keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Referaatti muotoilu

Suunnittelu ja muotoilu tapahtuvat kontekstissa, jossa on tarve toiminnalle. Välillä on tietysti tällaisia määritelmätyyppisiä ja tavoitelauseita, joissa oikeasti on vaikeus ilmaista asia referoiden, kun olennainen kuitenkin pitäisi sanoa. Tässä esimerkissä on mielestäni kelvollinen muotoilu – asia on ymmärretty, mutta sanottu vähän toisella tavalla. Referointi on omin sanoin lyhyesti selostamista aiemmin kuullusta tai luetusta.


Referaatti muotoilu

Kill your darlings -sarjamme jatkuu, tällä kertaa vuorossa ihan hauska, mutta viime kädessä kirjan varsinaiseen aiheeseen nähden turhan pitkä referaatti Pekka Mervolan väitöskirjan antiikvakirjasimen maihinnousua Suomeen käsittelevästä osiosta. Huomaa, että varsinkin miksi-kysymys on hyvä pohdinnan perusta! Osa tehtävänannoista on jo valmiiksi kysymyksen muodossa! Vastaus: Otsikon muotoilu ei ole kaikkein olennaisin asia - kyky ymmärtää teksti ja rakentaa siitä hyvä referaatti sen sijaan on.


Kokonaisuus ratkaisee, mutta enpä usko, että pelkkä otsikon muotovaatimusten unohdus pisteitä tiputtelee. Aina ei esseen kirjoittajalle anneta valmista otsikkoa, joka ohjaisi kirjoitelman kulkua. Jos kehotus Lukekaa nämä teokset ja kirjoittakaa niiden pohjalta essee tuntuu vaikealta toteuttaa, kannattaa aloittaa tekemällä luettavasta materiaalista referaatti (ks. ohjeita). Tämä sivusto sisältää Ammatillisen opettajakorkeakoulun avoimia oppimateriaaleja.


Referaattia apuna käyttäen voit ryhtyä arvioimaan lukemaasi. Sisällön ovat tuottaneet Anne Leppänen ja Tuija Rautio, JAMK. Sisällön käyttöoikeutta koskee Creative Commons -lisenssi (CC BY-NC). Instructions for internship. Jos pro gradu -tutkielma jätetään arvosteluun 1. Referointi, erittelymuotti ja tekstitaidon koe Maarit Berg Johdanto Tarkastelen tässä artikkelissa referoinnin muotoja ja merkityksiä tekstitaidon kokeessa.


MAANMITTAUSTIETEIDEN LAITOS OPINNÄYTETÖIDEN MUOTOILUOHJEET 1. Suomen kielessä sanat taipuvat tietyn kaavan mukaan sen perusteella, mikä sanan taivutustyyppi on. Tällaisia taivutustyyppejä. REFERAATTI Referaatissa esitetään alkuperäinen kirjoitus tai puhe tuntuvasti lyhennettynä. Oheistiedot Refaraatista ilmenevät aina seuraavat oheistiedot Alkuperäinen esittäjä Julkaisu- tai kuulemispaikka Alkuperäinen otsikko Referoija.


Vaiheistaminen Vaiheista referaatin laatiminen näin: 1. Merkitse muistiin oheistiedot. Siteerattavan median oma referaatti tai niin sanottu etusivun vinkki uutisestaan ei yksin riitä. Eri medioiden verkkosivuillaan julkaisemiin juttuihin suhtaudutaan samoin kuin paperilehden juttuun, eli niitä voi siteerata, jos ne muuten täyttävät tässä luvussa kuvatut kriteerit.


Incompletion: työelämän muotoilu on keskeytymätön prosessi, jossa jatkuvasti suunnitellaan, toteutetaan ja arvioidaan työelämän kehitysajatuksia. Käytä fonttikokoa ja riviväliä 5. Sopivat fontit ovat Arial, Calibri ja Times New Roman. Kysymysten muotoilu on hämäävää pitääkö pääsääntöisesti pitää vaikka pitäisi aina pitää ja kysellään myös sellaisia asioita jotka on merkitty materiaaliin mutta joita ei käsitellä suoraan tunneilla, esim. Sinulle tulevana muotoilujana ja muotoilun opiskelijana opintojakson tavoitteet huomioon ottaen. Tekstin tunnistetiedot.


Osoita teosten käyttöä selkeillä lähdeviittauksilla. Tässä tehtävänä on laatia nimenomaan kommentoitu referaatti , jossa pohditaan kirjassa esitettyjä. Johdatus palvelumuotoiluun Satu Miettinen Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising.


If you continue browsing the site, you agree to the use of cookies on this website.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit