torstai 5. joulukuuta 2019

Työmaaalue laki

Valtioneuvoston asetus rakennustyön turvallisuudesta. Todennäköisesti työmaa-alue tulkitaan yksityiseksi alueeksi samalla lailla, kuin esim. Tällöin se nauttii rikoslain perusteella kotirauhan suojaa ja antaa työmaan työntekijöille oikeuden poistaa sieltä ns.


Jos joku ei suosiolla poistu, niin tällöin voidaan kääntyä poliisin puoleen. Yli 2metrin päässä asutusta rakennuksesta sijaitsevalla työmaalla saa kuitenkin käyttää patrunoimatonta räjähdysainetta, jos työmaa-alue voidaan tarpeellisessa laajuudessa sulkea ulkopuoliselta liikenteeltä ja henkilöiltä. Rakennusala on työturvallisuuden näkökulmasta tarkasteltuna haasteellinen ala.


Rakennusalalla tapahtuu muuttuvien olosuhteiden vuoksi paljon tapaturmia ja lisäksi esimerkiksi korjausrakentamisessa korostuvat kemiallisista altisteista johtuvat terveysongelmat. Hämärän aikaan tehtävä työ: Työ, jota tehdään illalla auringon laskun ja pimeän väli-senä aikana tai aamulla pimeän ja auringon nousun välisenä aikana. Rajaaminen voidaan tehdä esimerkiksi aidalla, esteellä tai lippusiimalla.


Käytännössä on vaikea selvittää, milloin tieto työskentelyn jatkumisesta on saatu. Vahinkopaikan maaperä oli koostunut noin nyrkin kokoisista kivistä. Työmaa-alue oli selvästi erotettu yleisestä liikenteestä ja liikenneväylistä.


Työmaa-aluetta ei ollut asfaltoitu tai muutoinkaan muokattu sellaiseksi, että siinä olisi voinut ajaa esimerkiksi henkilöautolla. Lämna in en kommentar åt redaktionen. Notera att det kan ta några månader innan vi hinner beakta din kommentar och göra eventuella uppdateringar.


Työstä vastaavalla tarkoitetaan sitä, jonka lukuun työ tehdään. Näitä tapauksia voivat olla esimerkiksi taimikkoalue, jossa vahingon mahdollisuus on suuri tai työmaa-alue,. Rakennustyön jälkeen työmaan huoltorakennukset ja työmaa-aidat yms. Vahingoittunut katu- tai muu alue on pantava viivytyksettä kuntoon. Hulevesijärjestelmät tulee rakentaa mahdollisuuksien mukaan työmaan alkuvaiheessa.


Lainsäädäntö ja aineisto. Liikenneministeriön päätös l iikenteen ohjauslaitteista 3. Kohdistuvuus Voimassa ELY-L -keskukset Liikennevirasto 1. Mukkulan entinen leirintäalue on tällä hetkellä työmaa-aluetta, jossa liikkuminen on ulkopuolisilta kielletty. Varsinaisen työpaikan käsite on määritelty TVL 72b §:ssä. Varsinainen työpaikka voi olla esimerkiksi toimisto, liiketila, teollisuushalli tai työmaa-alue. Asunto-osakkeen omistajat ovat käytännössä pakotettuja ostamaan esimerkiksi keittiöremontit taloyhtiön valitseman pääurakoitsijan kautta tai sen määräämältä aliurakoitsijalta, jos taloyhtiössä on meneillään esimerkiksi putkiremontti ja yhteinen työmaa-alue on määritelty sen mukaan.


Laki , asetus, asemakaava. Jokaisella osapuolella on vastuu toimia yhteistyössä työmaan kokonaisturvallisuuden takaamiseksi laki - ja työsuojelumääräysten antamin perustein. Suojakypärän ja heijastavien vaatteiden käyttö raken-nustyömaalla on pakollista.


Lisäksi asetus määrää, että rakennustyömaalla on yleensä käytettävä turvajalkineita. Rakennusvalvontaviranomainen Uudenkaupungin rakennusvalvontaviranomainen on ympäristö- ja lupalautakunta. Päätösvallan siirtämisestä määrätään erikseen lautakunnan päätöksellä. Ulkopuolisten pääsy työmaalle estetään aitaamalla työmaa-alue.


Aitaan laitetaan varoitusmerkit pilaantuneiden maiden poistosta. Kuljetuksen ajaksi kaikki kuormat peitetään, jolla estetään pilaantuneiden maiden leviäminen ympäristöön. Työmaalla tulee olla työmaan kokoon suhteutetut, riittävät tilat jätehuollon asianmukaiseen järjestämiseen ja jätehuollon tulee olla suunnitelmallista. Koko työmaa-alue on aidattava.


Urakoitsija huolehtii tarvittavista suojauksista, varoituskylteistä ym. Laajalta alueelta poliisit tyhjennettiin turvaamaan mellakan rauhallista sujumista, ja muualla maakunnassa saivat lain rajapintaa kokeilevat puuhastella kaikessa rauhassa. Nyt rakennustoimet Pyhäjoen ydinvoimalan alueella ovat edenneet siihen pisteeseen, että työmaa-alue on aidattu ja alueelle on pääsy vain kulkuluvun omaaville. Maankäyttö- ja rakennuslaki, 1§, 17.


Vastaava työnjohtajan tarve esitetään rakennusluvassa. Mikäli kohteesta löyde-tään purkutöiden yhteydessä muita asbesti- tai haitta-aineita, on urakoitsija velvollinen ilmoitta-maan asiasta rakennuttajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit