keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Vuokralaisen oikeudet asunnon myyntitilanteessa

Asiaan olis toimiva ratkaisu. Suomessa on pitkät huonot perinteet,on tullu tavaksi asua omistus asunnossa,mikäli olis riittävästi vuokra asuntöja asia ratkiais ihan vaan juokevana asiana. Työt on muuttuneet pitkätki 2-v määränsä kestäviksi,asua kuitenki tarvii.


Udelle paikkakunnalle tultaessa ensimmäinen asunto olis hyvä olla asunto mistä luopuminen olis helppo,tämä helpottais. Vuokratun asunnon myynnissä vuokrasopimus siirtyy uudelle omistajalle. Joskus eteen tulee tilanne, jossa vuokranantaja päättää myydä omistamansa asunnon.


Tällöin herää kysymys siitä, miten myynti vaikuttaa asunnossa asuvan vuokralaisen ja vuokranantajan väliseen vuokrasuhteeseen. Jos huoneisto on tarkoitus myydä tai se on uudelleen vuokrattavissa, vuokranantajalla on oikeus näyttää huoneistoa vuokranantajalle ja vuokralaiselle sopivana aikana. Laki lähtee siitä, että vuokralaisen kanssa tulee sopia huoneistossa käynnistä eikä vuokranantajalla ole oikeutta käydä huoneistossa ilman vuokralaisen suostumusta.


Vuokranantaja haluaisi kostoksi myydä asunnon vuokralaisen alta, mutta laki pitää edelleen vuokralaisen puolia. Asunnon saa toki myydä, mutta vuokralaisella on edelleen lupa asua asunnossa lain luomissa aikapuitteissa. Kolmen kuukauden kuluttua tilanne jälleen muuttuu. Nyt koirat haukkuvat ja kissat maukuvat. Perhe tarkoittaa samaa kuin avio- tai avopuoliso ja perheen lapset.


Vuokralaisen vastuu asuinhuoneiston vahingoittumisesta. Itse muutin viime helmikuussa tähän asuntoon ja silloin teimme uuden vuokrasopimuksen ja vuokraa samalla korotettiin. Jos ei onnistu, niin vain kertoa, että tulee silloin ja silloin omilla avaimilla (jos pääsee). Jos asunnon lukko sarjoitetaan uudestaan sen takia, että vuokralainen on kadottanut avaimen, vuokralaisen täytyy maksaa kaikki kustannukset. Kun huoneisto myydään vuokrattuna, siirtyy voimassa oleva vuokrasopimus pääsääntöisesti sellaisenaan huoneiston uudelle omistajalle, sillä ”kauppa ei riko vuokraa”.


Uudella vuokranantajalla ei ole oikeutta eikä velvollisuutta tehdä uutta vuokrasopimusta. Samaa koskee myös muita ns. Aikaisemman omistajan tekemä. Jos vuokralaisen kanne irtisanomisen julistamisesta tehottomaksi hyväksytään, vuokrasuhde jatkuu entisin ehdoin, jollei tuomioistuin vuokralaisen tai vuokranantajan vaatimuksesta toisin päätä.


Jos kanne hylätään, tuomioistuimen on päätöksessään mainittava, milloin vuokrasuhde irtisanomisen johdosta päättyy, ja velvoitettava vuokralainen muuttamaan vuokrasuhteen päätyttyä. Vuokranantajalla on oikeus päästä asuntoon huoneiston kunnon ja hoidon valvomista varten. Vuokranantaja voi kuvata asuntoa liittyen asunnossa käyntiin ja valokuvien oikeudet omistaa kuvaaja ja kuvien omistaja voi käyttää kuviaan miten haluaa. Olen irtisanonut (Saton) vuokra- asunnon päättyväksi tämän vuoden loppuun.


Osaako kukaan sanoa onko minulla velvollisuus näyttää tätä asuntoa uusille mahdollisille vuokralaisille vai voinko vedota siihen että maksan vuokraa vuoden loppuun saakka tms. MINILEXin oikeudet , vastuut ja vastuunrajoitukset 3. MINILEX ei takaa Palvelussa julkaistujen tekstien, kuvien, linkkien, erilaisten animaatioiden tai muiden teknisesti tallennettujen tietojen toimivuutta tai oikeellisuutta. Ne voivat sisältää teknisiä tai sisällöllisiä virheitä tai virheellisyyksiä. Oikea vuokra ja hyvä vuokralainen voivat olla myyntitilanteessa arvokkaita. Tästä ”ilmaisesta lounaasta” pääsee nauttimaan täysimääräisesti silloin, kun asunto on lähtökohtaisesti tarkoitus pitää vuokralla ikuisesti.


Koska vastikkeet vähennetään vuosittain vuokratuloista, niitä ei enää saa vähentää asuntoa myydessä. Myyntitilanteessa siis joudutaan maksetaan myyntivoittoveroa. Irtisanomisaika alkaa aina tiedonantokuukauden viimeisestä päivästä lukien, ellei muuta ole sovittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit