tiistai 14. helmikuuta 2017

Kuntoutuminen

Laajan valikoiman kirjakauppa netissä. Tutustu valikoimaan ja tilaa heti! Kela järjestää kuntoutusta kaiken ikäisille ja turvaa toimeentuloa kuntoutuksen aikana.


Suomalainen kuntoutusjärjestelmä kuvataan erityisesti järjestelmän kuntoutumista mahdollistavat ja estävät tekijät huomioiden kuntoutuspolkuja suunniteltaessa. Juuri arjessa ovat ne paikat ja tilanteet, jotka kuntoutuja parhaiten tuntee ja joista hän voi saada voimia kuntoutumiseen.

Useissa lihastauteihin liittyvissä suosituksissa korostetaan moniammatillaisen yhteistyön merkitystä, josta usein käytetään termiä kokonaiskuntoutus. Kasvatuksellisen kuntoutuksen lähtökohtana ovat yksilölliset tuen tarpeet. Kun kaipaat tietoa sairaudesta ja vertaistukea, hakeudu kursseille, joilla käsitellään elämää tietyn sairauden tai hoitomuodon kanssa. Kuntoutusta kaiken ikäisille.


Ympäristön tuki on tärkeää muutoksissa. Perheen ja ystävien lisäksi tukea saa omasta yhdistyksestä ja vertaisilta. Yhteiskunta järjestää kuntoutumisen tueksi kuntoutuspalveluja.


Haluan tietää lisää kuntoutuksesta.

Munuais- ja maksaliitto järjestää sopeutumisvalmennuskursseja. Onnistuneet kuntoutuksen edellytyksenä on oireyhtymän laaja-alaisuuden ja moninaisuuden ymmärtäminen. Autistinen ihminen tarvitsee yksilöllistä tukea kuntoutumiseen. Asperger-ihmisten kuntoutuksessa hyödynnetään psykososiaalista kuntoutusta, jossa tavoitteena on tukea ihmisen sosiaalisten taitojen oppimisessa, elämänhallinnassa, oman identiteetin muovautumisessa, itsenäistymiskehityksessä, ammatillisessa suuntautumisessa. Ammatillinen kuntoutus (työkykyä edistävä kuntoutus) merkitsee niitä toimenpiteitä, jotka auttavat kuntoutujaa saamaan tai säilyttämään itselleen soveltuvan työn, kohentavat hänen työkykyään ja -valmiuksiaan, ja lisäävät integraatiota työhön muilla tavoilla.


Toiminnan aikana saat tukea ja apua omaan tilanteeseesi sekä pystyt vahvistamaan työkykyäsi. Sillä parannetaan kuntoutujan fyysistä, psyykkistä ja. Pallolaajennuksella hoidetun sydäninfarktin jälkeen työ- ja toimintakyky palautuvat yleensä nopeasti.


Tavoitteena on yksilöllisyyden ja elämänhallinnan kehittäminen kasvatuksen, opetuksen, oppilashuollon ja kuntoutuksen keinojen avulla. Kotiin pääsee yleensä parissa päivässä. Jos vaurio on pieni, voi kevyeen työhön palata jopa 1–viikon kuluttua. Muuhun kuntoutumiseen aikaa voidaan tarvita 1–kuukautta.


Mielenterveyden häiriöstä kärsivän kuntoutus suunnitellaan yksilöllisesti. Usein kahden ihmisen välinen luottamuksellinen hoitosuhde on tärkeä osa kuntoutumista. Apuvälineitä käytetään yleensä 2-viikkoa.


Oikea diagnosointi sekä ensihoidon nopeus ja laatu ovat ennusteen kannalta ratkaisevia.

Jatkohoito määräytyy vamman vaikeusasteen mukaan. Primaarioireita tulee osata etsiä ja tunnistaa. Dysartriaan liittyy erilaisia artikulaation, äänen tuoton, puhenopeuden ja hengityskontrollin ongelmia.


Leikkauksesta kuntoutuminen voi kestää kuukausia, jopa vuoden. Artikulaatio voi olla epätarkkaa tai kankeaa ja puhe kuulostaa puuromaiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit