perjantai 3. helmikuuta 2017

Määräaikainen työsopimus raskaus

Lääkkeet ja muut apteekissa myytävät tuotteet luotettavasti ja nopeasti. Raskaus ja määräaikainen työsopimus Olen työskennellyt määräaikaisena työntekijänä eräässä yrityksessä, ja kun työsuhteeni oli lähestymässä loppuaan, minulle kerrottiin, että minulle olisi tarjolla määräaikaista työtä myös jatkossa. Työsuhteen ehdot voivat muuttua uuden. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus on ensisijainen työsopimuksen muoto.


Jos jostain syystä raskaus on pysähtynyt ja työntekijä jatkaa työskentelyään, työnantajalla on yksi viikko aikaa irtisanoa työsuhde siitä hetkestä, kun hän on oppinut siitä. Ymmärrän kyllä mitä kirjoittaja tarkoittaa, ja väärinhän se on, sillä eihän se vakituinenkaan välttämättä pysty suoriutumaan työstään, siinä missä määräaikainenkaan. Mutta siinä tilanteesas kun paperi on nenän alla, pomo tuskin vetää kynää pois kädestäsi ja sanoo jaa, no.


Jos työsopimuksen päättymisen ajankohta on vain työnantajan tiedossa, hänen on ilmoitettava työntekijälle työsopimuksen päättymisestä viipymättä päättymisajankohdan tultua hänen tietoonsa. Työsopimus ja työsopimusmallit. Sopimuksen muoto ei vaikuta sen pätevyyteen. Kumpikaan ei voi peruuttaa sopimusta ilman toisen lupaa.


Muuten työsopimuksen saa purkaa vain erittäin painavan syyn takia. Liian moni kuntatyönantaja ilmoittaa raskaudesta kuultuaan, että tervetuloa takaisin, kun perhevapaat on pidetty. Kyseessä on selvä syrjintä.


Työntekijää ei saa sanoa irti eikä työsopimusta saa olla jatkamatta raskauden. TÄmä oikeudenmukaisuus omallakin kohdallani nyt todettu. Kyseinen sairausloma siis päättyy 30. Määräaikainen palvelussuhde päättyy määräaikaan.


Siihen katkaistaan määräaikainen työsuhdekin, laillisesti. Enintään viikon kestävästä määräaikaisesta työsuhteesta voidaan kuitenkin sopia myös suullisesti edellyttäen, että työn-tekijälle ilmoitetaan kirjallisesti työsuhteen kestoaika ja säännöllinen työaika. Koeaikaa ei saa kuitenkaan purkaa syrjivillä, koeajan tarkoitukseen nähden epäasiallisilla perusteilla. Sellaisia voivat olla mm. Jos työntekijä ei sairaudesta johtuvan työkyvyttömyyden vuoksi kykene suoriutumaan osa-aikaisesta työstään, määräaikainen sopimus päättyy kesken sopimuskauden.


Tällöin työntekijä siirtyy takaisin kokoaikaiselle sairauslomalle. Lue lisää: Onko sairausloma palkallista? Koeajan kuluessa työsopimus voidaan molemmin puolin purkaa siten, että työsuhde päättyy heti.


Koeaikapurun kynnys on matalammalla kuin ”normaalin” työsuhteen irtisanomisen tai purkamisen. Voiko määräaikaisen työsopimuksen perusteena olla vajaakuntoisen työllistäminen? Kummallakaan osapuolella ei siis ole oikeutta irtisanoa sopimusta, ellei irtisanomisajasta ole erikseen sovittu. Työ­sopi­muk­sen päät­tämi­nen koe­ajalla eli niin sanot­tu koeai­ka­purku on he­rättä­nyt viime aikoi­na paljon kes­kuste­lua.


Hel­singin Sa­nomat uuti­soi ei­len, että kesä­työn­teki­jöiden työ­suh­teita on pää­tetty koeai­kana tänä kesä­nä ennä­tyksel­lisen pal­jon. Siitä siis termi määräaikainen työsopimus. Varsinkin nuoria naisia roikotetaan pitkään määräaikaisisssa suhteissa, vaikka olisi pysyvä työvoiman tarve eli pitäisi tehdä vakituinen työsopimus. Jos raskaus keskeytetään, äidillä on oikeus äitiysrahaan, jos raskaus on jatkunut yli 1päivää (raskausviikkoa). Jos sairastut etkä siksi pysty hoitamaan lasta, äitiysraha voidaan tietyissä tapauksissa maksaa isälle vanhempainrahana.


Tälle sivulle on koottu työntekijöiden ja työnantajien usein työsuojeluviranomaiselle esittämiä kysymyksiä. Voit hakea kysymyksiä aiheen mukaan. Ves-päivä on yleensä tiedossa viimeistään seitsemän päivää ennen viikon tai tasoittumisjakson alkua.


Jos viikkoon tai tasoittumisjaksoon sisältyy ves-päiviä, lyhenee sen säännöllinen työaika jokaista ves-päivää kohden tuntia minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit