perjantai 6. huhtikuuta 2018

Edunvalvontavaltakirja osuuspankki

Edunvalvontavaltakirja. Tutustu tuotteisiin ja palveluihin ja seuraa mitä OP Ryhmässä tapahtuu. Esteettömyydellä tarkoitetaan tässä tapauksessa sitä, että todistajan tulee olla täysivaltainen, eikä hän saa olla esimerkiksi valtuutetulle läheinen henkilö, tämän sukulainen, puoliso tai sukulaisen puoliso.


Valtuutusta ei siten voida antaa enää siinä vaiheessa, kun menetät yllättäen toimintakykysi esimerkiksi muistisairauden vuoksi. Paikallisosuuspankki Siilinjärven Osuuspankki on ohjeistanut työntekijöitään, että valtakirjan oikeellisuus pitäisi varmistaa soittamalla valtakirjan antajalle. Ajoissa tehty edunvalvontavaltakirja helpottaa asioiden hoitoa, jos kunto tai muisti haurastuu. Laki edunvalvontavaltuutuksesta jättää valtuuttajalle paljon harkinnanvaraa sen suhteen, millaisia määräyksiä valtakirjaan otetaan. Ruotsissa vastaava paperi on framtidsfullmakt.


Voit oikeuttaa valtuuttamasi henkilön huolehtimaan omaisuutesi hoidosta ja muista taloudellisista asioistasi. Se on valtakirja, jolla jokainen voi valtuuttaa haluamansa henkilön huolehtimaan asioistaan sen varalta, että tulee myöhemmin kykenemättömäksi hoitamaan asioitaan. Toinen vaihtoehto on ilmoittaa valtakirjan olemassaolosta valtuutetulle ja säilyttää itse valtakirjaa esimerkiksi pankissa tai kotona huolellisesti. Henkilö valitsee itselleen edunvalvojan, varavalvojan ja lisäksi toissijaisen valtuutetun hoitamaan koko omaisuuttaan tilanteessa, jossa valtuutettu ei kykene niitä itse hoitamaan tai ymmärtämään.


Määrämuotoinen asiakirja, edunvalvonta-valtuutuksen laadintaan. Tämän jälkeen allekirjoitettuasi todistajan läsnäollessa, valtuutus on valmis. Jokaista pankkiasiointiin liittyvää tehtävää varten on laadittava aina oma yksilöity valtakirjansa.


Tarkasta itse laatimasi edunvalvontavaltakirja meidän kauttamme. Annamme sinulle siitä lausunnon kun haluat varmistua, että edunvalvontavaltakirjasi on oikein laadittu. Tutustu edunvalvontavaltuutuksen tarkastamiseen tästä. Kustannukset itse laaditusta valtakirjasta ovat asiantuntijan tekemän tarkastuksen kanssa €. MITEN VARAUDUN OIKEUDELLISESTI ITSENI JA LÄHEISENI TULEVAISUUTEEN? EDUNVALVONTAVALTUUTUS, HOITOTAHTO JA EDUNVALVONTA Järvenpää 19.


Tässäkin on kysymys itsemääräämisoikeudesta. Tah­toi­sin va­rau­tua en­nakolta sii­hen, ett­en enää vanhempa­na ky­ke­ne hoi­ta­maan ta­lou­del­lisia asi­oi­tani. Olen kuul­lut edunvalvon­ta­val­ta­kir­jas­ta. Tarpeeksi ajoissa tehty edunvalvontavaltakirja helpottaa näin asioiden hoitoa.


Mihin juridisiin toimiin kannattaa ryhtyä, jos saa diagnoosin ajan myötä pahenevasta muistisairaudesta? Millä voisi varmistaa, että omat asiat ovat hyvässä hoidossa – silloin, kun sairauden vuoksi on jo kykenemätön itse vastaamaan elämästään? Siviilioikeuden professori Urpo Kangas Helsingin yliopistosta vastaa. Nyt kätevästi, nopeasti ja helposti verkkokaupasta! Valitset vain sopivan formaatin ja avaat asiakirjamallin suoraan päätteellesi muokattavaksi.


Holhousviranomainen valvoo edunvalvontaa tutkimalla vuositilistä ja päätöstilistä ilmenevät päämiehen varat ja velat sekä tilistä vuoden aikana tapahtuneet muutokset. Laki on tarkoitusperältään erinomainen, sillä se mahdollistaa oman itsemääräämisoikeuden käyttämisen holhoukseen ajautumisen sijasta. Palvelun käyttö on ilmaista.


Yleensä kyse on omaisuudesta ja talou-dellisista asioista huolehtimisesta. Digi- ja väestötietovirasto palvelee. Voit myös asioida palvelupaikassa. Valtakirjalla tulee olla kaksi todistajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit