keskiviikko 1. elokuuta 2018

Kuluttaja asiamies auton korjaus

Ammattitaitoista ja luotettavaa korjauspalvelua. Takuunantaja saa vaatia, että takuun perusteella tehtävät korjaukset tehdään takuunantajan määräämässä korjaamossa. Auton katsottiin tulleen korjausten myötä kuitenkin ajomäärältään vastaavia autoja parempaan kuntoon, miltä osin kuluttaja hyötyi korjauksista. Laki ei säädä ajallista takarajaa myyjän virhevastuulle, mutta mitä vanhemmaksi auto tulee, sitä todennäköisemmin viat luetaan tavalliseksi ja odotettavaksi kulumiseksi autossa. Kuluttajansuoja ja auton korjaus.


Virastoasiointi mielessä?

Kun tarvitset virastopalveluita, voit ottaa yhteyttä tarpeesi mukaisen viraston lähimpään toimipisteeseen. Sieltä saat asiantuntevaa palvelua ja ohjausta. Jos auton huolto tai korjaus ei suju odotetusti, kannattaa pysyä tiukkana.


Autojen epäonnistuneet huollot ja korjaukset työllistävät kuluttajaneuvojia vuodesta toiseen runsaasti. Tänä vuonna Kilpailu- ja kuluttajaviraston tietoon on jo tullut yli 5erilaista valitusta, joissa sen apua on pyydetty korjaamopalveluissa ilmenneisiin ongelmiin. Auton takavalo rikkoutui, kun huoltamon ovi sulkeutui asiakkaan ajaessa auton ulos pesuhallista. Asiakas vaati huoltamoa korvaamaan takavaloyhdistelmän hinnan 1euroa korkoineen.


Huoltamo vetosi siihen, että asiakas oli menetellyt ohjeiden vastaisesti poistumalla pesun aikana autosta ja vahinko aiheutui siitä.

Ensimmäinen korjaus ei kuitenkaan ollut täysin turha, koska toinen korjaamo oli pystynyt hyödyntämään ensimmäisen korjaamon vianetsinnän tulosta. Siksi 7euron hinnanalennus ensimmäisestä ­korjauksesta oli riittävä. Toisen korjaamon ­laskun kuluttaja sai maksaa itse, koska ­korjauskuluja olisi tullut joka tapauksessa. Jos auto hajoaa ennen aikojaan, voi apua korjauskuluihin saada auton myyjältä. Lähtökohta on, että auton moottorin pitää kestää auton elinkaaren ajan.


Samalla on syytä huomata, että auton käytöstä aiheutuu rasitusta ja kulumista auton osille. Annat asiakkaalle vaihtoehdoksi että tulee takasin ja korjaat veloituksetta sen letin. Jos Dustinin asiakaspalvelu ei käsitellyt reklamaatioasiaasi toivomallasi tavalla, ota yhteys kuluttaja -asiamieheemme. Jos ei suostu, niin soittakoon kuluttajansuojaan. Joissakin tapauksissa kuluttajaneuvoja saattaa neuvotella myös myyjän kanssa ja suosittaa tiettyä ratkaisua.


Reklamaatio-apuri auttaa kuluttajaa laatimaan kirjallisen valituksen myyjälle. Digi- ja väestötietovirasto palvelee. Voit myös asioida palvelupaikassa. Ruotsin Recharge-lehti kertoo harhaanjohtavasta automarkkinoinnista. Kyse on siitä, että mainonnassa kerrotaan autojen olevan ympäristöystävällisiä.


En siihen sen enempää kiinnittänyt huomiota, mutta kesällä avatessani kattoluukun se ns. Käytin merkkiliikkeessä autoani ja he huomasivat, että kattoluukusta puuttuu osa. Tämä kyseinen osa ei mitenkään voi hävitä, tippua tms.

Heti välähti, tuo kevättalvinen korjaus ja suunnistin pajalle. Koska Hämeen Cartrade ei noudattanut lautakunnan päätöstä kaupan purkamisesta, kuluttaja - asiamies päätti avustaa homehuijauksen kohteeksi joutunutta asiakasta oikeudessa. Kiinnostaa tietää onko Volvo autojen edustus kartellissa,ainoana määräävänä markkinatekiänä suomessa autonavainten korjaus Goodien haltiana ja jolla voi määrätä,kuka saa omalla autollaan ajaa. Ajoneston mentyä virheellisesti päälle tämä monopoliyhtiö Volvo voi määrätä auton korjauksen hinnan omaan liikkeensä kautta.


Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia tai tietoa asiasta, kenen piikkiin moinen oikeasti kuuluu? Kieltojen tehostamiseksi kuluttaja - asiamies vaatii yrityksille. Ajoneuvoihin liittyvät kuluttajariidat ovat yleisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit