tiistai 3. joulukuuta 2019

Maalämpöpumppu erillinen varaaja

Maalämpöpumppu erillinen varaaja

Laaja valikoima lämminvesivaraajia, tutustu ja tilaa! Finnurmi huippuedulliseen hintaan! Tilaa pimeneviin iltoihin! Jos talossa on kylpyamme tai poreallas, maalämpöpumpun oma lämminvesivaraaja ei riitä, vaan tarvitaan erillinen , suurempi varaaja , joka sijoitetaan maalämpöpumpun viereen. Koska taloyhtiöissä on hyvin vaihteleva määrä asuntoja, käyttöveden kulutusmäärissä on taloyhtiöiden välillä suuria eroja.


Maalämpöpumppu erillinen varaaja

Tekninen tila tarvitaan välttämättä, jos pumppuun liitetään erillinen varaaja. Vai onko mitään väliä? Lämpöpumppuun voidaan liittää erillinen lämminvesi- varaaja , joka valitaan kohteen tarpeiden mukaan.


Lisäksi lämpöpumppuun on saatavissa lukuisia lisävarusteita. Vesikiertoinen lattialämmitys soveltuu erityisen hyvin maalämpöpumpun lämmönjakotavaksi, sillä siinä lämmitysverkkoon menevän veden ei tarvitse olla niin lämmintä kuin patteriverkossa. Toinen kohde öljylämmitys (-luku) n. Varaaja ja erilaiset lämmitysmuodot.


Se mahdollistaa myös eri energiamuotojen rinnakkaiskäytön. Maalämpöä käytettäessä varaaja on lähes välttämätön hankinta. Se voi olla rakennettuna maalämpöpumpun sisään tai erillisinä yksikkönä. Isossa omakotitalossa, jonka pinta-ala on satoja neliömetrejä, voidaan joutua poraamaan kaksi 150–2metriä syvää lämpökaivoa ja asentamaan suurempi, n. Maalämpöpumppu kerää maaperään, kallioon tai veteen varastoitunutta auringon lämpöä. W:n maalämpöpumppu sekä erillinen lämpimän käyttöveden varaaja.


Meiltä johtavien valmistajien monipuoliset varaajat moneen eri kohteeseen. Mikäli käyttöveden tarve on normaalia suurempi, asennetaan lämpöpumpun (lämpöpumppu ei sis. varaajaa) rinnalle erillinen 3litran varaaja. Erittäin suuri käyttöveden tarve täytetään asentamalla maalämpöpumppu , joka pitää sisällään 1litran varaajan ja rinnalle 3litran erillisvaraaja. Maalämpöpumpun häiriötön toiminta on turvattu kun puskurivaraaja ja erillinen kiertovesipumppu varmistaa joka tilanteessa riittävän veden kierron lämpöpumpun lämmönvaihtimella eikä maalämpöpumppu mene vikatilaan.


Lämpöpattereiden termostaatit voivat rajoittaa kokonaisvirtaamaa liikaa, joten puskurivaraaja poistaa tämänkin. Lämmintä pinta-alaa tulee noin 190mja poreamme Keski-suomeen. Karkeasti mitoitus on pumpulle n. W, kaivo 190m ja varaaja n. Tarjouksina olen eri toimittajalta saanut seuraavia.


Alpha innotec PWZS Nordic maalämpöpumppu on saatavilla kolmella eri lämmitysteholla: kW, kW ja kW. Alpha Innotecin ruostumattomattomasta teräksestä valmistettu varaaja takaa käyttöveden riittävyyden. Paljonko maalämpöpumppu ja laitteet vaativat tilaa? V-mallistossa laitteessa on valmiina yli 3litran haponkestävä varaaja , joka takaa lämpimän käyttöveden riittävyyden normaalissa perhekäytössä. T-mallistossa on aina erillinen tulistin varaaja , joka mitoitetaan talon ja perheen tarpeiden mukaisesti.


Maalämpöpumppu erillinen varaaja

Etenkin vanhoissa taloissa kellareiden huonekorkeus harvoin mahdollistaa kristallikruunun ripustamista, ja joskus maalämpöpumpun sijoittaminenkin voi tehdä tiukkaa. WPF-maalämpöpumpuissa on erillinen varaaja , minkä ansiosta itse pumppu ei ole kovin paljon ekaluokkalaista lasta korkeampi. Vaativimpiinkin tarpeisiin uusin lämpöpumpputekniikka ja erillinen varaaja. Kolme tehovaihtoehtoa, invertteritekniikalla sopiva teho mihin tahansa pientaloon.


Energiaa säästävä älykäs tekniikka ja käyttäjäystävällinen ohjaus maksimoi mukavuuden. Ylivoimaisesti hiljaisin vaihtoehto on IVT:n PremiumLine X-malli. Miinuspuoli kyseisessä mallissa on tässä tapauksessa se, että siinä ei ole sisäänrakennettua lämpimän käyttöveden varaajaa. Rinnalle tarvitaan siis erillinen varaaja. EK9-yksiköllä erillinen ohjaus.


Maalämpöpumppu erillinen varaaja

Nilan ei vielä tässä vaiheessa tarjoa omaa ohjelmistoa etäohjaukseen, eikä ole vastuussa kolmansien osapuolien tarjoamista vaihtoehdoista. Lämminvesivaraajat myynti, asennus, huolto, vikakorjaus, tarvikkeet ja varaosat Käytössä olevan vanhan lämminvesivaraajan yleisimmät ongelmat: - varoventtiili vuotaa - veden lämpötila ei pysy tasaisena - tulee vain kylmää vettä - varaajan vesisäiliöstä vuotaa vettä - vedessä on maku- tai hajuhaittoja - varaajasta tai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit