maanantai 6. elokuuta 2018

Kauppalasku tulli

Jos osallistut kauppaan suoraan tai epäsuorasti, tulli voi pyytää sinulta kauppaan liittyviä asiakirjoja. Tulli käsittelee kaikkea aineistoa luottamuksellisesti. Tulli voi tarvita esimerkiksi seuraavia asiakirjoja: 1. Kauppalasku Kaupallisista lähetyksistä laadittavan kauppalaskun tulee sisältää kauppasopimuksen pääkohtien lisäksi erinäisiä tietoja tavaran ostajalle, tulliviranomaisille, huolitsijalle, kuljetusliikkeelle ja mahdollisesti myyjän edustajalle, agentille. Vienti-ilmoituksen liiteasiakirjat. Yleisimmin se on joko kauppalasku tai proforma, joka esitetään pyydettäessä tullille vientitullauksen yhteydessä.


Tunnistaudu Katso-tunnisteella. Tarvitset pääkäyttäjätunnuksen tai Katso-tunnisteen, johon on kytketty TULLI – Tulliselvitys -rooli. Postilähetys on tullattava ja verot oltava maksettuna päivän kuluessa saapumispäivästä lukien. Jos lähetystä ei tullata ja veroja makseta määräajassa, Posti palauttaa lähetyksen lähettäjälle. Tullisäännösten mukaan tullauksen yhteydessä tavarasta on esitettävä kauppalasku , josta ilmenevät muun muassa tavaran hinta ja toimitusehdot.


Tulli antaa maahantuonnin tullauksen yhteydessä tullauspäätöksen, jossa tullausarvo ja Tullin kantamat maksut on ilmoitettu. Vaikka tavara olisi näyte, lahja tai palautus, se on silti vähintään sen tuotantokulujen arvoinen. Arvon tulee olla niin tarkka kuin mahdollista. Jos tulli kyseenalaistaa arviosi, se voi aiheuttaa viivästyksiä ja virhemaksuja.


Kauppalasku tulli

Vielä yksi vinkki: listaa tavaroiden arvo samassa valuutassa kuin mitä käytät laskussasi. ASIAKIRJAT ULKOMAANKAUPPAAN. Europan unionin yleinen alkuperätodistus ja ATA carnet -tulliasiakirja Kauppakamarit myöntävät ulkomaankaupan asiakirjoja, kuten Euroopan unionin yleisiä alkuperätodistuksia ja ATA carnet-tulliasiakirjoja. Viejänä pidetään henkilöä, joka on tavaranhaltija eli tekee tulli -ilmoituksen omissa nimissään tai jonka nimissä ilmoitus tehdään ja joka on tavaroiden omistaja tai niistä samanlaisella oikeudella määräävä ilmoituksen vastaanottamishetkellä. Ilmoittajan on kuitenkin oltava yhteisöön sijoittautunut.


Kaikkiin tavaralähetyksiin on liitettävä kauppalasku tai proformalasku (jos kauppalaskua ei ole) kolmena kappaleena. Laskut voidaan laatia yrityksen kirjelomakkeelle tai henkilökohtaiselle kirjelomakkeelle, jos ne sisältävät kaikki vaadittavat lähetystiedot, jotka ovat laskussasi. Seuraa lomakkeen ohjeita kohta kohdalta, jotta proformalaskulomake tulee täytettyä oikein.


Kauppalasku tulli

Kaikki lihavoidut kentät ovat pakollisia. Useampi koulutettava? Näin vastaanottajamaan viranomaiset tietävät, että saapuville tuotteille haetaan EU:n ja sopimuskumppanimaan välisen kauppasopimuksen mukaista tullietuutta. Lisäksi maahantuonnin yhteydessä tehtävässä tulli -ilmoituksessa on käytävä ilmi tullietuuden hakeminen, esimerkiksi ilmoittamalla tullietuuskohtelukoodi. Tulli -ilmoituksen liitteenä pitää olla tarvittavat liiteasiakirjat, esimerkiksi kauppalasku.


Sähköisellä EDI- tai XML-sanomalla. Sanomailmoittamiseen vaaditaan Tullin lupa. Täydellinen ja yksilöity kauppalasku on välttämätön, jos haluat tavaran kulkevan vaivatta tullin läpi.


Haluatko lukea lisää kaupankäynnistä ulkomaille. Shipitistä löydät hyödyllisiä linkkejä sekä ohjeistuksia ulkomaan kauppaa ja alv asioita varten. Käy tehokasta ulkomaan kauppaa Shipitin avulla. Kauppalasku on vientitullaukseen liittyvä asiakirja, joka esitetään Tullille vai Tullin erikseen sitä pyytä-essä.


Valtuutetulle viejälle annetaan FI-alkuinen lupanumero, jonka se sisällyttää laatimiinsa määrämuotoisiin kauppalasku - ja alkuperäilmoituksiin. Valtuutetun viejän kauppalasku - ja alkuperäilmoituksissa käytetään samoja tekstimalleja kuin tavallisen viejän ilmoituksissa. Lupa myönnetään suomen tai ruotsin kielellä.


Tulli ei tee myöskään tullauspäätöstä Ahvenanmaan ja muun Suomen välisestä tuonnista, koska tuonnista ei kanneta tulleja. Näiden tuontien vero ilmoitetaan arvonlisäveroilmoituksella sille verokaudelle, jonka aikana Tullille on annettu tulli -ilmoituksena toimiva kauppalasku tai kuljetusasiakirja. Kaikkien Kiinassa toimivien tuojien ja viejien on oltava Tullin rekisteröityjä asiakkaita, jolloin he saavat Tullin tuojan tai viejän asiakasnumeron (Customs Registration Number) tai vaihtoehtoisesti sovittava yhteistyöstä Kiinassa toimivan agentin kanssa, jolla on Tullin asiakasnumero ja oikeudet toimia lähetysten tuojana tai viejänä toimeksiantajansa puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit