torstai 26. huhtikuuta 2018

Pef laskuri

Ohjelman avulla voit merkitä talteen seurannan tuloksia ja toimittaa tulokset tulostettuna terveydenhuollon henkilöstölle. Käytössä saattaa olla EU- ja vanhoilla viitearvoilla olevia mittareita ja laskureita. Silloin lääkitystä voi itse lisätä lääkärin antamien ohjeiden mukaisesti. PEF (peak expiratory flow) tarkoittaa uloshengityksen huippuvirtausta. Mittausta käytetään astman diagnostiikassa ja hoidon seurannassa.


Seurannalla mitataan keuhkoputkien supistuneisuutta ja vuorokausivaihtelua. Seurannan onnistumisessa oleellista on osata puhallustekniikka ja tulosten kirjaaminen. Osa ammattiastmaan sopivasta käyrästä.


Spirometria on keuhkojen toimintaa mittaava puhalluskoe, joka kertoo keuhkojen tilavuuden sekä sen, kuinka hyvin keuhkoputket ovat auki. Tuloksiin vaikuttavat ikä, pituus ja sukupuoli. PEF -seuranta toteutetaan kotona.


Kuitenkin sukupuoli, ikä ja pituus vaikuttavat mittaustulokseen. Itselläni oli Flixotide suihkeella parhaimmillaan Pef -arvo 380. Minulle vaihdettiin juuri tuon väsymyksen ja nuutumuksen vuoksi Seretide suihkeeseen,jossa on. PEF-laskuri aikuisille ja lapsille.


Lääkärien Laskuri - Potilaan parhaaksi, potilastyön hyväks. Puhallusarvot vaihtelevat eri ihmisillä, joten PEF :n avulla selviää se oma arvo. Minulla oli arvot parhaillaan ennen astmaa päälle 60 nykyisin noin 450. Ikää on tullut kymmenen vuotta lisää, mutta pituus on pysynyt samana.


Astmatutkimuksissa tehdään spirometriatutkimus ja ainakin minulla histamiinialtistus. Materiaalit terveydenhuollon ammattilaisille. Kohtuuhyvä puhallus lääkitsemättömään astmaan Pef arvot ovat täysin yksilölliset ja viitearvot ovat nimensä mukaisesti vain viitearvoja.


Taudin vaikeus voi vaihdella ja hoidonkin laatu voi vaihdella sen mukaan. Potilas tarvitsee neuvoja ja kirjallisen omahoidon ohjeen. Esiintyvyys ja ilmaantuvuus. Valtaosalla väestöstä verenpaine nousee iän myötä. Olen 40-vuotias mies ja huolissani keuhkojeni kunnosta.


Aina olen liikkunut paljon, mutta myös tupakoinut. Nyt tupakoin enää kolme savuketta päivässä ja yritän lopettaa kokonaan. Vesi- ja rasvaliukoisten osiensa ansiosta kolesterolimolekyyli soveltuu hyvin kaikkien solukalvojen rakenteeksi.


Kolesterolia tarvitaankin solujen normaalin toiminnan ylläpitämiseen. Kohonnut verenpaine (hypertensio) ei yleensä tunnu, joten sen saa selville vain mittaamalla. Jatkuvasti koholla oleva verenpaine vaurioittaa sydäntä, verisuonia, aivoja ja munuaisia. Kanta-palvelujen kautta tietojasi käsitellään luotettavasti ja turvallisesti terveydenhuollossa.


Omakannasta näet omat terveystiedot ja reseptit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit