maanantai 16. huhtikuuta 2018

Aselupa 2019

Ampuma-aseluvan hakeminen. Huomioithan aikaa varatessasi, että yhdellä aikavarauksella voi jättää korkeintaan kaksi aselupahakemusta. Aselupa §:n kohdan muuksi esineeksi kuin ampuma-aseeksi naamioitua ampuma-asetta tai sen osaa varten voidaan antaa vain erityisestä syystä.


Aselupa 2019

Muutoksella pannaan täytäntöön asedirektiiviin tehdyt muutokset. Lainmuutos ei aiheuta toimenpiteitä valtaosalle nykyisistä aseluvan haltijoista. Myös suurin osa jatkossa aselupaa hakevista voi toimia kuten tähänkin asti. Prosessi pysyy pääpiirteissään entisellään.


Esitettyäsi ampuma-aseen viranomaisille varsinainen aselupa (muovikortti) toimitetaan postitse kotiin. Sitä ei saa takaisin jos päätös on kielteinen. Maksu kattaa hakemuksen ja lupaprosessin kaikki vaiheet: Soveltuvuustestin, haastattelut, hankkimisluvan, aseen näytön, varsinaisen lupakortin ja sen postituksen kotiin. Itse aselupa on luottokortin näköinen ja kokoinen muovikortti.


Aselupa 2019

Rahaa kuluu myös aikaan ja matkoihin. Tietysti jos aselupa – mikä tahansa – on määräaikainen, se pitää muistaa uusia ennen määräajan umpeenmenoa. Ja aselupaa uusittaessa toimitaan voimassa olevan aselain puitteissa. Jatkossa aselupaa voi hakea sähköisesti, mikä vähentää huomattavasti henkilökohtaisen asioinnin tarvetta. Sähköisen menettelyn rinnalla säilyy mahdollisuus hakea lupaa asioimalla henkilökohtaisesti poliisilaitoksella.


Rinnakkaislupa raukeaa, kun aselupa raukeaa tai peruutetaan. Aselupa , joka on annettu huollettavana olevan vuotta vaan ei vuotta täyttäneen henkilön hallussapidettäväksi tarkoitetun haulikon, kiväärin, pienoiskiväärin tai yhdistelmäaseen säilyttämistä ja kuljettamista varten, raukeaa, kun rinnakkaislupien voimassaolo päättyy. Soveltuvuustesti otettiin käyttöön viisi vuotta sitten, kun aselupiin tehtiin tiukennuksia Kauhajoen ja Jokelan kouluampumisten jälkeen. Useita aselain kohtia on muutettu sen jälkeen, joten blogi ei ole enää sellaisenaan voimassa. Työn alla on uusi ”ohjeita aseluvan hakemisen v. Tästä blogista tulee pitkä koska asiastakin on tehty monimutkainen.


Aselupa 2019

Aselupaa halajavan kannattaa kuitenkin purra luotia ja lukea tämä läpi. Metsästyksen tai ampumaurheilun. Erillisistä hankkimis- ja hallussapitoluvista luovutaan ja niiden tilalle tulee aselupa. Aselupa on ampuma-aseen, tehokkaan ilma-aseen tai aseen osan hallussapitoon oikeuttava lupa, johon voidaan liittää oikeus aseen tai aseen osan hankkimiseen, valmistamiseen tai muuntamiseen yksityistä tarkoitusta varten.


Lisätietoa hankkeesta. Aselupaan voidaan, käytännössä aina, kun on uudesta aseesta kysymys liittää hankkimisoikeus tai yksityinen valmistamisoikeus. Aseluvan hinta nousee eurosta euroon ja aseen käsittelylupa eurosta euroon. Täytyy ottaa huomioon että käsittely ajat on viivastyneet joten meilläpäin ainakin käsittelyaika on 1-2kk.


Hallinto-oikeus kumosi poliisilaitoksen päätöksen aselupien peruuttamisesta. Poliisin menettely ampuma- aselupa - asiassa. Asianajotoimisto Lex Helsinki Oy.


Reserviläistoiminta on kokonaan uusi peruste saada aselupa , ja saa kiitosta muun muassa reserviupseeriliitolta. Muistisairaan ampuma- aselupa. Suomalainen Lääkäriseura Duodecim. Virallinen nimitys on aselupa 9. Helsingin ”Wall Streetin” kupeessa seisoo punatiilinen kivilinna, jonka historia on täynnä ruumiita ja suomalaisen musiikin legendoja 9. Varaa ajat kerralla koko perheelle. Jos koko perhe on tulossa jättämään yhdessä saman lupatyypin hakemukset, voit liittää kaikkien henkilötiedot samaan varaukseen, jolloin järjestelmä pyrkii löytämään teille peräkkäiset ajat samalta palvelutiskiltä.


Aselupa 2019

Yleisimmät puolustusvoimien lomakkeet on julkaistu tällä sivulla. Lomakkeet ovat pdf-muodossa. Askarruttaako aseluvan hakeminen?


Ajattelin kirjoitella teille muutamia vinkkejä ja ohjeita, jotta uuden aseluvan hakeminen olisi mahdollisimman sujuvaa. Myös lupatoimiston väestä osa odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit