torstai 5. huhtikuuta 2018

Tyj vuorotteluvapaa

Vuorotteluvapaa pähkinänkuoressa. Et saa vuorotteluvapaan aikana palkkaa, vaan vuorottelukorvausta. Varmista ennen vapaan alkamista TE-toimistoon on toimitettava vuorotteluvapaan aloittamiseen tarvittavat asiakirjat ennen vapaan alkamista.


Tämä koskee myös työnantajan toimittamia sijaisen työsopimusta ja vuorottelusopimusta. Se edistää työntekijän jaksamista. Työtön työnhakija saa mahdollisuuden kerryttää työkokemusta määräaikaisesta työstä. Työnantaja voi saada uutta osaamista työyhteisöön. Kun sinulla on työhistoriaa yli vuotta, voit hakea taukoa työhösi sopimalla siitä työnantajasi kanssa.


Edellytysten täyttyessä voit olla vuorotteluvapaalla 1päivää. Todistus osallistumisesta työllistymistä tukevaan toimintaan. Lomake liitetään ansiopäivärahahakemukseen.


Työllistymistä tukevan toiminnan järjestäjä (esim. kunta tai ammattiliitto) täyttää työttömyyskassaa varten aktiivisuusedellytyksen seurantaa varten. Jos vuorotteluvapaa päättyy ennen kuin se on kestänyt 1päivää, ei vuorotteluvapaan edellytykset ole täyttyneet, tällöin jo maksettu vuorottelukorvus voidaan periä takaisin. Näin haet vuorottelukorvausta. Jos kuulut työttömyyskassaan, hae vuorottelukorvausta työttömyyskassastasi. Peruspäivärahan perusteella laskettua vuorottelukorvausta voit hakea Kelasta Kelan ja työttömyyskassojen yhteisellä lomakkeella TYJ07.


Jo sovittua vuorotteluvapaata voidaan pidentää työnantajan ja vuorottelijan kesken tehdyllä sopimuksella, mutta pidennyksestä on sovittava viimeistään kaksi kuukautta ennen kuin alkuperäinen vuorotteluvapaa olisi päättynyt. Jos sopimus vuorotteluvapaasta on tehty viimeistään 31. Ennen vuorotteluvapaalle jäämistä työhistoriaa tulee olla vähintään vuotta ja työsuhteen on tullut kestää vähintään kuukautta. Ohjeita vuorotteluvapaan hakijalle. Vapaan voi käyttää haluamallaan tavalla.


JATTK on jäseniään palveleva työttömyyskassa, joka on avoin kaikille työ- ja virkasuhteessa oleville palkansaajille. Ansiopäivärahan kesto ja lisäpäiväoikeus. Työttömyyskassa maksaa jäsenilleen vuorottelukorvauksen. Työsuojeluhallinnon muodostavat aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet ja niitä ohjaava sosiaali- ja terveysministeriön työ- ja tasa-arvo-osasto. KOKO-kassa on Suomen toiseksi suurin työttömyyskassa, joka maksaa jäsenilleen lakisääteisiä etuuksia: työttömyysajalta ansiopäivärahaa ja vuorotteluvapaan ajalta vuorottelukorvausta.


Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa. Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa. Hakuohje koulunkäynninohjaajille ja koulunkäyntiavustajille.


Huomaathan palkanmaksupäivän merkityksen hakiessasi päivärahaa. Palkka huomioidaan sovittelussa aina silllä hakujaksolla kun se maksetaan riippumatta siitä milloin työ on tehty. Teollisuusliiton tavoite on edistää työntekijöiden oikeuksia ja hyvinvointia työelämässä.


Kunkin jakson vähimmäispituus on uudessa järjestelmässä 1kalenteripäivään (aiemmin kalenteripäivää). Saat neuvontaa työsuhteeseen liittyvissä asioissa, mm. Liity PAMin jäseneksi.


Lisäksi saat työttömyysturvan ja Cityshoppari-sovelluksen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit