maanantai 30. huhtikuuta 2018

Kirja arvostelu malli yläkoulu

Tuo alussa esiin kirjailijan ja kirjan nimi sekä genre (=lajityyppi) Kerro juoni ytimekkäästi. Miten juoni etenee, voisiko tapahtumat edetä toisenlaisessa järjestyksessä ja miksi niin olisi parempi? Voisiko jotakin jättää kertomatta ja jostakin kertoa lisää? Näpäytä lukemasi kirjan kansikuvaa ja valitse ”Näytä tarkat tiedot”.


Sivun alalaidasta löydät välilehden ”Arvostelut”.

Huomaa, että sinun täytyy olla kirjautuneena Vaski -verkkokirjastoon tehdäksesi arvostelun! Lue kirja ja tee siitä oma tehtävä tai suoritus, joiden ohjeet löytyvät sivuiltamme. Suorituksia ottavat vastaan äidinkielen ja kirjallisuuden opettajat. He antavat myös lisäohjeita - kannattaa keskustella oman opettajan kanssa!


Saat opettajaltasi myös virallisen Lukudiplomin muistoksi onnistuneesta suorituksestasi. Mikä kirjassa erityisesti kiinnosti, puhutteli tai ihastutti? Pohdi tätäkin näkökulmaa, jos näin oli.


Kirja saattoi myös vihastuttaa.

Kenelle voisit suositella kirjaa tai olla suosittelematta? Muista, että kirja -analyysissa voit pitkin matkaa tuoda itseäsi tekstiin, eli mielipiteitäsi, ajatuksiasi kirjasta, henkilöistä jne. Uuden opetussuunnitelman myötä koulun työtavat monipuolistuvat.


Oppitunneilla käytetään yhä enenevässä määrin projektityyppistä työskentelyä, luonnontutkimustehtäviä ja erilaisia tiedon käsittelyyn liittyviä menetelmiä. On selvää, että pelkkä tuloksen arvioiminen ja arvostelu ei riitä. Palacio on kirjoittanut modernin klassikon - Ihme on hauska, rohkaiseva ja koskettava romaani, jota on vaikea päästää käsistään.


Sen haluaa jakaa muiden kanssa ja sen tarina tarttuu syvälle lukijan mieleen. Perusteet -palvelun ilmettä uudistetaan. Uudelle etusivulle, josta löytyy myös uudet lukion opetussuunnitelman perusteet, pääset tästä linkistä. Tarkasta junien aikataulut ja osta liput. Junalla matkustat edullisesti ja ympäristöystävällisesti.


Osta liput ajoissa ja säästä. Huhtaharjun koulu Voionmaankatu JYVÄSKYLÄ Puh. Joulun ärsyttävin osuus on takanapäin ja siivous on vihdoin saatu kunnialla päätökseen.


Siivouksen lomassa on shopattu kaikki Jouluruuat, haettu lisää hyasintteja ja kuljetettu Joulukuusi sisareni kotiin. Perusopetuksen oppilailla on oikeus käydä kunnan heille osoittamaa lähikoulua. Oppilaalla on kuitenkin mahdollisuus hakea myös muuhun kuin kunnan osoittamaan lähikouluun.

Hintaan sisältyy pakkaus, postitus,. Olet tässä: yhtälön ratkaiseminen yläkoulu kesämökin verovapaa myynti morsiusparin pöydän koristeluapocalypse now sub. Politiikkaa, yhteiskuntaa, kirjallisuutta ja taidetta käsittelevä blogi. Päiväkotimme sijaitsee rauhallisella luonnonläheisellä pientaloalueella, jossa luonnon läheisyys antaa hyvät mahdollisuudet luonnossa retkeilyyn ja luonnon tutkimiseen. Aivan sama pätee myös heihinkin, tosin julkisessa virassa ja politiikassa pitää kestää kritiikkiä, mutta arvostelu pitää kohdistua asiaan ei henkilöön.


On myös ymmärrettävää, että jos henkilö on alaissuhteessa, niin kritiikin antaminen omalla nimellä saattaa johtaa jopa irtisanomiseen tai ettei työsuhdetta enää uusita. Uutta Helsinkiä Helsinkiä rakennetaan vilkkaammin kuin koskaan. Kokonaisille uusille alueille tulee asuntoja, toimitiloja, päiväkoteja, kouluja, puistoja, ulkoilureittejä ja katuja. Huhtikuun lehti oli saatava valmiiksi. Jostain syystä jutuista on vähän pula.


Niinpä lehdessä on taas liikaa päätoimittajan juttuja: pääkirjoitus, kirja - arvostelu , vuoden luokanopettajan kainalojuttu ja video-esittely. Yhteensä yli neljä sivua. Oikoluin taiton tänään, ja ajoin korjatut sivut taittajalle talvituiskussa.


Jos olisin kirja , olisin… 8. Jokainen oppilas kertoo vuorotellen, minkälainen vaate hän itse olisi, jos olisi jokin vaate. Mielikuvia minusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit