sunnuntai 2. helmikuuta 2020

Muutosverokortti 2019

Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin. Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa. Hae tarvittaessa uusi verokortti OmaVerossa 16. Kun otat käyttöön Suomi. Muista tuloraja ja muutosverokortti Tänä vuonna on entistä tärkeämpää seurata omia tuloja vuoden aikana, jotta vuosituloraja ei ylity.


Muutosverokortti 2019

Uudessa verokortissa koko vuodelle on vain yksi tuloraja. Palkkakausikohtainen tuloraja jää kokonaan pois. Tutustu blogiimme ja pysyt ajan tasalla muutoksista. Muutokset verokorttiin.


Verokortti tulee voimaan 1. Osa työnantajista saa veroprosentit sähköisesti suoraan Verohallinnolta. Tarkista käytäntö työantajaltasi. Eläkeyhtiöt ja Kela saavat verokortin tiedot automaattisesti kuten ennenkin. Jatkossa verokorttimuutokset ja ennakkoverojen muutokset haetaan verottajan Omavero-palvelussa.


Muutosverokortti 2019

Jos tuesta tehtävä ennakonpidätys tuntuu liian pieneltä tai suurelta, kannattaa tarkistaa ennakonpidätysprosentti. Postissa lähetetyt verokortit ovat perillä tammikuun kuluessa. Selaimesi evästeet on estetty.


Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Huomioi, että palkkaa varten laskettua ennakonpidätysprosenttia emme voi käyttää sellaisenaan, vaan tällöin etuutta maksettaessa ennakonpidätys on aina vähintään. Työttömyyskassa saa 1. Kaikille palkkatuloille on vain yksi verokortti. Palkansaajan pitää itse seurata vuoden mittaan tulojensa kehittymistä ja tehdä muutosverokortti , jos näyttää siltä, että tuloja tai vähennyksiä on enemmän tai vähemmän kuin on arvioitu.


Pyydä eläkeverokortti verohallinnolta mahdollisimman pian eläkepäätöksen saatuasi. Jos haluat muuttaa ennakonpidätystietojasi, tulee sinun tilata verottajalta muutosverokortti etuutta varten. Helpoiten muutosverokortin tilaaminen onnistuu verottajan OmaVero-palvelun kautta.


Ansiopäivärahaa verotetaan eri tavoin kuin palkkaa. Lue lisää, miten työttömyysetuuksia verotetaan. Aikaisemmin oli käytössä monenlaisia verokortteja: mm. A-tyypin verokortti ja B-tyypin verokortti. Nykyinen verokortti vastaa aikaisempaa yhden tulorajan B-tyypin korttia.


Sen sijaan, jos olet maksanut liian vähän veroa vuoden aikana eli tulosi ylittävät verokortissasi määritetyn vuositulorajan, joudut maksamaan jäännösveroa. Voidaksesi varmistua, ettei näin tapahdu – tilaa uusi muutosverokortti ja toimita se työnantajallesi. Jos tiedot ovat kunnossa, voit ottaa verokortin käyttöön.


Siinä ei ole enää palkkakauden tulorajoja, vaan pelkästään yksi tuloraja koko vuodelle. Sama verokortti käy kaikille palkkatuloille. Jos versiopäivä on vanhempi kuin 23.


Tilalle tulee verottajan Omavero-palvelu, josta uuden verokortin saa helposti. Vuorotteluvapaa Vuorotteluvapaa hyödyttää monia osapuolia. Se edistää työntekijän jaksamista. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa.


Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit