perjantai 2. syyskuuta 2016

Velkojien kuuleminen

Velkojien vastustus. Käräjäoikeudessa voidaan lisäksi järjestää suullinen käsittely, johon hakija ja velkojat kutsutaan henkilökohtaisesti paikalle. Yksityishenkilön velkajärjestelyn tavoitteena on korjata yksityishenkilöiden talous- ja velkaongelmia. Yleisimmin velallinen yrittää ensin itse saada taloutensa tasapainoonm jota seuraavat neuvottelut velkojen järjestelystä velkojien kanssa sekä velkaneuvonta ja viime kädessä velkajärjestely.


Lisäksi siinä selvitetään muiden kuin ohjelmaehdotuksen hyväksyneiden velkojien kuuleminen ohjelmaehdotuksesta ja liitetään mukaan ehdotusta mahdollisesti vastustaneiden velkojien kirjalliset lausumat. Saneerausohjelmaehdotuksessa pyydetään valvojan nimittämistä, jos valvoja on saneerausohjelman kesto ja ehdot huomioon ottaen tarpeen. Pesänhoitaja voi myös päättää sellaisista velkojien päätettäviksi kuuluvista toimenpiteistä, joita ei voida lykätä aiheuttamatta konkurssipesälle haittaa (KonkL 14:8).


PRH - Patentti- ja rekisterihallitus. Niitä ei kuitenkaan sovelleta velkojainkokoukseen, joka on kutsuttu koolle ennen lain voimaantuloa. Jos konkurssi on alkanut ennen lain voimaantuloa, velkojien äänivalta määräytyy aikaisemman lain. Käräjäoikeus varaa yleensä ennen velkajärjestelyn aloittamispäätöstä ainakin suurimmille velkojille tilaisuuden esittää kirjallinen lausuma velkajärjestelyn edellytyksistä ja esteistä.


Vireilletuloilmoitus ja velallisen kuuleminen. Varojen laskennallinen jako velkojille. Sen jälkeen yritys jätti velkasaneeraushakemuksen, jossa velkojien kuuleminen päättyi maanantaina.


Mutta viime viikkoina on selvinnyt, ettei kannattavalle liiketoiminnalle kuitenkaan ollut edellytyksiä. Edilexin hakutoiminnot ohjaavat löytämään helposti relevantit sisällöt. Kaikkiin aineistoihin kohdistuvissa hakutuloslistauksissa näet vasemman reunan rajaa hakua -navigaatiossa koko ajan, mitä hakuun löytyvää sisältöä palvelussa on.


Tämä puoltaa edellisessä kappaleessa esitettyä tulkintaa. Konkurssilain luvun §:n mukaan konkurssipesää selvitettäessä ei saa loukata kenenkään oikeuksia. Testamentti on heti lainvoimainen, jos perillinen testamentin hyväksyy ja sitoutuu olemaan testamenttia moittimatta.


Testamentin hätäisestä täytäntöönpanosta voi seurata, mikäli testamentin tekijän velkojien oikeutta loukataan, että testamentin saaja joutuu henkilökohtaiseen vastuuseen vainajan veloista. Konkurssi- ja yrityssaneerausrekisterin tiedot tulevat saataville verkkoon maksutta 26. Hakemuksen täydentäminen, kuuleminen ja hakemuksen siirtäminen oikeudenkäyntiin. Vainajan ja pesän velkojien asemasta.


Lausuntokierrokset ja kuuleminen. Ne oikeuttivat esimerkiksi perintömaahan liittyvien sukulunastusoikeuksien vähittäisen purkamisen menneen ajan instituutioina, jotka muodostivat kohtuuttoman esteen kiinteän omaisuuden kaupalle. Vaihdannan ja velkojien intressejä alettiin painottaa enemmän suhteessa perinteisiin sukuoikeuksiin. Varallisuutesi, jota ei katsota välttämättömäksi esimerkiksi asumi‐ sen tai yritystoiminnan vuoksi, määrätään yleensä myytäväksi. Jos velkoja on hakenut yrityksesi konkurssiin, velkojan ja yrityksesi tulee hakea peruuntumista yhdessä.


Muita velkojia ja pesänhoitajaa voidaan kuulla peruuntumishakemuksen johdosta. Kuuleminen voi vaikuttaa tuomioistuimen päätökseen siitä, perutaanko konkurssi vai ei. Jos olet jättänyt konkurssihakemuksen itse, hae myös peruuntumista.


Kuitenkin velkojien ym. Tähän rutiinityöhön ei ole paljoa kerrottavaa, se on vain jonkun, velallisen tai selvittäjän tehtävä. Huutokaupalla myytävät asunnot myydään julkisella huutokaupalla (ns. pakkohuutokauppa), nettihuutokaupalla taikka muuten kuten vapaalla myynnillä. Vapaa myynti edellyttää.


Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Pankkien velkojien maksunsaantijärjestyksestä lausuntoa.


Loppuasiakkaiden kuuleminen on elintärkeää onnistuneen asiakaspalvelupolun rakentamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit