tiistai 7. elokuuta 2018

Passin voimassaoloaika kanariansaaret

Myös Sinä voit voittaa matkan minne haluat. Passin voimassaolo. Ota passista kopio mukaan matkalle. Joissakin maissa passikopio tulee pitää aina mukana henkilöllisyystodistuksena. Kun laittaa passin niin käy missä vaan ja voimassa molemmat nykyään vuotta.


Typerintä laittaa molemmat, ei mitään järkeä tuossakaan. Oliko alkuperäinen kysymys kanarian saarista, ja mikä paperi siellä käy. Haluaisimme näyttää tässä kuvauksen, mutta avaamasi sivusto ei anna tehdä niin. Kanarialle mennessä jotakin sääntöjä passin voimassaolosta, eli pitääkö sen olla voimassa esim.


Lämmintä päivänjatkoa! Sen perusteella et tarvitse passia ollenkaan kunhan tarvittaessa pystyt luotettavasti todistamaan henkilöllisyytesi, johon tietenkin passi on paras väline. Sen mukaan myös kohta vanheneva passi kelpaa. Euroopan unionin kansalaiset voivat matkustaa Teneriffalle vain kotimaan henkilöllisyystodistuksella. Jos maanne ei anna henkilöllisyystodistuksia, silloin vaaditaan voimassa oleva passi.


Tarkista passin tai henkilökortin voimassaoloaika. Muista varmistaa passin tai henkilökortin voimassaoloaika jo matkan varaamisen yhteydessä. Matkustusasiakirjojen voimassaoloaikavaatimuksiin saattaa liittyä maakohtaisia eroja. Useat maat edellyttävät, että passi on voimassa vielä kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Jos passin käyttöikää pidennettäisiin nykyisestä esimerkiksi kymmeneen vuoteen tai edes seitsemään vuoteen, sirun tietoturva saattaisi vanhentua ennen elinkaaren loppua.


Mitä pidempi voimassaoloaika on, sitä hitaammin uudet tietoturvaltaan kehittyneemmät passimallit korvaavat käytössä vanhemmat mallit. Mussalo kertoo, että vaikka kaikilla mailla on asiasta omat sääntönsä, voi passin läpimeneminen riippua niinkin satunnaisesta syystä, kuin omalle kohdalle sattuvasta virkailijasta. Esimerkiksi Yhdysvalloissa monet saattavat päästä matkustamaan passilla, joka menee aivan lähiaikoina vanhaksi. Vierailija: reissun jälkeen, onko riittävä. Jossain suositeltiin, että passi ois voimassa kk reissun jälkeen.


Mutta kai sitä nyt voi matkustaa passin voimassaoloajan loppuun. Puuttuu: kanariansaaret Lähdössä reissuun ulkomaille? Kesälomillaan ulkomaille suuntaavien suomalaisten kannattaa tarkistaa passinsa voimassaoloaika viimeistään nyt.


Henkilökorttia voidaan käyttää passin sijaan myös matkustusasiakirjana. Huomioithan, että ilman huoltajien suostumusta myönnetty alaikäisen henkilökortti,. Jos olet EU-kansalainen (tai Islannin, Liechtensteinin tai Norjan kansalainen), sinun ei tarvitse esittää henkilötodistusta tai passia, kun matkustat sisärajattomaan Schengen-alueeseen kuuluvasta EU-maasta toiseen. Atlantin aaltojen hyväilemiltä Kanariansaarilta, Onnellisten saarilta, löytyvät joka makuun sopivat rannat ja kunkin lomabudjetin mukaiset hotellit.


Kanariansaaret houkuttelevat miellyttävällä ilmastollaan suomalaisia luokseen sukupolvesta toiseen. Nopea lähtö on yleensä varauksesta päivien tai korkeintaan viikon – parin sisällä. Eri maiden maahantulosäännökset kannattaa ottaa varausvaiheessa huomioon. Joihinkin maihin matkustettaessa vaaditaan passin olevan voimassa useita kuukausia tai jopa puoli vuotta matkan jälkeenkin. Matkailijan terveysopas käsittelee monipuolisesti matkailijan terveyteen liittyviä aiheita.


Oppaasta löydät muun muassa maakohtaiset rokotussuositukset tai -vaatimukset sekä ohjeita matkailijan terveysriskien ehkäisyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit