maanantai 2. huhtikuuta 2018

Rakennuslupa jälkikäteen

Rakennuslupa jälkikäteen

Jälkikäteen ja parempi, kun myyjä (rakentaja) hakee rakennusluvat, koska tavanomaiset rakennuslupapiirustukset joutuu tekemään rakentajan selvitysten perusteella. Rakennus, jossa on tulisija, vaatii aina rak. Silloin rakennuslupa -asia on kysytty ja saatu vastaus, ettei sitä yläkerran rakentamiseen tarvita, kun ei julkisivukaan tule muuttumaan.


No nykyisinhän se vaaditaan, vaikka julkisivu ei muuttuisikaan. Nyt valmiusaste on ja huomattiin,että oven eteen tuleva lippa on l. Mikä järjestys Tontti on, rakennusoikeutta on, talopaketti valittu. Eräisiin vähäisiin rakennushankkeisiin voidaan hakea toimenpidelupa tai tehdä hankkeesta ilmoitus kunnan rakennusvalvontaviranomaiselle. Turussa ei ole käytössä maankäyttö- ja rakennuslain mukaista ilmoitusmenettelyä.


Kaikkeen uudisrakentamiseen sekä suurempiin peruskorjaushankkeisiin tarvitaan lupa: rakennuslupa tai vähintään toimenpidelupa. Kun rakennuslupa on myönnetty ja saanut lainvoiman, pidetään rakennuttajan, pääsuunnittelijan, vastaavan työnjohtajan ja rakennusvalvonnan yhteinen aloituskokous. Aloituskokouksen tilaa pääsuunnittelija tai vastaava työnjohtaja. Meille rakennetaan juuri kaupunkialueelle yksinkertainen, ns. Asunto pitää ehkä joskus myydäkin vaikka yllättäen ja silloin luvat on oltava.


Rakennuslupa jälkikäteen

Toimenpidelupa voidaan hakea jälkikäteen ja luvan hinta on yleensä kaksinkertainen lupahinta. Lupaa voidaan vaatia myös jälkikäteen , vaikka sauna olisi ollut. Kuitenkin saunaan on vaadittu rakennuslupa niin kauan kuin minä olen alalla. Olen tuossa harkinnut tontin. Saunan rakentaminen jälkikäteen on mahdollista, vaihtoehtoja on kaksi, joista toinen ei edes vaadi rakennuslupaa.


Asunto Oy Kuopion Särkiranta on hakenut rakennuslupaa rivitalon alapohjan. Korjaustoimenpiteelle on haettu rakennuslupaa jälkikäteen jolloin vastaavaa. Osastot: Suunnittelu, valvonta, Rakentaminen, Remontti. Omakotitalo on rakennettu vuonna -ja sijaitsee Vantaalla Tikkurilan läheisyydessä.


Rakennuslupa jälkikäteen

Taloon on tehty arviolta vuotta sitten käyttöullakko asuttavaksi tilaksi. Osalle jalasmökeistä on jouduttu hakemaan rakennuslupa jälkikäteen. Niinkin on saatettu katsoa, ettei rakennuslupaa voida edellyttää, kun otetaan huomioon rakentamisesta kulunut aika ja rakennuksen laatu. On myös tapauksia, että mökki on täytynyt poistaa.


Sen sijaan vanhan takan vaihto uuteen onnistuu yleensä ilman lupaa, ja ilmoitus kunnan rakennusvalvontaan riittää. Lupa-asioissa on kuntakohtaisia eroja. Monet takkaliikkeet hoitavat lupa-asiat asiakkaan puolesta. Meillä on saunaton 70-luvulla rakennettu kerrostaloasunto.


Taloyhtiössämme kukaan ei ole saunaa rakentanut jälkikäteen asuntoonsa, vaan kaikki saunomisesta pitävät ovat ottaneet saunavuoron taloyhtiön saunasta. Meille kuitenkin tarjolla olevat saunavuorot eivät käy, kun ovat liian aikaisin. Pahimmassa tapauksessa saunan voi joutua purkamaan, jos sille ei saadakaan lupaa jälkikäteen.


Lupavalmistelijat antavat ennakkoneuvontaa luvan hakemiseen liittyvissä asioissa. Valmistelijan tavoittaa puhelinaikana maanantaista torstaihin klo 9.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit