torstai 26. huhtikuuta 2018

Kuntoutuksen palvelut

Työtapaturmasta, ammattitaudista tai liikennevahingosta johtuvan kuntoutuksen kustannukset korvataan tapaturma- ja liikennevakuutuksesta. Vakuutuslaitos korvaa kuntoutuksen kustannukset kuntoutujalle sen suuruisina kuin kuntoutuja joutuisi ne itse maksamaan. Kelan järjestämä kuntoutus on sinulle yleensä maksutonta. Vaihtoehtoja on muutaman päivän kuntoutustarpeen arvioinnista pidempiaikaiseen kuntoutukseen. Kuntoutuspalvelujen palvelukuvaukset.


Nuorille suunnatut palvelut tukevat mielen hyvinvointia ja elämänhallintaa sekä auttavat etsimään suuntia tulevaisuuteen. Kelan kuntoutusrahaan on oikeutettu 16–67-vuotias kuntoutuja siltä ajalta, jolloin hän on kuntoutuksen vuoksi estynyt tekemästä työtään. Kasvatuksellisen kuntoutuksen tarkoituksena on ihmisen kehitysprosessin tukeminen sekä hänen yksilöllisyyden ja elämänhallinnan kehittyminen. Tavoitteena voi olla fyysisen toimintakyvyn, psyykkisen itsenäisyyden, realistisen minäkuvan sekä sosiaalisten vuorovaikutustaitojen ja kansalaistaitojen kehittyminen.


Kun voit hyvin, jaksat tehdä työtäsi. Jos työkykysi heikentyy, hae kuntoutusta. Ja kuntoutujana saat meiltä taloudellista tukea. Ammatillisen kuntoutuksen tapoja on monia. Me turvaamme toimeentulosi.


Näin sinä voit keskittyä täysillä siihen, että palaat takaisin työelämään. Terveyskeskuksessa ja sairaalassa annettavan kuntoutuksen maksut määräytyvät terveydenhuollon asiakasmaksujen. Tässä tietopaketissa voit tutustua siihen, mitkä palvelut ja terapiamuodot ovat ajankohtaisia missäkin tilanteessa, esimerkiksi sairauden tai työkyvyttömyyden sattuessa. Palvelut , lääkkeet, henkilöstö, asiakkaan. Kasvatuksellisella kuntoutuksella tarkoitetaan vammaisen tai vajaakuntoisen lapsen tai aikuisen kasvatusta ja koulutusta, jotka usein edellyttävät erityisjärjestelyjä.


Tavoitteena on yksilöllisyyden ja elämänhallinnan kehittäminen kasvatuksen, opetuksen, oppilashuollon ja kuntoutuksen keinojen avulla. Sairastuminen tuo muutoksia ihmisen jokapäiväiseen elämään. Neuroliitto toteuttaa sopeutumisvalmennusta ja kuntoutusta kurssein ympäri Suomea sekä laitosmuotoisesti Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa.


Sotiemme veteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen sekä tukipalveluihin jotka kustantaa valtio ja järjestää kotikunta. Sosiaalisen kuntoutuksen välineitä ovatkin kaikki asiakkaalle tarjotut palvelut ja tukitoimet. Sosiaalista kuntoutusta voidaan toteuttaa esimerkiksi psykososiaalisena tukena, lähityönä, vertaistukena, toiminnallisissa ryhmissä ja työtoimintana. Maksamme sinulle kuntoutusrahaa, kun toimeentulosi ennen kuntoutuksen alkamista oli palkka, sairauspäiväraha tai työttömyysturva. Muistathan ilmoittaa päivärahan maksajalle kuntoutusrahan alkamisesta!


Maksaminen alkaa, kun esimerkiksi työkokeilusi alkaa. Toiminnalliset sosiaalisen kuntoutuksen palvelut on tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille, jotka eivät ole työelämässä ja jotka toivovat löytävänsä itselleen sopivia toimintamahdollisuuksia osallisuuden ja kuntoutumisen edistämiseksi. Eri kohde- ja sairausryhmille on suunnattu erilaista kuntoutusta. Neurologinen kuntoutus on aina sovitettava kuntoutujien erilaisiin oireisiin ja elämäntilanteisiin sekä etenevissä sairauksissa sen eri vaiheisiin. Siksi kuntoutuksen toteutustapoja on useita.


Maskussa jokaiselle kuntoutujalle laaditaan henkilökohtainen kuntoutusohjelma asiantuntijoiden tekemän perusteellisen tilannearvion pohjalta. Vetrea tarjoaa kaikki palvelut , jotka ihminen tarvitsee pärjätäkseen jälleen kotona tai työssä, elääkseen rikasta ja täyttä elämää. Kehitämme etäteknologian keinoja hyödyntävää kuntoutusta eli etäkuntoutusta, joka mahdollistaa joustavia tapoja olla yhteydessä kuntoutuksen asiantuntijoidemme kanssa. Etäkuntoutus mahdollistaa toimivan vuorovaikutuksen pitkien välimatkojenkin taakse, ja voimme rakentaa tätä toimintaa joustavasti tarpeenne huomioiden.


Tarjoamme ammatillisen kuntoutuksen palveluita työeläkevakuutus- ja tapaturmavakuutusyhtiöille sekä muille yksityisen sektorin yrityksille. Työtapamme on yksilöllinen, joustava ja tuloksellinen. Alkuun tavoitteeni oli saada tutkintopaperit valmiiksi ennen kuin täytän vuotta, mutta nyt näyttää siltä, että myöhästyn tavoitteesta pari kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit