keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Liiketoimintasuunnitelma selkokielellä

Miten tehdään hyvä liiketoimintasuunnitelma ? Osta verkkokaupasta asiakirjamalleja. Selvitämme sinulle selkokielellä esimerkiksi eri yhtiömuotoihin liittyvät vastuukysymykset, yritysten verotusta koskevat seikat, sekä eri yhtiöiden hallintoon ja perustamiseen liittyvät asiat. Kiireiset asiakkaat saavat meiltä valmiiksi perustettuja ja rekisteröityjä osakeyhtiöitä, joilla on y-tunnus. Lupaamme, että tämän oppaan luettuasi sinulla on hallussasi perustiedot siitä, mitä aloittavan yrittäjän tulee ottaa huomioon ja miten oman yrityksen perustaminen käytännössä tapahtuu. Passeli TV on johdanto yrittäjyyteen informatiivisessa ja viihdyttävässä paketissa.


Tarkoituksena on tuodaan yrittäjille selkokielellä ajankohtaisia ja kiinnostavia asioita yrittäjyydestä. Tapaamme monia vieraita, jotka jakavat kokemuksia yrittäjämaailman koukeroista. Laita siis Passeli TV seurantaan viihdy ja kehity yrittäjänä. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle on Uusyrityskeskuksen vuosittain julkaisema käsikirja, josta luet yritysmuodoista, verotuksesta, starttirahasta yms. Yritystoiminnan työkalut Yrittäjille on tarjolla useita oppaita ja työkaluja, jotka helpottavat niin yritystoiminnan suunnittelua kuin toteuttamista.


Opas on toteutettu yhteistyössä uusyrityskeskusverkoston ja sen jäsenyritysten sekä. Perustajina oli viisi kaverusta: Miika Lipiäinen, Miko Heinilä, Kalle Valkonen, Jouni Ritola ja Mikko Koskinen. Miljardin euron yritysinvestoinnit liikkeelle EU-maaseuturahaston tuella. Suomalaisyritykset ovat tehneet EU:n maaseuturahastosta saamallaan 2miljoonan euron tuella lähes miljardin euron investoinnit viimeisten viiden vuoden aikana.


Teollisuusfoorumi 11. Tämän vuoden teemana on KASVU ja TYÖVOIMAN SAATAVUUS. Ilmoittaudu mukaan seminaariin, minimessuille ja rekrytapahtumaan.


Lisäksi yritystä perustettaessa monessa paikassa todetaan että pitää olla liiketoimintasuunnitelma ja budjetit ja ties mitkä suunnitelmat. Se on totta että on hyvä varautua, jos oma yritys tulee olemaan ainoa tulonlähde tai sitä varten joutuu ottamaan paljon velkaa (tai joku ulkopuolinen taho rahoittaa yritystä). Mikä on nettokassavirta ja miten sitä käytetään? Tuloslaskelma ja myyntikate – mitkä ne ovat ja miten luetaan tuloslaskelmaa?


Henkilötietojen riskeistä, säännöistä, suojatoimista ja oikeuksista tulisi ilmoittaa luonnolliselle henkilölle. Mottoni on ”keep it simple” ja tämä pätee ehdottomasti myös sijoitusasioissa, joista voi hyvin puhua ihan selkokielellä. Eniten nautin työstäni kun asiakas on tyytyväinen ja meille on syntynyt luottamuksellinen yhteistyö.


Vapaa-aikanani minut löytää takuuvarmasti golf-kentältä. Työtäni ohjaa ajatus siitä, ettei lakimiehen puoleen kääntymistä tarvitse jännittää. Haluan tarjota asiakkaille asiantuntemustani selkokielellä ja sopivan rennolla otteella, näin vaikeistakin asioista tulee helpommin lähestyttäviä ihan jokaiselle. Ota rohkeasti yhteyttä mikäli jokin lainopillinen asia askarruttaa! Helsingin Forum on puolestaan nodaalinen, eli selkokielellä sanottuna keskusaukion (tai tarkemmin: solmukohdan) ympärille jäsentyvä kauppakeskus.


Forumin kauppakeskusta jäsentää “kaikki kerrokset pystysuunnassa läpäisevä aukko, jonka ympärillä liiketilat sijaitsevat”. Yrityksen perustamista suunnittelevan on hyvä tehdä liiketoimintasuunnitelma , jossa käydään läpi liikeidea, tuotteet ja palvelut, asiakkaat ja markkinat, kilpailevat tuotteet ja palvelut, taloudellinen suunnittelu, yritys ja työntekijät. Liiketoimintasuunnitelma on perusta yrityksen menestymiselle.


Osa lainayrityksistä vaatii vakuuksien sijaan yritykseltä tilinpäätöksen, osa kassavirtalaskelman. Uudetkin yritykset voivat saada lainaa, kunhan liiketoimintasuunnitelma on vakuuttava ja realistinen. Perinteiset pankit eivät yleensä anna lainkaan yrityslainoja ilman reaalivakuuksia tai yrityskiinnitystä.


Laske tuottamasi tuotteen tai palvelun hinta ja kulut. Yleensä kannattanee pohtia myös sitä miksi tekee, jos ei paperilla, niin ainakin itselleen ääneen. Käytännössä yhteistyökumppaneita, etenkin rahoittajia, on helpompi lähestyä, jos liiketoimintasuunnitelma on kirjallisessa muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit