maanantai 3. helmikuuta 2020

Vuokranmaksu etukäteen

Jos tiedät etukäteen , että maksu on viivästymässä, ota oitis yhteys SATOn Asiakaspalveluun. Maksukehotuksesta ja -suorituksen viivästymisestä johtuvat kulut veloitetaan normaalisti, mutta ilmoittamalla saatat välttää erääntyneen laskun siirtymisen oikeudelliseen perintään. Tilisiirtoa ei lähetetä erikseen joka kuukausi, joten säilytäthän saamasi tilisiirron tai tallennat maksutiedot esim. Huomioithan, että vuokranmaksuun käytettävä tilinumero ei ole sama kuin vakuusmaksun maksamiseen käytetty tilinumero.


Vuokralaisille lähetetään viitteelliset tilisiirrot vuokran maksamista varten. Vuokra erääntyy maksettavaksi joka kuukauden toisena päivänä. Vastaus Mark Omistamassani huoneistossa nykyinen vuokralainen on säännönmukaisesti myöhästynyt vuokranmaksuissaan säänöllisesti. Hän on maksanut kyllä vuokransa saman kuun aikana, mutta aina. Jokaisesta maksamattomasta vuokrasta tulee maksuhuomautus, mutta häätötoimenpiteisiin ryhdytään vasta 2-kuukauden vuokraveloista.


Vuokran eräpäivä on aina kuluvan kuukauden 7. Vuokrasopimuksen purkuvaihe voi siis jäädä. Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus jatkuu, kunnes vuokralainen tai vuokranantaja irtisanoo sen. Jos et tiedä etukäteen , kuinka kauan aiot asua asunnossa, tällainen sopimus on hyvä vaihtoehto. Määräaikainen vuokrasopimus tarkoittaa, että vuokranantaja ja vuokralainen sopivat heti aluksi, milloin sopimus päättyy. Määräaikaista sopimusta käytetään tyypillisesti silloin, kun vuokranantaja tietää jo etukäteen , että hän tarvitsee asunnon käyttöönsä tiettynä päivänä.


Määräaikainen sopimus on aina tehtävä kirjallisesti, jotta määräaikaa koskeva ehto olisi pätevä. Suullisen sopimuksen katsotaan siis aina olevan voimassa toistaiseksi. Siitäkin täytyy sopia etukäteen vuokralaisen kanssa. Vuokralaisen ilmoitusvelvollisuus Jos vuokralainen huomaa, että asunnossa on vikoja tai puutteita, hänen täytyy heti kertoa niistä vuokranantajalle.


Hae yleistä asumistukea verkossa. Kirjaudu asiointipalveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kuvaa tai skannaa liitteet ja lähetä ne verkossa.


Kaikissa ajoneuvo vuokrauksissa edellytämme vuokraajalta luottokorttia. Vuokrat ja vuokranmaksu. Mikäli vuokraa ei koroteta, uusia vuokralaskuja ei lähetä.


Vuokra maksetaan etukäteen viimeistään viimeisenä kalenterikuukautta edeltävänä arkipäivänä. Lisäksi vuokran voi maksaa suoraveloituksena. Tiedon kulku vuokranantajien ja Kelan välillä. Asiakkaan ei tarvitse toimittaa Kelaan vuokrasopimusta ja selvitystä vuokran määrästä, jos Kela saa vuokrasopimustiedot vuokranantajalta. Isommissa remonteissa neuvomme tekemään taloyhtiölle muutostyöhakemuksen, jos koet kodissasi remontin tarvetta.


Muutostöistä on aina ilmoitettava etukäteen ja kirjallisesti muutostyöhakemuksella asukasisännöintiin, joka antaa luvan remontillesi. Lue lisää asukassivuilta. Jos puhelinetu käsitellään palkanlaskennassa tammikuussa etukäteen koko vuodelta, voidaan puhelinetu ilmoittaa myös tulorekisteriin etukäteen kerran vuodessa.


Näin voidaan toimia, kun maksettava tulo ei ole työeläke-, työttömyys- eikä työtapaturma- ja ammattitautivakuutusmaksujen alaista, kuten YEL-vakuutetuilla osakkailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit