tiistai 10. huhtikuuta 2018

Coc todistus moottoripyörä

Vaatimustenmukaisuustodistus on byrokratian kukkanen, johon moottoripyöriä maahantuoneet ovat joutuneet viime vuosina tutustumaan. Sen tarkoituksena on ollut osoittaa, että moottoripyörä täyttää sitä koskevat EU-lainsäädännön asettamat vaatimukset. CoC - todistus helpottaa autovero-, katsastus- ja rekisteröintiasioiden hoitamista Suomessa.


Jälkikäteen saat CoC -todistuksen tilaamalla sen valmistajalta tai valmistajan edustajalta. Todistus voi olla maksullinen.

Pyydä aina alkuperäistä COC -todistusta (joka on vesileimatulla paperilla), älä ota vastaan kopioita, sillä niitä saatetaan käyttää sellaisten moottoripyörien myymiseen, jotka eivät ole Eurooppalaisia ja eivät täten täytä EU:n laatuvaatimuksia. Tämä saattaa johtaa isoihin ongelmiin pyörän rekisteröinnissä omassa maassasi. E: ja niin, tuo coc todistus.


Tietääkseni niitä ei tarvitse mitata, mutta ne todennäköisesti tarkistaa putken merkinnät sun muut (e-lätkä täytyy olla) ja ilkeä konttorimies voi tarkistaa, että kuriosatkin ovat paikoillaan. Katsastaja tarvitsisi myös tiedon moottorin tehosta, koska ei löytänyt netistä kyseistä tietoa eikä sitä ilmoitettu pyörän mukana tulleissa dokumenteissa. Varustetaso Ajoneuvon varustetasolla tarkoitetaan esimerkiksi varustepaketteja.


Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteröinti- ja hyväksyntä- sekä turvallisuusviranomainen.

Eli jos joku on tehnyt vastaavan aiemmin niin voiko toisen pyörän coc :tä hyödyntää? Näitä pyöriähän on suomessa kilvissä, on ollut myynnissäkin ja nettimotosta löytyy myydyistä muutama vieläkin, kilvissä olleita pelejä siis. Saksa on monelle auton ostajalle sopiva kohde runsaan tarjonnan ja täsmällisten asiapapereidensa ansiosta. Lukuisilta nettisivuilta löytyy laaja valikoima käytettyjä autoja, minkä lisäksi eri automerkeillä on usein kattava tarjonta oman merkkinsä käytetyistä autoista. Uusi tilaus Euroopan markkinoille, sähköinen polkupyörä CE-sertifikaatilla ja sähköinen skootteri, jossa on COC - todistus.


Meillä on monia eri malleja, joissa on COC -sertifikaatti, sähkömoottoripyörä miehille, sähköinen skootteri naisille ja sähköinen polkupyörä tytöille! CoC :ta ei muistaakseni ainakaan erikseen kyselty. Kyllä siihen lampunvaihtoon ja prosessiin joku tonni upposi, mutta minulle prosessi oli erittäin helppo, kun yksi firma hoiti kaiken. Saivat sitten minusta tietysti huoltoasiakkaan seuraaviksi vuodeksi.


Siinä kyllä piti olla CoC mukana. Saksasta Suomeen toin vain auton muuttoajoneuvona. Tosin joskus CoC :stä voi silti olla hyötyä. Koska päästöt oli merkitty korivalmistajan CoC -paperiin, niin katsastusmiehellä ei oikeastaan ollut muuta vaihtoehtoa, kuin merkitä ne ajoneuvorekisteriin.


On totta että katsastusmiehet pyytävät hyvin usein tätä todistusta käytetysitä pyöristä, jopa hyvin vanhoista. Onko coc - todistus pakollinen? Tämä kertoo vain heidän asiantuntemattomuudestaan.

Mahdollinen lisäkulu on COC - todistus joka joudutaan hankkimaan joihinkin harvinaisempiin autoihin 1€ hintaan. Lotus seiska ei ole auto minun luokituksessani, vaan se on nelipyöräinen moottoripyörä , jolla on mp:t mukavampi joutua sateeseen (tai kolariin). Proffy tarjoaa Kiinassa valmistettua moottoroitua 2-pyöräinen rengasräjähdysainetta, jolla on kilpailukykyinen hinta. Yksi johtavista moottoroitu 2-rengas rengas skootteri valmistajat ja toimittajat, ulos tehdas on mukana tukku-palvelu.


Moottoripyörä - ja veneveron perustelut ovat monessa kohden huvittavia, ja itseään kumoavia. Prätkä jätkä Pyörä: KTM 3Duke ABS -EX: KTM 1Duke -1 Fude Classic -Paikkakunta: Hyvinkää Liittynyt: 6.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit