maanantai 2. huhtikuuta 2018

Oleskeluluvan käsittelyaika 2018

Päätöksen tiedoksiantoon kuluvaa aikaa ja oleskelulupakortin toimitusaikaa ei lasketa mukaan odotettavissa olevaan käsittelyaikaan. Jos tulet Suomeen EU-maiden ulkopuolelta yli päiväksi, sinun on haettava oleskelulupaa. Aikaisemmat oleskelulupat ovat olleet työnteon perusteella.


Poliisi on määritellyt odotettavissa olevat valtakunnalliset käsittelyajat keskeisissä asiaryhmissä. Odotettavissa oleva käsittelyaika. Määritelty käsittelyaika koskee tavanomaista tilannetta, jolloin hakemus on täydellinen kaikkine liitteineen ja hakija on lain mukaan sopiva saamaan hakemansa luvan. Kausityöntekoa varten et kuitenkaan tarvitse oleskelulupaa vaan viisumin. Uutta EU:n kausityödirektiiviin perustuvaa kausityölakia sovelletaan 1. Tuota tarkoitinkin aloituksellani, että keskimääräiset käsittelyajat kyllä löytyy netistä, mutta niistä voi vain jotain päätellä.


Olen hiljattain kuullut kaksi tapausta, joissa toisilla meni kk ja toinen tapaus oli vuotta. Suomessa tehtävään kausiluonteiseen työhön. Osoitteesta tilastot.


Oleskeluluvan myöntäminen edellyttää lisäksi, että oleskeluluvan myöntäminen on lasten edun mukaista. Maahanmuuttovirastoon vireille tulleet asiat sekä viraston tekemät päätökset, jotka koskevat oleskelulupaa, kansainvälistä suojelua, kansalaisuutta ja maasta poistamista. Asiointipalvelun etusivusta on nyt käytössä kokeiluversio vanhan rinnalla.


Uudelta etusivulta voit helposti tarkistaa, puuttuuko hakemuksestasi vielä jotain. Ajankohtaista tietoa Kelan toiminnasta. Hakemuksen käsittelyyn soveltui tuosta ajankohdasta alkaen neljän kuukauden enimmäiskäsittelyaika.


Migrin IS:lle toimittamista tilastoista selviää, että erityisasiantuntijoiden lupien käsittelyajat ovat pidentyneet huomattavasti. Tämän jälkeen palkattiin lisää työntekijöitä, ja käsittelyaika lyheni loppuvuodesta kahteen. Suomen kansalainen tarvitsee viisumin matkustaessaan maitse tai lentäen Venäjälle.


Viisumi on henkilökohtainen ja määräaikainen Venäjän konsulaatin tai suurlähetystön myöntämä asiakirja, joka antaa luvan rajanylitykseen ja lyhytkestoiseen oleskeluun maassa. Viisumityyppi perustuu matkan tarkoitukseen (esim. vapaa-ajan matka tai liikematka) ja vierailun kestoon. Mitä Ylioppilaslehti edellä, sitä kansa perässä. Palveluhinnasto ja maksaminen. Poliisin palveluista suurin osa on asiakkaille maksutonta.


Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen, rikosten esitutkinta ja muu poliisitutkinta kustannetaan valtion varoista. Viime vuonna työperäisen oleskeluluvan sai 1sellaista turvapaikanhakijaa, jolla on takana ainakin yksi kielteinen turvapaikkapäätös. Oikeuskansleri arvioi pääministeri Juha Sipilän menettelyä Twitter-palvelun käytössä. Kantelussa arvosteltiin sitä, että Sipilä on estänyt joitakin henkilöitä pääsemästä lukemaan Twitter-kanavansa päivityksiä, ja kysyttiin, voiko ylimpään johtoon kuuluvan henkilön virallisen tiedonsaantikanavan tiedonsaantioikeutta rajoittaa.


Perhesiteiden käsittelyaika saa olla korkeintaan yhdeksän kuukautta, eikä päätöstä usein ehditä antaa yhtään aiemmin. Nämä eivät ole mitään helpoimpia hakemuksia, kun oleskeluluvan hylkäämiselle ei välttämättä ole esittää mitään selkeää, yksittäistä faktaa. Oletko kiinnostunut oleskeluluvan saamisesta Venäjällä? Kerro meille rekisteröintijärjestyksestä: mitä asiakirjoista on kerättävä, kuinka paljon koe maksaa kokeiden muodossa, onko mahdollista tehdä oleskelulupa Venäjän federaatioon lapselle, millä ehdoilla ja milloin vastaus annetaan.


Viisumi on maahantulolupa, joka myönnetään lyhytaikaista ja tilapäistä vierailua varten. Jos olet EU-valtion, Islannin, Liechtensteinin, Norjan tai Sveitsin kansalainen, rekisteröi oleskeluoikeutesi Maahanmuuttovirastossa. Matkatoimiston tai edustajan kautta viisumia anoessa, käsittelyaika on päivää. Jos haluat lähettää hakemuksen postissa, olkaa hyvä ja lähettäkää hakemus n.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit