kadonnut tai vioittunut sotilaspassi uusitaan sotilasläänin esikunnassa. Aseeton palvelus Reserviläinen, joka ilmoittaa, että vakavat uskonnolliset tai eettiset omantunnonsyyt estävät häntä suorittamasta aseellista palvelusta puolustusvoimissa voi hakea aseettomaan palveluksen rauhan aikana. Aselupa peruutetaan myös, jos harrastuksesi on päättynyt, lupa ei ole enää työn vuoksi välttämätön tai ase on kadonnut.


Poliisi voi peruuttaa aselupasi, jos olet käyttäytynyt väkivaltaisesti tai jos olet syyllistynyt ampuma-aserikkomukseen tai -rikokseen. Lupa voidaan peruuttaa myös, jos rikot lupaehtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit