perjantai 2. syyskuuta 2016

Nettipoliisi whatsapp

Nettipoliisi : Joskus on luettava lapsen WhatsApp -viestit. Netissä kiusataan ja ahdistellaan. Rikkooko aikuinen viestisalaisuuden vai laiminlyökö huoltajan velvollisuutensa, jos ei pidä silmällä lapsensa some-elämää?


Hokkasen mukaan asian koko laajuus ei ole vielä selvinnyt. Yleensä tällaisissa tapauksissa halutaan rahaa tai muita hyödykkeitä. Toivomme, että kaikenikäisten olisi helppo lähestyä poliisia ja sen vuoksi haluamme kokeilla myös uusia kanavia.


Whatsapp päätettiin perustaa siksi, että tavoittaisimme myös nuoret entistä paremmin, Hokkanen sanoo. Vanhemmat voivat lukea lapsen viestejä, jos herää selkeä epäilys, että oma lapsi on joutunut kiusaamisen kohteeksi. Tätä oikeutta on kuitenkin syytä käyttää vasta viimeisenä keinoja. Ennemmin pitäisi pyrkiä siihen, että lapsi itse näyttää viestit”, nettipoliisi Jarno Saarinen suosittelee. On hyvä muistaa, ettei poliisi, edes nettipoliisi , pyydä mitään sisällön poistoa miltään palvelulta.


Kannattaako epäasiallisiin viesteihin vastata? Vastaaminen on henkilökohtainen valinta. Mielestäni se kannattaa, koska joskus epäasiallisestikin alkanut keskustelu saattaa muuttua asialliseksi. Kiusaaminen on väärin – myös netissä. Myös tuntemattomat voivat kiusata ja käyttäytyä väärin toisia kohtaan.


Vaikka Whatsapp on määritellyt ikärajakseen vuotta, paljon nuoremmat käyttävät sovellusta. Nuoret tytöt etsivät ryhmäkeskusteluihin esimerkiksi 13–18-vuotiaita osallistujia Demi. Joskus näkee ilmoituksia, että etsitään Whatsapp -ryhmään vaikka ujoja ja masentuneita tyttöjä. Olen 4-luokalla ja meidän luokan whatsapp -ryhmässä muutama haukkuu toisiaan. Itse en ole kuulunut kiusaajiin paitsi ekalla luokalla.


Jaa juttu WhatsAppissa (käytössä vain mobiililaitteilla) Voit jakaa jutun WhatsAppissa. Tämä toiminto vaatii, että mobiililaitteeseen on asennettu WhatsApp -sovellus. Akuutissa hätätilanteessa poliisi kehottaa soittamaan yleiseen hätänumeroon 112. Suosittu viestipalvelu WhatsApp nostaa ikärajaansa 16-vuoteen Euroopan Unionin alueella, kertoo muun muassa BBC.


WhatsApp pyytää käyttäjiä ainoastaan vahvistamaan nappia painamalla, että he ovat yli 16-vuotiaita. SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU OPINNÄYTETYÖ Tiivistelmä Koulutusala Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Koulutusohjelma Hyvinvointiteknologian koulutusohjelma Työn tekijä(t) Minna Kosonen Työn nimi WhatsApp kiusaaminen ja. Helsingin poliisi on ottanut ensi kertaa käyttöön yleisölle tarkoitetun Whatsapp -numeron. Muuta tekstin kokoa. Voit muuttaa tekstin kokoa suuremmaksi tai pienemmäksi.


Poliisin tietoon on tullut myös kiusaamistapauksia esimerkiksi Whatsapp -sovelluksessa. Ilmoita kiusaamisesta ylläpitoon, joka voi mahdollisesti poistaa sivun. Ammattitrollihan kuulemma sai poliisilta luvan, että hän saa täällä Lieksa -palstalla niitä Wärtsilä- ja katarina juttujaan julkaista ihan luvan kanssa, se ei ole rikos, kun syyntakeettomana sitä tekee. Olemme huomannut että nuoriso jakelee kik nimiään jolloin on hyvin helppo joutua seksuaaliuhriksi.


Jos olet joutunut,joutumassa taikka e. Lounais-Suomen poliisilaitoksella myös Satakunta on siirtynyt hyödyntämään sosiaalista mediaa. Nettiläsnäolon toivotaan myös madaltavan kynnystä ottaa poliisiin yhteyttä. Netin seuranhakupalveluissa liikkuu huijareita, joiden tavoitteena on luoda intiimi suhde ja seuraavaksi lypsää rahaa.


Näillä neuvoilla vältyt lentämästä lankaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit