perjantai 17. helmikuuta 2017

Sähköinen osakasluettelo

Luotettavaa tapaa ei ole lainsäädännössä erikseen määritelty, koska luettelon ylläpitämiselle ei ole haluttu asettaa mitään muotorajoitteita. Luettelo saa siis olla niin sähköinen kuin kirjallinenkin. Takaisin sisällysluetteloon. Teksti: Sari Putkonen Kuulutus taloyhtiöille: Valtakunnallisten asunto-osakekirjoja ja osoitetietoja koskevien uudistuksien etenemisen turvaatte te.


Osakehuoneistorekisteri. Tarkempi aikataulu. Tule ASREK-seuraajaksi! Tilaa ajankohtaiset ASREK-uutiset suoraan sähköpostiisi. Arvo-osuusjärjestelmään kuuluvan yhtiön osakasluettelo voidaan kuitenkin pitää jokaisen nähtävänä arvopaperikeskuksen toimipaikassa Suomessa.


Jokaisella on oikeus kulut korvattuaan saada jäljennös osakasluettelosta tai sen osasta. Yhtiön hallituksen velvollisuutena on uuden asunto-osakeyhtiölain 2-luvun §:n nojalla huolehtia siitä, että taloyhtiössä on asianmukaisesti laadittu ja ylläpidetty osakeluettelo. Samalla osakehuoneistorekisteriin vahvistetaan sähköinen omistajamerkintä. Paperisia osakekirjoja ei tämän jälkeen enää paineta, sillä tiedot löytyvät sähköisestä osakehuoneistorekisteristä. Verotuksellisista syistä sinun tulee pitää kirjaa myös luettelon historiasta, jotta tiedät, milloin omistusoikeus on siirretty.


Arvo-osuusjärjestelmä on arvopaperien sähköinen rekisteri, joka mahdollistaa arvopaperien liikkeeseenlaskun, omistuksen rekisteröinnin ja muutokset. Arvopapereiden liittäminen arvo-osuusjärjestelmään tuo sekä yksityisen että julkisen osakeyhtiön ulottuville monenlaisia sen toimintaa helpottavia palveluita. Henkilötunnuksen käsittely on kuitenkin perusteltua kaikissa sellaisissa tilanteissa, joissa yritys tarjoaa palveluita tai tuotteita, joiden laskutus tapahtuu myöhemmin.


Lomakkeet ja ohjeet. Taksiyhtiö Kajonin talousvaikeudet pahenevat entisestään – Nyt kolme tytäryhtiötä hakeutui yrityssaneeraukseen Kajon Taksiliikenne Oy on yksi yrityssaneeraukseen hakeutuneista yrityksistä. Careerian nettisivuille!


Voimansa yhdistäneet Edupoli ja Point College palvelevat nyt näiden sivujen kautta. Huomioithan, että kohtia 1. Lisäksi perukirjan liitteeksi voidaan tapauskohtaisesti tarvita seuraavia asiakirjoja. Kun osakaskunta on järjestäytymätön, mutta osakasluettelo on vahvistettu ja talletuksen noston hakijana on yksittäinen osakas omaa osuuttaan koskien, on hänen liitettävä hakemukseen selvityksen lisäksi. Kuolema ja perukirja.


Palvelemme sinua läheisen kuolemaan ja perunkirjoitukseen liittyvien asiakirjojen rekisteröinnissä ja vahvistamisessa. Kun henkilö kuolee, on vainajan omaisuudesta järjestettävä perunkirjoitus kolmen kuukauden kuluessa kuolemasta. Kannattaa kuitenkin huomata, että jos perukirjan osakasluettelo aiotaan vahvistaa maistraatissa, uskottujen miesten tulee olla riippumattomia. Rekisteri- ja tietosuojaselosteista on liikkeellä virheellistä tietoa. Henkilötietolaista poiketen EU:n yleinen tietosuoja-asetus ei edellytä rekisteri- tai tietosuojaselosteen laatimista.


Raporttien avulla voi nopeasti selvittää haetun yrityksen taloudellisen tilanteen. Sähköinen järjestelmä helpottaa kaikkien asuntokaupan osapuolten elämää”, kertoo Aalto. Sähköinen osakehuoneistorekisteri, sen aiheuttamat muutokset ja tarvittavat toimenpiteet tulevat varmasti olemaan keskeinen puheenaihe myös taloyhtiöiden tulevissa yhtiökokouksissa. Kaipaatko apua asuntokauppaan?


Proventia Group Oyj:n osakkeet ovat arvo-osuusjärjestelmässä. Arvo-osuustilit sisältävät tiedot arvo-osuuksien omistajista, tyypeistä ja määristä. Julkisesti noteeratuilla yhtiöillä ei osakekirjoja ole käytössä, koska yhtiön osakkeiden tulee olla kirjattuna arvo-osuusjärjestelmään. Mitä tulee huomioida, jos taloyhtiöön on asennettu tallentava valvontakamera ja sähköinen kulunvalvonta (lukitusjärjestelmä)? Molempien tallenteet muodostavat henkilörekisterin, koska valvontakameraan tallentuva luonnollisen henkilön kuva ja sähköiseen kulunvalvontaan tallentuva kulkutieto ovat henkilötietoa.


Aktiasta saat pankkipalvelut, vakuutukset ja varainhoidon. Olemme myös kokenut kiinteistönvälittäjä. Tutustu meihin, ota yhteyttä tai käy konttorilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit