maanantai 6. helmikuuta 2017

Käyttöoikeus toisen tiliin nordea

Voit liittää tiliin juuri sinulle sopivia palveluita monipuolisesta valikoimastamme. EtuTili sopii säännölliseen säästämiseen. Verkkopankin kautta annettavalla laajalla käyttöoikeudella voi muun muassa tehdä nostoja ja panoja asiakaspalvelupisteessä, saada tiliin kortin ja käyttää tiliä verkkopankissa. Avioeron häämöttäessä halutaan yleensä, että kumpikaan ei käytä toisen varoja. Ja-tili on silloin turvallinen.


Sekä ja- että tai-tileillä voi olla useampia omistajia kuin puolisot. Riittäisikö käyttöoikeus ? Elämää helpottaa usein pelkkä käyttöoikeus toisen pankkitiliin. Jos vainajalla on ollut yhteisomistus tiliin toisen henkilön kanssa, tulee kuolinpesä vainajan tilalle tilin toiseksi omistajaksi.


Jos molemmilla tilinomistajilla on ollut itsenäisesti käyttöoikeus tileihin, on kuoleman jälkeen kuolinpesällä ja toisella tilinomistajalla kummallakin oikeus erikseen käyttää tilejä. Elina Lampinen-Kinnari toteaa, että jos vanhus on vielä oikeustoimikelpoinen, hän voi myös asettaa tilinsä käyttöoikeuden valitsemalleen luotetulle henkilölle. Usein tämä on oma lapsi tai muu lähiomainen. Käyttöoikeus tiliin.


Kun vanhuksen tiliin laitetaan käyttöoikeus , tili liitetään käyttöoikeuden haltijan verkkopankkiin. Minulla myös toisen käyttöoikeus erääseen tiliin enkä voi sulkea tiliä ilman ko hlön valtakirjaa. Ilmoita asiaton viesti. Klassinen ongelma, joka on suurelle osaa kansaa silti mysteeri. Aviopuolisoilla on yhteinen käyttötili pankissa, jossa molemmat ovat tilinhaltijoina.


Tilin käyttöoikeus on miehellä TAI vaimolla. Saako jäljelle jäänyt puoliso toisen kuoltua käyttää tätä tiliä niin kuin omaansa ennen perunkirjoitusta? Perusperiaate on se, että jos hänellä on tiliin laajat käyttöoikeudet, hän pystyy sillä tilillä maksamaan laskuja ja operoimaan sen tilin kanssa, mutta uusien sopimusten tekeminen on eri asia. Jos tilin varoja halutaan vaikkapa siirtää määräaikaisiin talletuksiin, tarvitaan kaikissa pankkiryhmissä uusi valtakirja. Selvitä etukäteen, mitä toisen puolison kuoleman jälkeen perheen omaisuudelle tapahtuu lain nojalla.


Tilanteeseen vaikuttaa se, kenen nimissä omaisuus on, ja onko puolisoilla avioehto, ja mikä on avioehdon sisältö. Ei tarvita sua mihinkään jos sinulla on samassa pankissa tili. Jos taas sinulla ei ole tiliä samassa pankissa, täytyy käydä ilmoittamassa tiedot ja allekirjoittamassa, jotta sinull aon käyttöoikeus tiliin (muuten lapsenkin käyttöoikeus on melkoisen hankalaa alaikäisenä ilman kummia). Kuolinpesään kuuluva osuus yhteiseen tiliin merkitään ja arvostetaan siis normaaliin tapaan perukirjassa ja se kuuluu myös mahdollisen osituksen ja perinnönjaon piiriin. Toinen yhteisomistaja voi myös jatkaa tilin käyttöä normaalisti kuolemantapauksen jälkeen, jos hänellä on itsenäinen tilinkäyttöoikeus.


Vierailija: Haluaisin avata uuden säästötilin. Edellisen avaamisesta on kauan aikaa. Yritän säästää takuuvuokraa, jotta pääsisin eroon väkivaltaisesta puolisosta. Alaikäisellä voi olla käytössään oma tili tai käyttöoikeus vanhempansa tiliin , jolloin lapsi voi tallettaa tai nostaa rahaa asiakaspalvelupisteissämme esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Ensisijaisesti vanhemmat voivat käyttää lapsen tiliä vain yhdessä.


Myös todellisen tapahtuman suorittajan pitäisi tunnistautua jotenkin. Tämä jää siis puuttumaan. Tästä syystä luulisin toisen henkilön sijasta kortin käytön olevan kiellettyä.


Nyt on ongelma Nordean kanssa, kun siellä on tehty virhe maksupalvelussa. Soittamalla saattaa saada yhteyden ihan oikeaan ihmiseen langan toisessa päässä, jos hyvin käy. Minä, tytär, yritin selvittää asiaa oman verkkopankkini kautta, mutta Nordea ei suostu minulle vastaamaan vaikka kerroin henkilötunnuksen ja tilinumeron.


Miten varojen käy, jos jompi kumpi meistä yllättäen kuolee? Eli onko varojen käyttöoikeus ainoastaan. Meillä on yhteisiä lapsia, täysi-ikäinen ja alaikäisiä. Tilinavaus vaatii kuitenkin ainakin toisen vanhemman vierailua pankin konttorissa.


Toinen vanhempi voi antaa luvan tilin perustamiseen valtakirjalla. Myöhemmin ehtii säätää lisää eli annetaanko tilin käyttöoikeus myös lapselle sekä tilille mahdollisesti tulevat lisäpalvelut, kertoo Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Tommi Rytkönen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit