maanantai 6. elokuuta 2018

Hallintaoikeustestamentti asunnon myynti

Anna kiinteistövälittäjiemme auttaa asunnon myynnissä. Säästä aikaa ja mielenrauhaasi. Autamme sinua oikean hinnan, myyntitavan ja kohderyhmän määrittelyssä. Kannamme riskit: ei kuluja, jollei kauppaa. Varaa arviokäynti, saat ilmaisen hinta-arvion.


Tutustu palveluun, joka kasvattaa asuntosi myyntihintaa. Salaoven kautta vertailet alueeltasi kiinteistönvälittäjät (LKV) täysin ilmaiseksi. Valitse itsellesi sopivin välityspalkkio! Myy asuntosi nopeasti. Kiinteistön hallintaoikeus tarkoittaa, että voit pitää hallussasi ja käyttää kiinteistöä omistajan tavoin, mutta et saa myydä sitä.


Asunnon omistus ei siis siirry leskelle. Tämän vuoksi leskellä ei ole oikeutta myydä, pantata, lahjoittaa tai testamentata asuntoa. Jos perilliset hankkivat uuden asunnon vanhan sijaan, siirtyy lesken hallintaoikeus koskemaan uutta asuntoa.


Tavanomaista on, että leski ja kuolinpesä omistavat asunnon puoliksi. Voiko lesken hallitseman asunnon vaihtaa toiseen? Ja täytyykin kohdistua. Lesken asumisoikeutta ei voi ilman tämän suostumusta poistaa siten, että perilliset myyvät asunnon.


Perintöverotuksessa. Esimerkiksi asunnon hallintaoikeuden saaja saa asua asunnossa tai vuokrata sitä, mutta hän ei voi myydä tai lahjoittaa asuntoa, ei määrätä siitä testamentilla eikä se kuulu hänen kuolinpesäänsä. Se henkilö, jolla on asunnon hallintaoikeus, vastaa pitkälti myös asunnon kaikista kuluista mukaan lukien perusparannusmenot.


Lain mukaan asunnon hallintaoikeus voi siirtyä joko testamentin, kaupan, vaihdon tai lahjan perusteella. Mikäli oikeustoimen osapuolet ovat tarkoittaneet asunnon hallinnan siirtyvän ehdollisesti, täytyy asiaa koskevat ehdot kirjata tarkasti sopimukseen. Usein hallinta siirtyy sopimuksen tekohetkellä. Jos leski on tarpeeksi pirullinen hän voi pitää alkuperäisen asunnon ja pistää sen vuokralle kovempaan hintaan kuin vuokraa uuden, tällä hommalla hän saa vanhan isomman asunnon tuottamaan ja mitä parasta kaikki remontit voi maksattaa puolittain perillisille. Tilanteissa, jossa kyse on lesken hallintaoikeudesta tai testamenttiin perustuvasta käyttöoikeudesta, omaisuuden myynti ei onnistu ilman hallintaoikeuden haltijan suostumusta.


Veroseuraamukset ja muut kustannukset. Lesken oikeus asuntoon ja asunnon irtaimistoon. Lesken asuminen on turvattu ja leskellä on oikeus pitää jakamattomana hallinnassaan puolisoiden yhteisenä kotina käytetty tai muu jäämistöön kuuluva lesken kodiksi sopiva asunto, vaikka asunto olisi ollut yksin vainajan omistuksessa.


Kun annat lahjaksi omaisuutta – esimerkiksi kesämökin tai asunnon – voit halutessasi pidättää omaisuuteen hallintaoikeuden. Lahjansaaja ilmoittaa lahjaveroilmoituksessa siitä, että lahjaan on pidätetty hallintaoikeus. Verohallinto laskee hallintaoikeudelle kaavamaisen arvon ja vähentää sen lahjan arvosta. Vastaus Kauppila Aviopuolisoista toinen kuoli. Heillä on keskinäinen hallintaoikeustestamentti kaikkeen omaisuuteen – lähinnä vain pieni.


Yksi vaihtoehto on ottaa riskihenkivakuutus, joka kattaa perillisille koituvat perintöverot. Lesken hallintaoikeus pienentää perillisten eli lasten perintöveroja, mutta ei poista niitä kokonaan edes asunnon osalta. Riittävätkö lesken rahat varmasti asumiseen?


Onko puolisosi ollut enemmän vastuussa taloutenne raha-asioista ja. Tässä laissa säädettyä veroa ei suoriteta kruununperinnöstä eikä sellaisesta omaisuudesta, joka yhdistyksen sääntöjen mukaan sen toiminnan lakattua on siirtynyt toiselle, taikka joka testamentilla tai lahjana on annettu valtiolle tai sen laitokselle, maakunnalle, kunnalle, kuntayhtymälle, seurakunnalle tai muulle uskonnolliselle yhdyskunnalle sekä armeliaisuus- tai opetuslaitokselle. Mieheni kuoli jokin aika sitten.


Meillä on testamentti, jossa minulle määrärään hallintaoikeus kaikkeen omaisuuteemme. Minun kuolemani jälkeen koko omaisuus siirtyy pojallemme. Lakiareena - Etsi ja vertaile alueesi lakimiehiä.


Silloin vähenevät perintöverotkin. Hallintaoikeustestamentti on se toimenpide. Mitä nuorempi lahjoittaja, sitä pienempi vero. Määrittele itsellesi elinikäinen käyttöoikeus tilaan.


Kymmenen lastenlasta on jo ihan mahdoton tilanne. Lahjoita omille lapsillesi. Vaimoni kuoli muutama vuosi sitten.


Meillä oli keskinäinen hallintaoikeustestamentti , jonka mukaan minulle jäi hallintaoikeus kaikkeen pesän omaisuuteen. Pesässä on pörssiosakkeita, joista tulee vuosittain huomattava määrä osinkoja. Verottaja on verottanut osingot suoraan minun tulonani, eikä kuolinpesän tuloina. Kun avioliitto on purkautunut toisen puolison kuoleman vuoksi ja kuolleelta puolisolta on jäänyt rintaperillisiä (lapsia tai näiden jälkeläisiä), voivat leski tai perilliset vaatia toimitettavaksi omaisuuden jakoa eli ositusta. Jotenkin alkaa tuntua siltä, että tuo hallintaoikeustestamentti on tuonut mukanaan verottajan meidän perheeseen asumaan loppuiäksi.


Tässä vaiheessa on tärkein asia tiedostaa, että isäpuolenne ei voi myydä ok-talosta kuin oman puolikkaansa. Te lapset omistatte toisen puolikkaan ja sen myynti voi tapahtua vain teidän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit