tiistai 2. toukokuuta 2017

Työsuhteen päättäminen terveydellisistä syistä

Suuren valikoima kirjakauppa. Tutustu valikoimaan ja tilaa heti. Lopputili pitää maksaa viimeisenä työpäivänä, ellei ole sovittu toisin. Pitkäaikainen sairaus voi oikeuttaa työsopimuksen purkamiseen, mutta tällöin lisäedellytyksenä on se, ettei työnantajalla ole tietoa sairauden tai sairausloman päättymisestä, jolloin työntekijän voidaan olettaa olevan jatkuvasti kykenemätön työn tekoon. Työsopimuslain 7:2.


Ennen kuin työnantaja irtisanoo työsopimuksen, on työntekijälle varattava tilaisuus tulla kuulluksi työsopimuksen päättämisen syistä. Se edellyttää aina asiallista ja painavaa syytä. Kyse voi olla työsuhteen velvoitteiden vakavasta rikkomisesta tai laiminlyönnistä. Kyseeseen voivat tulla myös tilanteet, joissa työntekijä ei enää suoriudu tehtävistään esimerkiksi terveydentilan perusteella.


Sairausperusteisen työsuhteen päättymisriidan keskeisiä näyttömuotoja ovat lääkärintodistukset ja henkilötodistelu. Lääkärintodistuksille annetaan paljon painoarvoa. TYÖSUHTEEN PÄÄTTÄMINEN TIEDOKSIANTO.


Edellä oleva ilmoitus on tänään annettu tiedoksi. Voiko työnantaja irtisanoa työsopimuksen työntekijän sairauden perusteella? Tämä kysymys on tullut monta kertaa esille viimeaikaisissa lakiasioiden neuvonnoissani. Jos kyseessä on vakava rikkomus, varoitusta ei kuitenkaan tarvitse antaa.


Jos tämä ei ole mahdollista, voidaan ilmoitus toimittaa postilla tai sähköpostilla. Omaehtoinen opiskelu voi parantaa ammattitaitoasi ja mahdollisuuttasi saada työtä tai säilyttää työpaikka. Koulutuspalvelut tuottaa oppilaitos ja etuuden maksaa Kansaneläkelaitos tai työttömyyskassa. TE-toimisto ei hanki koulutusta eikä valitse opiskelijoita koulutukseen kuten.


Mitään ehdotonta oikeutta ei työntekijälle ole saada työaikaansa lyhennetyksi. Sisältöä muutettu 1. Julkisen alan sopimuksissa työnantajana on kunta, kirkko tai valtio. Uusi työaikalaki vastaa työmarkkinoilla ja työelämässä tapahtuneisiin muutoksiin, kuten ajasta ja paikasta riippumattoman työnteon yleistymiseen. Vaikka sairautesi estäisi nykyisessä työssä jatkamisen, löytyy usein muita työtehtäviä, joihin työkykysi riittää. Jos muita tehtäviä ei ole tarjolla, voi työnantajalla olla peruste irtisanoa työntekijä.


Ammatillisen kuntoutuksen avulla voit. Kynnys työsuhteen päättämiselle on kuitenkin korkeampi kuin siinä tilanteessa, jossa työntekijältä puuttuu rokotesuoja muista kuin terveydellisistä syistä. Virkamies voi valittaa valtioneuvoston tai viraston tekemästä virkamiestä koskevasta päätöksestä hallinto-oikeuteen hallintolainkäyttölain mukaisesti. Poikkeuksia tietysti on ja säännöksiä aiheesta löytyy esimerkiksi EU:n tieliikenteen ajo- ja lepoaikoja koskevassa asetuksessa, nuorista työntekijöistä annetussa laissa, kotitaloustyöntekijän työsuhteesta annetussa laissa, merityöaikalaissa ja työajasta kotimaanliikenteen aluksissa annetussa laissa.


Näin syntynyt sopimusehto on samassa asemassa kuin alkuperäisen työsopimuksen ehdot. Lain esitöiden mukaan säännös koskee sekä työntekijän esittämää pyyntöä lyhentää työaikaansa sosiaalisista ja terveydellisistä syistä että tilannetta, jossa työntekijä pyrkii jäämään osittaiselle varhennetulle vanhuuseläkkeelle tai osatyökyvyttömyyseläkkeelle. H on tämän jälkeen hakenut työttömänä työnhakijana määräaikaista vuorotteluvapaan sijaisuutta naisten- ja lastentautien tulosyksiköstä Meilahden Lastenklinikalta ajalle 3. Hän on tullut valituksi tehtävään, mutta irtisanoutunut siitä terveydellisistä syistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit