tiistai 6. syyskuuta 2016

Rakennusalan tes lomaraha

Tärkeimmät pointit helpossa paketissa! Myös työmaalle palkattavan sekalaisia avustavia töitä tekevän työntekijän työehdoissa noudatetaan rakennusalan työehtosopimusta. Tuntipalkka oli minulla euroa silloin. Kesäkuulta ei siis tule normaalia palkkaa, vaan tässä tapauksessa tuo eli 1. Ay-jäsenmaksujen perinnästä 21.


Paikallinen sopiminen 1. Se on työehtosopimuksissa sovittu lisä (esim. prosenttia lomapalkasta), joka maksetaan yleensä kesäloman yhteydessä. Normaali käytäntö on, että lomaraha on prosenttia siitä palkasta, mitä työntekijä saa vuosilomalla. Koska kyseessä on lomaltapaluuraha niin tämä raha maksetaan yleensä sen palkanmaksun yhteydessä, jolloin työntekijä saisi lomaltapaluupäivänsä palkkansa.


Toinen vaihtoehto on saada lomaraha vuosilomapalkan yhteydeyssä. RAKENNUSALAN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUS 1. Kaikki rakennusalan työehtosopimukset yleissitovia. Rakennusalan työehtosopimukset ovat kaikki ns. Alakohtaiset työehdot tarkoittavat palkkoja, työaikoja, lomia ja muita etuja, joita sopimuksen soveltamisalalla noudatetaan. Ylemmät Toimihenkilöt YTN.


Asemapäällikönkatu B, 7. Monilla työpaikoilla työntekijä saa lomapalkan lisäksi lomarahaa, joka on noin puolet lomapalkan määrästä. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki työnantajat ovat velvollisia noudattamaan niitä riippumatta siitä, ovatko ne itse järjestäytyneitä vai eivätkö. Kolmion pinta-ala-, sivu- ja kulma-laskuri Lomakorvaus maksetaan lomapalkan sijaan kun työntekijällä ei ole lomaa (ei ole ansainnut) tai työsuhteen päättyessä. Yleensä lomaraha on vuosilomapalkasta.


Lomarahaa ei tunneta kaikilla aloilla. Oikeus lomarahaan voi perustua myös työpaikalla noudatettuun käytäntöön. Se korvaa aiemmin käytössä olleen työajan lyhennyksen (pekkaskorvauksen) ja arkipyhäkorvauksen. Muutos helpottaa huomattavasti palkanmaksua. Erillinen palkanosa maksetaan jokaisessa palkanmaksussa erikseen.


Työstä kertyy vuosilomaa, jos työtä on vähintään päivää tai tuntia kalenterikuukaudessa. Sinulla on oikeus esittää oma toiveesi vuosiloman ajankohdasta, ja työnantajan tulisi mahdollisuuksien mukaan huomioida tämä. Millä tulolajilla ilmoitetaan rakennusalan lomaraha (1 ), joka sisältää lomapalkan, lomakorvauksen ja lomaltapaluurahan? Lomaa ansaitaan lomapäivää kalenterikuukautta kohden, jos työsuhde on kestänyt alle vuoden lomanmääräytymisvuoden päättyessä ja lomapäivää, jos työsuhde on kestänyt vähintään vuoden. Voit tarkistaa myös lomakorvauksesi, jos työsuhteesi on päättynyt tai päättymässä 1. Vuosiloma määräytyy pääsääntöisesti vuosilomalain mukaan.


Erikoisammattitutkinnon suorittaneet rakennusalan ammattimiehet kuuluvat palkkaryhmään VI. Muiden alaikäisten kuin rakennusalan opiskelijoiden kohdalla edellä :ssä määritellyistä palkkaryhmistä ja ryhmiin perustuvista vähimmäispalkoista voidaan sopia toisin. TES Alaikäiset 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit