keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Mitä sanoa kun soittaa vuokra asunnosta

Vuokran perintä – Ohjeet vuokranantajalle, jos vuokra jää maksamatta. Uutta vuokravelkaa kertyy koko ajan lisää, vaikka edellinen vuokra on maksamatta. Mutta mitä siellä saa tehdä? Ja mitä pitää tehdä Lemmikit vuokra -asunnossa voivat aiheuttaa harmia. Kuinkahan paljon vahinkoa ehtii tehdä ennekuin saan nuo häädettyä.


Vuokranantajan ei tarvitse järjestää vuokralaiselle toista asuntoa sille ajalle, kun asunnossa ei voida asua. Vuokran alentamista ei voida laskea suoraan siitä, kuinka monta neliötä asunnosta on poissa käytöstä, koska on eri asia, onko käytöstä poissa esimerkiksi wc vai sauna. Vierailija: Eli olemme asuneet asunnossa päälle vuotta.


Koska olemme maksaneet vuokramme aina tunnollisesti emmekä ole aiheuttaneet häiriötä kyseessä on siis irtisano. Huomenna minun pitäisi vahvistaa, otanko työpaikan vastaan vai en, joten toivon pikaisia vastauksia. Vuokranantajaa en ole koskaan nähnytkään, vaan välittäjä hoiti vuokraamisen näytöstä avainten luovutukseen asti, joten en viitsi yrittää soittaa ja neuvotella vuokranantajan kanssa ennen kuin tiedän varmuudella mitä sanoa. Kun mietit kysymyksiä, mitä kysyt niin kannattaa miettiä enemmän sitä mitä haluat itsestäsi kertoa välittäjälle, eikä sitä mitä haluat asunnosta oikeasti tietää. Vuokralaiselle, jonka luona käydään ilman lupaa, sanoisin, että kannattaa katsoa uusi vuokranantaja.


Jos kyse on kiinteistöyhtiön vuokra - asunnosta , niin tällöin pitää keskustella isännöitsijän kanssa noista periaatteista. Jos isännöitsijän kanssa ei pääse sopuun, niin sitten yhteydenotto kiinteistöyhtiön edustajalle. Tuskinpa jättäisi maksamatta. Siirtäkää sitä eräpäivää, jos se auttais et maksais ajallaan.


Tätähän täällä jo ehdotettiinkin. Ehkäpä hällä rahapäivä just sen viikon päässä ja siks maksaa myöhässä. Onhan se ärsyttävää kun ei maksu tule ajallaan.


Osa vuokranantajista kun on niin hemmetillisiä ruudinkeksijöitä, ja luulee että saa automaattisesti veloittaa irtisanomisajan puitteissa sen seuraavan kk:n vuokran, ja jos hyvin sattuu niin uusi asukki olisi jo valmiina. Vuokra -asuntomme siirtyi toiselle vuokranantajalle, joka päätti että haluaa meidät pois asunnosta toisten vuokralaisten tieltä. Eli saisi asunnosta 1kk:n vuokran niin vanhalta kui uudeltakin vuokralaiselta. En voi sanoa että oisin tätä tietoisesti valinnut. Näinhän tämä ei ole.


Kun ollaan tässä pisteessä niin ei oo hirveesti voimavaroja alkaa laittaa asioita kuntoon”. Mulla on paljon hyviä muistoja lapsuudesta mun isästä. Iskä oli se joka nauratti aina kaikkia, olin ylpee kun mun iskä oli niin hauska ja kaikki kaveritkin tykkäs siitä.


Lisäksi ikkunat kannattaa sulkea, kun lähtee pidemmäksi aikaa pois kotoa. Tervetuloa Lapinlahden Kaskihovin asukkaaksi. Voit soittaa myös taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle tai jutella naapureiden kanssa. Omakotitaloista tai pientaloista voi olla syytä kysyä tai vaatia kuntokartoitusta.


Mikäli olet kiinnostunut asunnosta , käy katsomassa asuntoa toisen tai jopa kolmannenkin kerran. Ja lopuksi, asunto on toki tarkastettava, kun vuokralainen vaihtuu. Ja jos vuokralainen soittaa jostain ongelmasta, on ongelma ratkaistava tehokkaasti ja heti. Vaikka se sitten vähän maksaisikin. Asiakkaasi eivät ole ystäviäsi, mutta he ovat asiakkaitasi.


Vastaus Entinen vuokralainen Sain viime viikolla maksuhuomautuksen yritykseltä, josta en ollut ennen kuullutkaan. He perivät maksuja vuokra - asunnosta jossa olen asunut yli puoltoista vuotta sitten. Kysyin heiltä että mitäs maksuja nämä on koska niitä ei.


Vastaus rajupe Äitini ja hänen mies ystävänsä ovat olleet vuotta avopuolisoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit