keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Tietokirjan synopsis

Liitä hakemukseesi tietokirjasi synopsis. Jos sinulla on jo osittain tai kokonaan valmis tietokirjan käsikirjoitus, liitä hakemukseesi enintään sivun tekstinäyte. Muista laittaa hakemukseesi yhteystietosi. Hakuaika on maanantaihin 4. Tehdään feikki kirjan sivu.


Tulostetaan paperi tietokirjan väliin, missä H:n kohdalla on tyhjää. Vaatii keskittymistä tekovaiheessa, jotta käyttöliittymä näyttää siltä, että sitä oikeasti joku operoi. Mikäli kyseessä on tietokirjan suunnitelma, mietteitä kirjan kohderyhmästä, synopsis ja suositukset ovat paikallaan. Käsikirjoituksen teknisiä ja viimeistelyohjeita on tässä.


Tässä saa käyttää omaa luovuuttaan. Työsuunnitelman tarkoitus on esitellä keskeiset asiat tulevasta tietokirjasta: mistä on kysymys, millä tavalla aihetta lähestytään, kuka tai ketkä kirjassa mahdollisesti pääsevät ääneen ja, jos tiedossa on, millaisia johtopäätöksiä kirjassa. Tämä luettelo sisältää kaikki kotimaiset kustantajat, joilla on verkkopalvelua. Näin Kirjasuora on ainoa osoite, josta löydät kaikki kirjat.


Tämän luettelon kustantajilla on myös kirjoja, joita et yleensä löydä kirjakaupoista. Itse olen julkaissut useamman tietokirjan kolmelta eri kustantamolta. Kaikissa tapauksissa oli alustavaa vihreää valoa työlle luvattu, mutta kustannussopimus kirjoitettiin vasta käsikirjoituksen viimeistelyvaiheessa. Jos alaltasi ei ole aiemmin julkaistu suomeksi, niin mahdollisuudet ovat hyvät saada sopimus. Tarkka synopsis , sisällys- ja lähdeluettelo.


Kolme neljä mallilukua voivat riittää antamaan selkeän kuvan tietokirjan käsikirjoituksesta. Jos olet kaavaillut tarinalle jatko-osia, liitä mukaan synopsis koko kirjasarjasta. Synopsiksen kirjoittaminen on oma taiteenlajinsa, johon kannattaa perehtyä huolella ennen sen kirjoittamista.


Verkosta löytyy runsaasti englanninkielisiä ohjeita hakusanoilla novel synopsis. Pelkkä synopsis tai juoniseloste ei riitä, vaan romaani kannattaa lähettää kokonaisuudessaan ja runoja tai novelleja tulee olla kokoelman verran. Mikäli tarjoat kustannettavaksemme tietokirjaa tai asiaproosaa, voit mielihyvin ottaa yhteyttä jo käsikirjoituksen suunnitteluvaiheessa sähköpostitse. Tutki sanojen merkityksiä suuren synonyymilistan avulla. Siinä käy muuten hiiren oikealla käytettävä kontekstivalikko.


Kirjoitan uutta tietokirjaa ensi syksyksi, ja sen kirjoittaminen on mitä suurimmassa määrin uuden opiskelua. Opettajina Päivi Kosonen, Olli Löytty, Maarit Huovinen, Teemu Keskisarja, Jaakko Hämeen-Anttila ym. Tietokirjan kirjoitusta.


Haluatko kirjoittaa – aiheesta kuin aiheesta – hyvän tietokirjan , joka kiinnostaa lukijoita? Onko aiheesi akateeminen tai marginaalinen? Vai onko sinulla tekeillä historiateos tai kiinnostavan ihmisen elämäkerta, josta ei vain tunnu tulevan oikeaa tietokirjaa.


Typenrevision der von HELLÉN beschriebenen Anomaloninae (Hymenoptera, Ichneumonidae) und Übersicht die finnischen Arten. Type revision of the Anomaloninae (Hymenoptera, Ichenumonidae) described by HELLÉN, with a Synopsis of the Finnish species. Contributions to Entomology – Beiträge zur Entomologie 68(1): 151–175.


Tuulianna tapaa Suomen ensimmäisen lottotytön Hilkka Kotamäen (kuvassa, vas.) ja Lotto- tietokirjan kirjailijan Outi Niemelän. Luvassa myös Stradan oma, erittäin epävirallinen lottoarvonta. Seuraa lottoarvonta!


Ville Ahosen tanssiteos putkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit