torstai 9. helmikuuta 2017

Dialogi ruotsiksi

Dialogi ruotsiksi

Suuren valikoima kirjakauppa. Tutustu valikoimaan ja tilaa heti. Katso sanan dialogi käännös suomi-ruotsi. Suomi, englanti, ruotsi ja monta muuta kieltä! Määritelmät Substantiivit.


RedFox on Suomen suurin sanakirja. Keskusteluun muodostetaan kaksi dialogi -ryhmää, toinen ruotsiksi ja toinen suomeksi. Sanakirja sisältää kieltä mm. Teidän on tarkoitus sopia tapaamisesta. Juhlakalenteriin voit tutustua suomeksi ja ruotsiksi.


Kirjoita dialogi ruotsiksi ja käytä apunasi esim. Suomalaiset viikonpäivät ovat viikinkiajan perintöä tai jopa vanhempia lainasanoja. Seuraavassa on tyypillisimpiä lukuja peruslukuina, järjestyslukuina ja substantivoituina.


Dialogi ruotsiksi

Järjestyslukua ennen tulee aina den tai det. Ruotsin kielioppi harjoituksineen sosiaali- ja terveysalalle on vastaus sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden toiveeseen saada helppokäyttöinen kielioppi ruotsin kielen sanaston ja rakenteiden kertaamista varten. Kertaa ruotsin kielen keskeisiä kielioppiasioita.


Kanske-sanan jälkeen voit käyttää sekä suoraa että käänteistä sanajärjestystä. Joskus rinnastuskonjunktiot yhdistävät sivulauseita ja silloin tarvitaan sivulauseen sanajärjestys: Han sade att han var sjuk och (att han) inte kunde komma till provet. SWE on nettisarja viidestä Ruotsiin muuttaneesta suomalaisesta. Lyhyet videot kertovat, miltä Ruotsi näyttää suomalaisin silmin. Mielenkiintoisia ja vauhdikkaita henkilöitä ja aiheita, jotka tempaavat mukaansa – ja saattavat aiheuttaa kiinnostusta ruotsin kieleen!


Kertaa miten ruotsiksi ilmaistaan päivämäärät ja vuosiluvut sekä viikonpäivät ja kellonajat. Tässä osiossa on materiaalia uskonto- ja katsomusdialogitaitojen harjoitteluun. Att atal i telefon ja seuraavaa linkkiä.


Dialogi on kunnioittavaa vuoropuhelua. Pitäisi tehdä ruotsin tehtävä, jossa tarvis tehdä ruotsinkielinen skitsofrenia potilaan tulohaastattelu osastolle, mutta kielitaito on aivan surkea (eli ei ole hajuakaan lauseen muodostuksista ja sanajärjestyksistä), tarvis löytää netistä tai jostain kirjasta matskua tehtävään. Esittelet itsesi ruotsalaiselle opiskelukaverillesi. Kertaa nyt persoonapronominit ja kirjoita ne itsellesi ylös.


Asiointipalvelun etusivusta on nyt käytössä kokeiluversio vanhan rinnalla. Uudelta etusivulta voit helposti tarkistaa, puuttuuko hakemuksestasi vielä jotain. Sivusto on tulossa myös ruotsiksi. Lue uutinen aiheesta. Sivuilta löytyy teemoiteltuna esimerkiksi lapsen oikeudet, lasten ja nuorten osallisuus, ihmisoikeus- ja demokratiakasvatus, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, globaalikasvatus, kieli- ja kulttuuriryhmät, väkivaltaisen ekstremismin ennaltaehkäisy, disinformaatio ja vihapuhe.


Katsele rauhassa kuvia ja ota selvää kuvien avulla, miten sanotaan ruotsiksi kulunut jarrupala, vaihdelaatikko, asennus, vaihtaminen jne. Tämän jälkeen kuvittele, että jätät ruotsinkieliselle isoäidillesi viestin hänen vastaajaansa hänen omassa autossaan olevasta viasta. Premiär (teema 2): persoonapronominit ja dialogi (kysymyksiä)-seinätyö: lehdestä kuva henkilöstä. Liimataan paperille.


Diak on ylivoimaisesti suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen järjestäjä Suomessa. Tarjoamme myös terveysalan, kirkon alan ja tulkkauksen koulutusta. I Tunnepohjainen dialogi 1. Osoita positiivisia tunteita 2. Huomaa lapsi ja vastaa hänen aloitteisiinsa 3. Läheinen molemminpuolinen dialogi 4. Anna tunnustusta ja osoita arvostusta II Merkityksiä luova ja avartava dialogi 5. Yhteinen huomion kohde ja keskittyminen 6. Rikastuta lapsen kokemusta ulkomaailmasta kuvailemalla, mitä te molemmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit