maanantai 6. helmikuuta 2017

Ulosotto yrityksen tililtä

Se, miten ulosotossa kohdellaan yrityksen varoja, riippuu yritysmuodosta. Lisäksi se, voidaanko varoja ulosmitata yrityksen tilitä, riippuu siitä, onko velallisena yritys vai yrittäjä henkilökohtaisesti. Jos osakeyhtiö on ulosoton velallisena, yrityksen varoja voidaan ulosmitata.


Suomen Yrittäjien asiantuntijan mukaan ulosotto on valitettavan yleinen, mutta siihen voi hakea helpotusta. Näin selviät ulosotosta Yrittajat. Henkilölle, joka on ottanut Suomi. Vastaus Miika Terve! Mitähän tehdä, kun ulosotto vei yritykseni tililtä rahat, tili on toinen henkilökohtainen tilini.


Ulosotto vei yritykseni tililtä rahat! Aloittaessani yritystä tein maksusuunnitelman ulosottoviraston kanssa 3euron kuukausierästä, jota olen. Käytännössä ulosoton merkintä tulee joko siitä, ettei tulojasi pystytä ulosmittaamaan tai siitä, että sinulla on pitkäkestoinen ulosotto. Sen tärkein laji on ulosmittaus eli rahamääräisen velvoitteen täytäntöönpano.


Se onkin usein asia, jolla pelotellaan esimerkiksi yli varojensa eläviä ihmisiä. Tavallisimmin ulosmittaus kohdistuu velallisen palkka-, eläke- tai elinkeinotuloon. Katso tarkemmin palkan ulosmittaus, elinkeinotulon ulosmittaus). Ulosmittavaa irtainta omaisuutta ovat esimerkiksi ajoneuvot, arvopaperit, asunto-osakkeet, veronpalautukset, pankkitalletukset ja käteinen raha.


Osakeyhtiössähän yrittäjä voi nostaa itselleen palkkaa vain virallisen palkanlaskennan kautta (joko tilitoimisto tekee palkkalaskelman tai voit tehdä sen itse maksutta palkka.fi-ohjelman kautta) eli yksityisotot (=omat rahansiirrot yrityksen tililtä omalle tilille ilman palkkalaskelmaa) eivät ole sallittuja. Jos esimerkiksi perustat yrityksen elokuussa, ensimmäinen tilikausi voi ulottua elokuusta aina seuraavan vuoden loppuun asti – tällöin ensimmäisen tilikauden pituus olisi kuukautta, jonka jälkeen tilikaudet alkaisivat rullata normaalisti kuukauden jaksoissa. Mistä yrityksen kriisi sai alkunsa?


Yrittäjä kertoi taloudellisten ongelmien alka-neen osin hänen tekemästään virheinves-toinnista rakentaa velkarahalla halli vuokrauskäyttöön. Toiminimiyrityksestä ei nosteta palkkaa. Yrityksen tulo on suoraan yrittäjän tuloa, nostaa hän sitä tililtä tai ei. Yritystulosta eli yrityksen tililtä voidaan ulosmitata määrätty osuus ilman yrittäjän suostumusta. Jos yrittää tällä tavoin kiertää velkajärjestelyä, se raukeaa ja kaikki velat menevät uudestaan ulosottoon.


Olemme kasvimaalla naruto kaguya ōtsutsuki fanfiction Viljelijän kalenteri. Palkan tulisi olla selkeästi pienempi kuin mitä velallinen saisi vastaavasta työstä työskennellessään toiselle kuuluvassa yrityksessä. Velallinen voisi esittää näyttöä siitä, että palkan tai muun hyvikkeen pienuus johtuu yrityksen heikosta taloudellisesta tilanteesta tai tarvittavista yrityksen toimialaan kuuluvista investoinneista. Hei Omistan osakeyhtiöstä, jonka kautta myyn työtäni eli vuokraan itseäni parille firmalle (ruumiillinen työ).


Kohta menee tuhatta. Mikäli on rahaa perustaa uusi osakeyhtiö , ulosottoa ja velkojia voi. Luottokortilla tehtyjä ostoksia ei veloiteta tililtä suoraan, vaan tehdyt ostokset ostetaan ikään kuin velaksi. Voiko vouti viedä koko palkan tai voiko palkanmaksu myöhästyä siks että on ulosotossa velkaa? Verohallinto maksaa palautuksen viivytyksettä palautusajankohdan ja -rajan mukaisesti, kun oikeus palautukseen on selvitetty eikä palautusta käytetä veron tai muun saatavan suoritukseksi.


Tilit, kortit ja maksaminen ovat päivittäisten raha-asioiden ydin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit