perjantai 10. helmikuuta 2017

Ipr liiketoiminta

Ipr liiketoiminta

Aineettoman arvon tunnistaminen, oikeuksien hyödyntäminen, puolustaminen ja kehittäminen ovat digitaalisessa taloudessa toimivien yritysten arkipäivää. Päivän aikana perehdytään aineettomien oikeuksien eri muotoihin sekä. Yritysvarallisuudesta arviolta kolme neljäsosaa on aineetonta omaisuutta. On myös ymmärrettävä, miten suojaus vaikuttaa omaan ansaintalogiikkaan. Asioita, jotka ovat yritysten liiketoiminnan keskiössä.


Teknologian kehittyessä ja juridiikan kansainvälistyessä ne ovat merkittävä kilpailutekijä. Immateriaalioikeuksia koskeva lainsäädäntö on jatkuvassa. Lisenssisopimuksella luovutettavan hyödyntämis- ja käyttöoikeuden kohteena voi olla esimerkiksi patentilla tai hyödyllisyysmallilla suojattua teknologiaa, tavaramerkki tai tietokoneohjelma.


Lisenssi voi olla eksklusiivinen, jolloin lisenssinantaja luovuttaa kaikki oikeutensa lisenssin. Tärkeintä on kuitenkin oivaltaa aineettomien lisäarvojen merkitys asiakkaan kokeman arvon kasvattamisessa. Tämä merkitsee selvää rahaa.


Ipr liiketoiminta

Mikäli liiketoiminta on luvanvaraista, on muistettava varmistaa etukäteen, ovatko luvat siirrettävissä vai tuleeko ostajan hankkia luvat erikseen itselleen. Ostajalla on hyvä olla suunnitelma sille ajalle, kun lupamenettely on vielä kesken. Henkilöstön työsuhteet siirtyvät liiketoimintakaupassa ostajalle. Miten aineettomat oikeudet tuodaan osaksi liiketoimintaa? Miten luovien alojen yritykset voivat suojata aineettomat oikeutensa – ja miten niistä suojauksen.


Yritysten varallisuudesta yhä kasvava osa on aineetonta. Yrityksellä voi olla erittäin arvokas patenttiportfolio tai laaja skaala tavaramerkkejä. On toimialoja, joilla liiketoiminta perustuu kokonaan aineettomalle omaisuudelle, mutta myös perinteisen valmistavan teollisuuden yrityksillä on suojattavaa ja arvokasta varallisuutta. IPR -asiat vakavasti. Innovation House Finlandin tiloissa.


Kokosimme esityksen keskeisen sisällön neljän kohdan tarkistuslistaksi erityisesti aloittavalle yrittäjälle. Yksittäisen keksinnön, patentin tms. Aluksi sinun on laskettava, paljonko rahoitusta yrityksesi vaatii. Taloudellinen suunnittelu alkaa rahoitustarpeiden arvioinnilla.


Siirtyvä liiketoiminta on itsenäisesti elinkelpoista. Liiketoimintakokonaisuudella tarkoitetaan itsenäisesti elinkelpoista erotettavissa olevaa liiketoiminnan osaa. Estettä ei varsinaisesti ole sillekään, että koko siirtävä yhtiö katsotaan liiketoimintakokonaisuudeksi, joka siirtyy osaksi vastaanottavaa yhtiötä. Parhaiten vastuullisuus toteutuu, kun yritys omaehtoisesti sitoutuu sen vahvistamiseen osana toimintansa kehittämistä.


Ipr liiketoiminta

Raportoinnin tulisi olla omaehtoista ja vapaamuotoista, jolloin yritys voi parhaiten huomioida oman liiketoimintansa ja sidosryhmien kannalta olennaiset kysymykset. Mikä on liiketoimintasuunnitelma? Liiketoimintasuunnitelmalla (LTS) tarkoitetaan kirjallista suunnitelmaa liiketoiminnasta.


Se kuvaa, miten liikeideaa lähdetään toteuttamaan käytännössä. Se on mahdollisimman kattava ja yksityiskohtainen dokumentti, jossa ovat mukana pidemmän ajanjakson (– vuotta) päämäärät ja määrälliset tavoitteet tulos, tase ja rahoituslaskelmien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit