perjantai 3. elokuuta 2018

Matkustaminen puolaan

Yleisissä kulkuneuvoissa ja julkisilla paikoilla kannattaa varoa taskuvarkaita etenkin suurimmissa kaupungeissa. Hätänumerot Poliisi 9Palokunta 9Ambulanssi 9Yleinen hätänumero 112. Lentoaika Varsovaan on noin tunti ja minuuttia ja Krakovaan noin kaksi tuntia.


Espanjaan matkustaminen ei ole koskaan ollut suositumpaa kuin nyt. Täällä viihtyvät niin löytöretkeilijät kuin nekin, jotka haluavat lomakohteensa tuntuvan kotoisalta. Espanjassa kohteinamme ovat suositut Kanariansaaret sekä Mallorca, sekä mantereen hurmaavat kaupungit Barcelona, Madrid ja Malaga.

Maalla on lähetystö Suomessa. Suurin riski on liikenne. EU-sairaanhoitokortilla saa peruspalvelua. Helsingistä Varsovaan alk. Auton vuokraaminen Puolassa.


Puolan rautatieverkosto tarjoaa hyvät yhteydet ja korkeatasoisen matkustustason. Puolan kansallinen rautatieyhtiö on Polskie Koleje Państwowe (PKP), joka on yritysryppään emoyhtiö. Puolan tasavallan kuuluu Itären rannikkovaltioihin.


Tarkista, mitä matkustusasiakirjoja tarvitset matkustaessasi Pohjois-Amerikkaan.

Valitse jäsenyys tai tili. Liity Finnair Plus -jäseneksi ja nauti monista rahanarvoisista eduista kotona ja maailmalla, tai luo Finnair-tili, joka nopeuttaa lentojen varaamista ja pääset helposti käsiksi tietoihisi Finnair-sivustolla. Passeissa on tietosivun sisällä mikrosiru, jolle tallennetaan passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva ja sormenjäljet. Passissa on koneluettava rivi ja passi sisältää myös muita turvatekijöitä, jotka vaikeuttavat passin väärentämistä ja sirun tietojen väärinkäyttöä. Katso reittivinkit ja ohjeet lippujen ostoon.


Ilmoitan, että: annan luvan sille, että Puolan matkailujärjestö käyttää henkilötietojani markkinointitarkoituksiin. Jos olet EU-kansalainen (tai Islannin, Liechtensteinin tai Norjan kansalainen), sinun ei tarvitse esittää henkilötodistusta tai passia, kun matkustat sisärajattomaan Schengen-alueeseen kuuluvasta EU-maasta toiseen. Maahantuloa ja maasta poistumista koskevat edellytykset EU-maissa – Mitä asiakirjoja tarvitset rajalla? Viisumit, henkilökortit, passit jne.


Puolaa kiertää kätevimmin autolla. Joissakin maissa on saatettu vaatia, että passin pitäisi olla voimassa jopa yhdeksän kuukautta matkan jälkeen, mutta se on harvinaista. Useimmiten asia menee niin, että mitä kauemmas matkustaa, sitä kauemmin passin kannattaa olla voimassa matkan jälkeen. Rahtilaivan kannella.


Rajavartiolaitos vastaa henkilöiden rajatarkastuksista rajanylityspaikoilla. Suomi ja muut Pohjoismaat aloittivat Schengenin säännöstön soveltamisen 25. Henkilökortin käyttö.


Palkatkaan eivät päätä huimaa edes korkeammissa tehtävissä, joten suomalaisten komeaan elintasoon tottuneiden kynnys muuttaa tähän slaavikulttuurin mallimaahan on varsin korkea. Puolassa on kiva asua, mutta puhelinkeskuksessa ei ole kiva tehdä töitä.

Mitäänhän ei tarjota ilmaiseksi, vaan kaikki maksaa. Matkailijan tärkeimmät rokotukset ovat samat perusrokotukset, jotka on syytä olla voimassa kotimaassakin. Näitä ovat jäykkäkouristus-,. Osassa maata esiintyy keltakuumetta (ks. Keltakuume 3).


Vinkkejä ja kokemuksia kaipailisin kovasti. Krakovan hintataso Krakovan Vanhankaupungin aukion keskellä seisoo Sukiennice-verkahalli, jonka alakerrasta kannattaa hankkia matkamuistot. Krakovan suosio matkakohteena ei ole nostanut Krakovan hintatasoa – palvelevathan Krakovan parhaat kahvilat ja baarit edelleen myös puolalaisia opiskelijoita.


Jos miettii, voiko hankkia ulkomailta lääkkeitä Suomeen, pitää muistaa perusperiaate: laillinen valmiste lailliselta myyjältä omaan lääkitykseen. Maailman hepatiittipäivää vietetään 28.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit