keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Tilinkäyttöoikeus

Käytä verkkopankkia turvallisesti. Asiointi verkossa on turvallista, kunhan pidät tunnuksesi tallessa ja käyttämäsi laitteen tietoturvan ajan tasalla. Pankissa tilinkäyttöoikeus kirjataan kuitenkin tilitietoihin yleensä niin, että käyttöoikeus joko on tai ei ole. Käyttöoikeuden laajuutta tai tarkoitusta ei yleensä voida kirjata pankin tietojärjestelmään ja siksi pankki ei myöskään ole vastuussa siitä, miten tilinkäyttöoikeuden haltija käyttää tiliä. Meillä on mieheni kanssa osittain yhteiset tilit.


Jos jompikumpi sattuu sairastumaan tai onnettomuudessa loukkaantumaan niin pahoin, että ei pysty enää huolehtimaan raha-asioista, niin onko toisella puolisolla oikeutta käyttää loukkaantuneen puolison rahoja esimerkiksi yhteisten laskujen maksuun? Tilimaatuska hoitaa ravintoloiden ja muiden pienyritysten kirjanpidon lämminhenkisesti ja helposti lähestyttävästi. Hallituksen kokouksen pöytäkirja, josta ilmenee päätös tilin avaamisesta sekä se, kenellä on tilinkäyttöoikeus (nimi, henkilötunnus ja kelpoisuus eli onko henkilöllä oikeus käyttää tiliä yksin vai yhdessä toisen kanssa) Osuuskunta. Uusien palveluiden ja käyttäjien lisääminen edellyttää hallituksen kokouksen pöytäkirjan, jossa on tehty päätös uusista palveluista ja käyttäjistä. Jos tilinkäyttöoikeus annetaan ulkopuoliselle, tarvitaan kaikkien vastuunalaisten yhtiömiesten hyväksyntä.


Yksityinen elinkeinonharjoittaja tai toiminimi. Kaupparekisteriote (enintään kk vanha) Jos toiminimesi ei ole kaupparekisterissä, voit avata palvelut Säästöpankkiin yksityishenkilönä. Rekisteröity yhdistys. Voit avata yritystilin ja pankkipalvelut verkossa tai verkkotapaamisena.


Tilin avaaminen onnistuu lähes kaikkien suomalaisten pankkien pankkitunnuksilla. Henkilöasiakkaiden päivittäiset raha-asiat hoituvat OPssa helposti. Tilit, kortit ja maksaminen ovat päivittäisten raha-asioiden ydin. Vastaus Leka Vainajalla oli tilinkäyttöoikeus lesken tilille.


Onko lesken pakko ilmoittaa ko asiasta (sekä tilistä, että tilinkäyttöoikeudesta) perunkirjoituksessa? Mitä sankitioita tulee, jos ei ilmoita. Voiko joku kuolinpesän osakas vaatia tietoa. Näin minäkin ei lakiammattilaisena asian ymmärrän, mutta onko pankilla toisenlaista tietoa tilin käytöstä.


Meistä asia tuntuu vähintäänkin ihmeelliseltä, sillä siskollani on tilinkäyttöoikeus ja hän on sieltä vuosien varrella maksanut kaikenlaisia maksuja. Tekemässä pesänjakoa joko osittaista tai täydellistä. Lesken oikeus asuntoon menee rintaperillisten lakiosavaatimuksen edelle. Verkko-opas on maksuton ja avoimesti kaikkien halukkaiden käytettävissä Kiinteistölehden Taloyhtio. Yhtiökokousopas sisältää hyötytietoa taloyhtiöiden yhtiökokouksiin liittyvistä asioista kattavasti ja monipuolisesti.


Entä jos puolisosi kuolee? Nämä asiaa jokaisen kannattaa miettiä etukäteen. Moni suomalainen on varautunut puolisonsa kuolemaan huonosti tai ei ollenkaan. Miten käy yhteiselle käyttötilille ja omille pankkitileille toisen kuoltua?


Ottaako verokarhu osansa? Klassinen ongelma, joka on suurelle osaa kansaa silti mysteeri. Voit hakea verkkotiliotteita, luoda laskuja, tarkistaa säästämisen tuotteita ja lähettää viestejä pankille viestitoiminnon kautta. Valtakirja on kirjallinen asiakirja, jolla yksityishenkilö tai yritys valtuuttaa toisen toimimaan puolestaan.


Mikä on valtakirja? Kirjallinen valtuutus merkitsee yleensä sitä, että henkilö antaa toiselle mahdollisuuden, joka kuuluu hänelle, ja johon muilla ei ole oikeutta. Tilin yhteisyys tai itsenäinen käyttöoikeus ei kuitenkaan vaikuta tilillä olevien varojen omistussuhteisiin.


Tilin varat omistaa se, jonka tuloa varat ovat olleet. Pörssiyhtiöissä hallituksen suhdetta osakkeenomistajiin ja muihin keskeisiin sidosryhmiin ohjaa hyvä hallintotapa. Hyvän hallintotavan kolme perustetta ovat avoimuus, rehellisyys ja tilivelvollisuus.


Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka yhtiöjärjestyksessä määrätty tarkoitus on omistaa ja hallita vähintään yhtä sellaista rakennusta tai sen osaa, jossa olevan huoneiston tai huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkeenomistajien hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit