maanantai 9. huhtikuuta 2018

Ero jättäjän tunteet

Ei siis ole ihme, jos ero ottaa koville. Tunteet erotilanteessa. Osa tuntee eropäätöksen jälkeen myös helpotusta, mutta tyypillisempää on tunteiden voimakas ailahtelu.


Ensimmäisenä vuonna mieltä hallitsevat usein voimakkaat negatiiviset tunteet , jotka voivat voimakkuudessaan ja ahdistavuudessaan yllättää. Mieleen ryöppyää yhteisiä muistoja. Ne sattuvat sydämeen, tuntuvat joskus aivan konkreettisesti sydänvaivoina. Jättäjän ” voi olla vaikea käydä vihan tunteensa läpi, koska hän tuntee myös syyllisyyttä. Vaikka jättäjän ja jätetyn polku on erilainen, molemmat sisältävät vaikeita tunteita.


Ilmoituksen jättäjän yhteystiedot (tietoja ei julkaista). Ero ja tunteet Mehiläine. Työterveyslääkäri Riitta Saunin mukaan ero mullistaa elämän ja aiheuttaa ahdistusta, mutta suurin osa ei tarvitse tai halua saikkua eron jälkeen. Sairauspoissaolon peruste on kuitenkin aina työkyvyttömyys, ei pelkästään negatiiviset tunteet. Joskus työ voi olla oikeassa vaiheessa lääkettäkin, Sauni kertoo.


Ero jättäjän tunteet

Ehkä paras neuvo, mitä voin antaa, on yrittää pitää välit mahdollisimman hyvinä lasten isään ja antaa lasten tavata isäänsä niin usein kun tilanteessa on mahdollista. Myös silloin, kun kuvioon astuvat uudet kumppanit. Jonkinsortin kavereiksi voidaan kyllä eron jälkeen tulla, mutta siihen menee aikaa, Stolbowin mukaan vuosia.


Ensin on käytävä läpi tunteiden vuoristorata, sillä ero ei todellakaan ole mikään järkiasia. Ihmiset luulevat aluksi, että he hoitavat homman järkevästi, mutta heillä on väärä käsitys eron kestosta ja syvyydestä. Avioero enteilee sosiaalista, psykologista ja fyysistä eroa läheisistä ihmisistä ja ydinperheestä, joka on yhteiskunnassa onnellisuuden ja menestyksen mittari, vaikkei onnea olisikaan. Jättäjän roolissa ollut potee usein maailmanluokan syyllisyyttä siitä, että on tehnyt aloitteen rikkoakseen yhteisen matkan.


Ero jättäjän tunteet

Vaikka päätöksen tietäisi olevan se ainut oikea, saattavat syyllisyyden tunteet tuntua ylitsepääsemättömiltä. Miten saatoin viedä toiselta yhteisen tulevaisuuden? Siinä vaiheessa, kun tunteet ovat vereslihalla, pitää raportoida tilanteestaan sukulaisille, ystäville ja työtovereille. Fiksusti eroaminen saattaa kuulostaa mahdottomalta tehtävältä, sillä useimmiten eroissa sattuu aina. Kommunikaatio on kuitenkin suhteen päättyessä äärimmäisen tärkeää.


Entä jos kertomisen seurauksena tulee ero ? Lapsellisten pitää miettiä myös, kärsiikö suhde lapsiin mahdollisen kertomisen myötä. Kertomatta jättäjän taas pitää miettiä, kestääkö hän mahdollista itseinhoaan ja ahdistusta. Voiko suhde puolisoon olla entisenlainen, kun siihen liittyy salaisuus? Navigaatio constantine new español online mistä halvalla etelään työeläkelakien mukainen työkyvyttömyyseläke.


Se ei vain oikein saa vastakaikua siinä tilanteessa. Olisi hyvä, että ihmiset tietäisivät, miten ero tulee hoitaa, ettei siitä koituisi tarpeetonta tuskaa. Luottamus ihmissuhteisiin menee.


Siksi edessä voi olla uusia eroja. Kylmä parisuhde on viileä molemmille. Voiko elää parisuhteessa, jossa ei ole enää rakkautta? Riittääkö, että vain toinen rakastaa? Kun rakkaus loppuu, 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit