perjantai 17. helmikuuta 2017

Työharjoittelu eteläkoreassa

Hankuk University of Foreign Studies – yliopisto Etelä-Koreassa. Oletko kunnianhimoinen, kansainvälisyyteen pyrkivä etkä tyydy kuin parhaaseen opetukseen? Jos tunnistit itsesi, on Korean kansainvälisin yliopisto sinua varten. HUFSin kurssivalikoima on kohdeyliopistoidemme laajimpia, joten valinnanvaraa löytyy lähes kaikille.


Eniten mieleeni opiskeluajoista on jääneet vaihto-opiskelujaksoni Etelä-Koreassa sekä erilaiset projektit, joiden tiimoilta pääsin matkustamaan Saksaan sekä ympäri Suomea. Suosittelen vaihtoon lähtemistä kaikille, se oli todella ainutlaatuinen kokemus, Topi kertoo. Opinnoissa Topi suuntautui markkinointiin ja viestintään. Vaihtojaksoon kuuluva työharjoittelu Etelä-Koreassa.


Tutustuin Korealaiseen työkulttuuriin. Työtehtäviini kuului toimiston tukitehtävät ja suomalaisten innovaatioiden esittelyä työyhteisölle. Työharjoittelu ulkomailla 19.


Kauniina keskiviikkoisena, ei niin lumisena päivänä astelimme luokkatovereideni kanssa 2-kerroksen opiskelutilaan. Luvassa oli Sanelma Mäkelän ja Eero Tolvasen luennot heidän kokemuksistaan työharjoitteluissa ulkomailla. Pusan National University sijaitsee Etelä-Koreassa , Busanin satamakaupungissa. Yhteisöllisyys opiskelijoiden ja opettajien kanssa syntyi nopeasti.


Elina pääsi työharjoitteluun Keskusrikospoliisin kemian osastolle ja jäi sen jälkeen sinne töihin. Erityisesti työharjoittelu on jäänyt Elinan mieleen mukavana aikana, siellä huomasi, että kaikki opiskeluissa opittu valmensi käytännön työhön. Asuntoa Soulista etsiessäni tulin kahlanneeksi melkoisen määrän tietoa eri asumisvaihtoehdoista Etelä-Koreassa , joten ajattelin nyt kertoa lyhyesti tästä aiheesta myös blogissani. Uutisia, päivän puheenaiheita ja muut Ylen parhaat verkkosisällöt.


Ulkomaisilla korkeakouluilla saattaa olla omia apurahoja opiskelijoilleen. Myös kohdemaan suurlähetystöstä kannattaa tarkistaa, tarjoaako opiskeluvaltiosi apurahaohjelmia ulkomaisille opiskelijoille. Esimerkiksi Japanissa, Saksassa, Etelä-Koreassa ja Meksikossa on tarjolla ulkomaalaisille opiskelijoille suunnattuja apurahoja.


Olen Bigga Konola, viittä vaille valmis yhteiskuntatieteiden maisteri pääaineena kansainväliset suhteet. Teele päätti lähteä opiskelemaan Ruotsiin, vaikka hän sai opiskelupaikan myös Suomesta. Uppsalan yliopiston monipuoliset vaihtomahdollisuudet olivat yksi syy suunnata länsinaapuriin - Teele on päässyt opiskelemaan Ruotsista käsin myös Etelä-Koreassa ja Kanadassa. Yksi erityisen opettavainen osa opintoja Laureassa oli Inwookin mukaan työharjoittelu.


Aiemman kokemuksen perusteella hän sai hyväksiluettua ensimmäisen tutkintoon kuuluvista kahdesta harjoittelusta. Jälkimmäisen harjoittelun Moon teki suomalaisessa startup-yrityksessä taloushallinnon tehtävissä. Saimme mahdollisuuden vierailla Etelä-Koreassa elokuun lopussa viikon kestävällä opintomatkalla.


Kokoonpanomme oli neljä 2. Matkan aiheena oli nuorisotyö ja nuorisopolitiikka. Saksa - Matkaopas Alpeille - Tuomas Salste: Kotisivu Home Pag. Katso Saksan kartta ja lomakohteiden sijainti täältä!


Lue lisää Saksasta ja varaa hotelli matkallesi sopivalla sijainnilla TUIlta Saksa on 8miljoonalla asukkaallaan Keski-Euroopan runsasväkisin valtio ja yksi maailman johtavista teollisuusmaista. Jo kuopatuiksi kuviteltu kovan nationalismin haamu rumine seuralaisineen liikkuu samalla tavalla Intiassa, Etelä-Koreassa , Filippiineillä ja Yhdysvalloissa. Aikoinaan hyvillä toiveilla lastatusta laivasta ei Venäjällä ja Turkissa näy muuta kuin pilkahdus maston päätä horisontissa. Paras kokemus opiskellessa oli vaihto-opiskelu ulkomailla.


Itse suoritin vaihto-opiskelun Etelä-Koreassa , missä sain kansainvälistä näkökulmaa oman alan aihealueista. Vaihto-opiskelu on vapaaehtoinen, mutta suosittelen sitä lämpimästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit