maanantai 9. huhtikuuta 2018

Kevytyrittäjyys työttömyysturva

Mitä tapahtuu, jos yrittäjyys kestää vain lyhyen aikaa? Kevytyrittäjän työttömyysturva rohkaisee ihmisiä yrittämään aiempaa paremmin. Selkiyttääksemme tilannetta teimme infograafin kevytyrittäjän työttömyysturvasta: Huomaathan, että TE-toimistot käsittelevät jokaisen henkilön tilanteen tapauskohtaisesti.


Kevytyrittäjyys työttömyysturva

Yrittäjä ja työttömyysturva. Työttömyysetuuteesi vaikuttaa, jos toimit yrittäjänä tai työllistyt omassa työssä. TE-palvelujen työttömyysturvaneuvonta osaa neuvoa, miten sinun tilanteesi voi vaikuttaa työttömyysturvaasi.


Tuhansille suomalaisille kevytyrittäjyys onkin ollut nimenomaan ponnistusalusta täysipainoiselle yrittäjänuralle. Tässä tekstissä kerromme sinulle, mitä on kevytyrittäjyys , mitkä ovat sen hyödyt ja haitat, sekä mitä kevytyrittäjän pitää tietää omasta verotuksestaan, työttömyysturvastaan ja vakuutuksistaan. Laskutuspalvelun käyttö on helppoa, turvallista ja kevyttä yrittäjyyttä.


Sosiaali - ja työttömyysturva. Mistä saan tietoa yrittäjän sosiaaliturvasta? Pitääkö minun maksaa palkastani työttömyysvakuutusmaksua? Olenko palkansaajaan rinnastettava yrittäjä?


Turvaa sinäkin - liity SYT:n jäseneksi. Yritystoimintaan tai palkkatyöhön siirtyminen. Siirtyessäsi palkansaajasta yrittäjäksi, sinulle voidaan työttömyyden aikana maksaa ansiopäiväraha palkansaajana tehdyn työn perusteella, jos yrittäjän työssäoloehto ei ole täyttynyt ja yritystoiminnan aloittamisesta on kulunut alle kuukautta. Laskutus ja muut paperiasiat hoituvat sen avulla helposti ja nopeasti. Minulla on palvelusta vain ja ainoastaan positiivisia kokemuksia.


Kevytyrittäjyys työttömyysturva

Meille on tullut useita kysymyksiä YEL-vakuutuksen työttömyysturvasta. Työttömyysturvaa yrittäjälle, kevytyrittäjälle, osakkaalle ja yrittäjän perheenjäsenelle. YEL-vakuutettu saa Kelalta päivärahaa siltä ajalta jolloin töitä ei ole, tietyin lisäehdoin. Ansiosidonnaisen lisäturvan työttömyyden osalta saa helposti yrittäjäntyöttömyyskassan kautta. Useimmat tekevät itselleen mieluisia töitä ja saavat samalla lisäansioita.


Työntekoa hankaloittaa kevytyrittäjien epämääräinen asema eri viranomaisiin nähden. Kun olet työtön työnhakija, työttömyysturva varmistaa taloudellisesti mahdollisuutesi hakea työtä sekä parantaa edellytyksiäsi päästä tai palata työmarkkinoille. Etuuden saajan yleisenä velvollisuutena on hakea aktiivisesti työtä ja koulutusta, antaa työ- ja elinkeinotoimistolle ammatillista osaamistaan, työhistoriaansa, koulutustaan ja työkykyään koskevat tiedot ja selvitykset, toteuttaa yhdessä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa laadittua työllistymissuunnitelmaa sekä tarvittaessa hakeutua ja osallistua työllistymistään edistäviin. Yksi vaihtoehto etenkin pienimuotoiseen toimintaan on niin sanottu kevytyrittäjyys , jollaiseksi laskutuspalveluiden kautta laskutettavaa työtä monesti kutsutaan.


Kevytyrittäjyys työttömyysturva

Tässä artikkelissa kerromme siitä, mitä sinun on hyvä tietää yrittäjän oikeudesta työttömyysturvaan. Katso, miten ansiosidonnaista päivärahaa tai peruspäivärahaa voi yrittäjänä saada. Ryhdy kevytyrittäjäksi. Toimi ilman omaa yritystä Odealin avulla.


Ansaitse lisätulo laskutuspalvelulla. Laskuta työt ja nosta palkkaa, helposti ja nopeasti. TYJ on ansiosidonnaisen työttömyysturvan asiantuntija. Vuorotteluvapaa auttaa jaksamaan.


Jos olet ollut työelämässä vähintään vuotta ja nykyisessä työssäsi reilun vuoden, sinulla voi olla mahdollisuus vuorotteluvapaaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit