tiistai 10. huhtikuuta 2018

Oiva omavalvonta

Se kertoo kuluttajalle tarkastuksen aikana tehdyistä havainnoista kuten yrityksen hygieenisestä tasosta ja tuotteiden turvallisuudesta. Kahvilassa työskentelevän Merja Ekholmin mukaan Oiva -järjestelmä ei ole tuonut mukanaan merkittäviä muutoksia. Nyt omavalvonta näkyy enemmän asiakkaille, kun ennen se on hoidettu kulisseissa. Salipuolen ammatillinen ohjaaja Tiina Heikkilä kehuu Oiva -merkinnän olevan yleisesti ottaen hyvän kilpailemiseen. Olemme laatineet kirjalliset suunnitelmat, joiden avulla tunnistamme, ehkäisemme ja korjaamme palveluissa esiintyvät epäkohdat.


Oiva omavalvonta

Valmistuslaitosten ja kuljetusliikkeiden oiva -raportit eivät alkuvaiheessa olet julkisia, vaan vasta 1. Jokainen toimija tekee omaan tilanteeseensa toimivan suunnitelman. Itse asiassa kyse ei ole yhdestä suunnitelmasta vaan kokoelmasta suunnitelmia, ohjeita ja järjestelyjä. Puhdasta saa aikaiseksi vain puhtailla siivousvälineillä ja käyttämällä likaan ja puhdistettavaan pintaan sopivaa pesuliuosta ja sujuvia työtapoja.


Myös Oiva -tarkastusraportin kohtia voidaan käyttää hyväksi laadittaessa omavalvontasuunnitelma. HACCP- periaatteen mukainen menettely käydään läpi kaikkien tuotteiden, tuoteryhmien, tuotantolinjojen tms. Riskit voivat aiheutua esimerkiksi fyysisestä toimintaympäristöstä (kynnykset, vaikeakäyttöiset laitteet), toimintatavoista, asiakkaista tai henkilökunnasta.


Muutos on astunut voimaan 1. Toimijoilla pitää kuitenkin olla järjestelmä, jonka avulla toimija tunnistaa ja hallitsee toimintaansa liittyvät vaarat ja varmistaa, että elintarvikkeet täyttävät niille asetetut vaatimukset. Pakkausmerkintöjen valvonta ja Oiva ? Toimijan omavalvonta Viranomaisvalvonta Kuluttajat 16. Merkittävä osa sijaishuollon laadun seurannassa on omavalvonta. Toteutamme omavalvontaa toiminnanohjausjärjestelmän kautta seuraamalla laatupoikkeamia usealla eri osa-alueella. Korjaamme toimintaamme saadun palautteen perusteella ja kaikki laadun poikkeamiin liittyvät kysymykset käydään läpi toimipisteissä kuukausittain.


Miljardin euron yritysinvestoinnit liikkeelle EU-maaseuturahaston tuella. Suomalaisyritykset ovat tehneet EU:n maaseuturahastosta saamallaan 2miljoonan euron tuella lähes miljardin euron investoinnit viimeisten viiden vuoden aikana. Selvästikään yritysten omavalvonta ei aina toimi, mutta onneksi uusintatarkastuksissa arvosana lähes poikkeuksetta nousee joko hyvään tai oivalliseen.


Top-paikkasi laadunvalvonta tai oiva-omavalvonta Jokaisella yrityksellä on omat laatukriteerit ja tavoitteet laadukkaille tuotteille sekä palveluille. Oiva -omavalvonta tuli pakolliseksi kaikille elintarvikealan liikkeillel 1. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi jokaisen ruokakaupan on saatettava kyseinen arviointi asiakkaiden nähtäville helposti. Tiedot ovat myös julkisia. Oiva -raportin esilläpito on tämän mukaan aina tarkastettava.


Ohjeet ja lomakemallit. Hyvä omavalvonnan hallinta on ravintolalle kilpailutekijä. Jotta voidaan varmistua turvallisen ruoan tarjoamisesta asiakkaille, tulee omavalvonta -asioiden olla kunnossa. Oiva -hymiö kouluravintolan ovella kertoo siitä, että ruoan turvallisuuteen liittyvät asiat ovat koulun ruokapalvelussa kunnossa ja kouluruoasta annetaan oikeat tiedot.


Elintarvikevalvonnan tehtävänä on varmistaa, että elintarvikkeet ovat turvallisia. Omavalvonta on järjestelmä,. Valvonnasta vastaavat viranomaisten. Koko kalustomme on lämpösäädeltyä ja elintarvikehuoneistoksi luokiteltua.


Pakastetilojen ansiosta voimme yhdistää pakastelähetykset muuhun tavaravirtaan. Reaaliaikainen tallentava lämpötilaseuranta, omavalvonta ja OIVA – raportointi varmistaa kuljetuksessa tuotteiden laadun. Toiminnanharjoittajan on tunnettava elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvät hygieeniset vaarat yrityksessään ja laadittava suunnitelma ja toteutettava se terveyshaittoja aiheuttavien epäkohtien estämiseksi ja poistamiseksi.


Korkein sallittu elintarvikkeen lämpötila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit