keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Nordea valtakirja vanhus

Joka kerta, kun menin maksamaan laskuja ja nostamaan rahhoo, niin piti olla valtakirja. Mut sitten ehottivat pankista, että tehhään jatkuva valtakirja , nii ei tarvihe sitä paperisottoo käyvä sen jäläkeen, Kumpulainen kertoo. Laskujen maksun ja käteisen noston lisäksi muihin toimiin ei ole tarvettakaan.


Nordea Visa Electron sopii nuorelle. Jos vanhus on tehnyt edunvalvontavaltuutuksen ja siinä on sovittu, että valtuutettu saa myydä kiinteää omaisuutta, esimerkiksi vanhuksen asunnon, voimassa olevan valtakirjan nojalla näin voi toimia. Varmista, että kortti on kortinlukijassa ja kortinlukija on kytketty USB-kaapelilla.


Katso valtakirjapohjat tästä. Mikä on valtakirja ? Valtakirja voi olla avoin tai yksilöity. Kirjallinen valtuutus merkitsee yleensä sitä, että henkilö antaa toiselle mahdollisuuden, joka kuuluu hänelle, ja johon muilla ei ole oikeutta. Soittamalla saattaa saada yhteyden ihan oikeaan ihmiseen langan toisessa päässä, jos hyvin käy. Samalla valtuutetun tulee esittää maistraatille alkuperäinen valtakirja sekä lääkärinlausunto tai vastaava asiakirja, joka todistaa, että valtuutuksen antanut henkilö on tullut kyvyttömäksi hoitamaan niitä asioita, joita valtuutus koskee.


Digitestamentti, metsästysaseet ja kesämökin ja asunnon kunnossapito otettiin mukaan esimerkeiksi siitä mitä voidaan sisällyttää pakollisten vähimmäisasioiden lisäksi. Varatuomari Sari Elomaa-Sirén toimii yleisenä edunvalvojana Helsingin oikeusaputoimistossa. Valtuutus tulee voimaan, kun maistraatti on sen vahvistanut. Hän on aiemmin työskennellyt Muistiliitossa, joten muistisairaiden ja heidän läheistensä ongelmat ovat hänelle tuttuja.


Kun omainen ei enää kykene hoitamaan raha-asioitaan, miten niiden kanssa kannattaisi menetellä? Tämän jälkeen todistajien on todistettava valtakirja allekirjoituksillaan. Lähiomainen ei voi toimia todistajana.


Allekirjoitettu valtakirja luovutetaan valtuutetun haltuun tai siitä ilmoitetaan muutoin valtuutetulle. Verkkopankki tuo vapautta pankkiasioiden hoitoon. Säästöpankin verkkopankki auttaa pitämään taloutesi hallinnassa. Käytössäsi ovat kaikki tarvitsemasi päivittäiset palvelut ajasta ja paikasta riippumatta, joten voit hoitaa pankkiasiasi vaivattomasti verkon kautta silloin kun itse haluat.


Edunvalvontavaltuutuksella henkilö voi itse etukäteen järjestää asioidensa hoidon sen varalta, että hän myöhemmin tulee kykenemättömäksi hoitamaan asioitaan esimerkiksi sairauden tai heikentyneen terveydentilan vuoksi. Maistraateissa ja käräjäoikeuksissa edunvalvontaa koskevien asioiden määrä ja käsittelyajat kasvavat vuosi vuodelta. Eniten edunvalvojia haetaan vanhuksille. Varsinais-Suomen muistiyhdistyksen mukaan ei ole harvinaista, että joku läheisistä vetää välistä, jolloin ilman edunvalvojaa oleva muistisairas vanhus menettää rahojaan. Asiointipalvelun etusivusta on nyt käytössä kokeiluversio vanhan rinnalla.


Uudelta etusivulta voit helposti tarkistaa, puuttuuko hakemuksestasi vielä jotain. Tuoreimmat uutiset. Näkökulmia yhteiskuntaan, kulttuuriin, hyvinvointiin ja tieteeseen. Laadukkaita timanttiartikkeleja ja koukuttavaa datajournalismia. Selkeän oppaan ja hyödyllisten julkispalvelujen yhteystiedot löydät Suomi.


Mukavan kokoisessa kaupungissamme kaikki palvelut ja harrastukset ovat sopivan lähellä. Kouvolalaisten leppoisa ja mutkaton elämäntyyli tarttuu helposti ja tulet huomaamaan, että ihmiset täällä ovat mukavaa porukkaa. Toiseksi saattaa tulla selvitettäväksi se, oliko vanhuksen todellinen tahto tehdä tuo sopimus vai ei.


Hei Äitini kuoli 18. Perunkirja on tehty. Jutut ovat luettavissa Taloustaidon näköislehdestä. Tahdo enemmän elämältäsi ja pankkisuhteeltasi.


Meiltä saat asiantuntemusta ja toimivat ratkaisut raha-asioihisi ja tavoitteisiisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit