torstai 4. toukokuuta 2017

Toiminimi ja palkkatyö

Päätä hintasi, varattavuutesi ja hallitse ilmoituksiasi oman aikataulusi mukaan. Suunnittele unelmalomasi tänään! Osaisiko kukaan neuvoa. Käyn palkka työssä päivätyössä tehtaassa ja ajatuksena perustaa rinnalle oma toiminimi. Sain mahdollisuuden ostaa valmiin liiketoiminnan jonka vuosi ansio n. Jos juttelet muiden palkkatöistä lähteneiden kanssa, saatat yllättyä siitä, kuinka vähän jotkut heistä tiesivät yrityksen perustamisesta.


Jotkut eivät ikinä tulekaan ottamaankaan asioista selvää, sillä byrokratia ja laskutus rullaavat kevytyrittäjille ja yrittäjille tarkoitettujen palveluiden, kuten laskutuspalvelun kautta. Ryhdy kevytyrittäjäksi. Laskuta työt ja nosta palkkaa, helposti ja nopeasti. Ansaitse lisätulo laskutuspalvelulla. Vierailija: Heippa!


Teen siis määräaikaisia työsopimuksia ravintola-alalla, haluaisin kuitenkin alkaa tekemään ripsiä kotona, tähän olen käynyt jo koulutuksen ja välineet hankkinut. Miten toiminimi perustetaan helposti? Tässä artikkelissa kerromme sinulle toiminimen perustamisesta niin kansantajuisesti kuin vain on mahdollista. Vaikka verkko on täynnä tietoa aiheeseen liittyen, useat oppaat ja kirjoitukset on sotkettu niin byrokraattisilla ja vaikeaselkoisilla termeillä, että heikompi tippuu kyydistä. Monesti sivutoiminen yrittäjä harjoittaa yritystoimintaa yksin.


Tällöin yritysmuoto on useimmiten toiminimi , mutta mikään ei myöskään estä perustamasta osakeyhtiötä. Suomen baareja on ihan tarpeeksi ja turhaan koluttu, neljä vuotta kokemusta tinderistä ja siellä ei mätsää muuta kuin yh:oot ja jos mätsää vähänkään sporttinen nainen tai akateemisen koulutuksen omaava nainen niin jos et ole vähintään lääkäri, mielellään hyväpalkkainen lätkänpelaaja niin keskustelu kuolee hyvinkin nopeasti. Toimialana voi olla mikä vain.


Voit ryhtyä joko suoraan päätoimiseksi yrittäjäksi tai toimia ensin sivutoimisena yrittäjänä palkkatyön tai opiskelun ohessa. Sinänsä nämä eivät eroa toisistaan ja yrityksen perustaminen ja muut velvollisuudet ovat aivan samat. Välineet ja tarvikkeet.


Palkkatyö tehdään pääasiassa työnantajan välineillä ja hänen hankkimiaan tarvikkeita käyttäen. Vaatimus ei kuitenkaan ole ehdoton. Verotuksessa arvioidaan useiden eri tekijöiden perusteella, onko kyseessä palkkatyö vai yritystoiminta.


Ratkaisu perustuu aina kokonaisarviointiin, sillä toiset seikat voivat puoltaa suorituksen käsittelyä palkkana ja toiset taas käsittelyä yrittäjän työtulona. On ollut mielessä laittaa toiminimi ammatin oheen,millaisia kokemuksia teillä on tuollaisesta yhdistelmästä? Olisi pikkaisen paikkohommia ja intoakin tehdä toista työtä mutta ei oikein innosta jos pinnaa menee veroa ja olisihan se helpompaa tilaajallekkin. Mikäli tämä ei tule kyseeseen, taitaa ainoa vaihtoehto olla lainarahoitus tai palkkatyö oman yritystoiminnan ohella. Myös TE-keskukselta voi tiedustella mahdollisia yritystukia.


Kelan ja työttömyyskassojen tuet on luonnollisesti tarkoitettu työttömille työnhakijoille, eli näiden edellytyksenä on valmius ottaa kokopäivätyö vastaan. Haluatko yritykseesi työntekijän, joka tuo ison osan palkastaan mukanaan? Haluatko tarjota tällä hetkellä työttömänä olevalle mahdollisuuden parantaa ammatillista.


Jos olet yrittäjätoiminnan ohessa palkkatyössä oman yrityksesi ulkopuolella, päivärahan määrää laskettaessa huomioidaan sekä palkkatulo että yrittäjätulo. Yrittäjätoiminta ja palkkatyö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit