tiistai 6. syyskuuta 2016

Ansiosidonnainen päiväraha laskuri jhl

Jos haluat tietää päivärahan hakemisesta ja tarvittavista liitteistä, ohjepankista löytyy hakuohjeet erilaisiin tilanteisiin ja neuvoja hakemukseen liitettäviin selvityksiin. Jos taas et ole varma mikä ohje. Useimmiten päiväraha on noin 50–prosenttia palkasta.


Hakuohje koulunkäynninohjaajille ja koulunkäyntiavustajille. Huomaathan palkanmaksupäivän merkityksen hakiessasi päivärahaa. Palkka huomioidaan sovittelussa aina silllä hakujaksolla kun se maksetaan riippumatta siitä milloin työ on tehty. Ansiosidonnainen päiväraha muodostuu perus- ja ansio-osasta sekä mahdollisesta lapsikorotuksesta.


JHL :n kokonaisjäsenmaksu on kaikista ansiotuloista ennen veroja. Jäsenmaksu on verotuksessa vähennyskelpoinen. Ansiopäivärahan perusosa on 3€ päivässä. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen.


Perusosaan lisätään ansio-osa, jonka suuruus riippuu palkastasi. Ansio-osa on päiväpalkkasi ja perusosan erotuksesta. Laske arvio ansiosidonnaisesta päivärahastasi KOKO-kassan päivärahalaskurilla. Lastenhoidon tuen laskurilla voit arvioida, paljonko saat lastenhoidon tuen hoitorahaa ja hoitolisää sekä kuntalisää. Lainsäädännössä opetusalalla tarkoitetaan opetustyötä oppilaitoksessa.


Yksityisten konsultointia ja koulutustoimintaa harjoittavien yhtiöiden palveluksessa tehtyä opetus- ja koulutustyötä tai päiväkodissa tapahtuvaa lastentarhanopettajan työtä ei katsota opetustyöksi, joten näillä aloilla. Soviteltu päiväraha ja työstä saatu palkka voivat yhteensä olla enintään 1 päivärahan perusteena olevasta palkasta. Omavastuuaika on pituudeltaan viittä täyttä työpäivää vastaava aika. Osa-aikatyötä tekevien kohdalla tämä merkitsee sitä, että omavastuuaika on yleensä pidempi kuin viisi työpäivää. Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa.


Puhelinpalvelu ma-to klo 9-puh. Työttömyyspäivärahan maksaminen alkaa aina vasta omavastuuajan jälkeen riippumatta siitä, miksi olet jäänyt työttömäksi. Omavastuuajan tulee täyttyä kahdeksan peräkkäisen kalenteriviikon aikana.


Voit saada sairauspäivärahaa, vaikka tulosi olisivat pienet. Samalta ajalta maksetut muut lakisääteiset etuudet ja eläkkeet voivat vähentää sairauspäivärahan määrää. Eläkeikä nousee asteittain. Voit hakea ansiosidonnaista päivärahaa, jos olet työtön tai lomautettu, olet osa-aikatyössä tai keikkailet. KOKO-kassa on Suomen toiseksi suurin työttömyyskassa, joka maksaa jäsenilleen lakisääteisiä etuuksia: työttömyysajalta ansiopäivärahaa ja vuorotteluvapaan ajalta vuorottelukorvausta.


Päiväraha lasketaan vasta, kun henkilö hakee kassasta päivärahaa. Tarkoitan, että jos ansiosidonnainen olisi esim. Jytyn jäsenenä olet vakuutettu Julkis- ja yksityisalojen työttömyyskassassa (JYTK). Työttömäksi tai lomautetuksi joutuessasi olet oikeutettu ansioon sidottuun päivärahaan jäsenyys- ja työssäoloehdon täyttyessä. Työttömyyskassa neuvoo sinua myös vuorottelukorvauksen ja koulutuksen aikaisten.


Teollisuuden työttömyyskassassa oli 31.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit