tiistai 3. huhtikuuta 2018

Starttiraha kokemuksia

Työkalu ja ammattikirjanpitäjän tuki. Kiinteään hintaan alk. Starttiraha on tarkoitettu turvaamaan toimeentuloa yrittäjyyden alkutaipaleella. Siksi starttiraha voi joissain tapauksissa jäädä saamatta myös sen takia, että tulevan yrityksesi uskotaan heti takaavan sinulle niin hyvän toimeentulon, että et tarvitse tukea.


Tähän artikkeliin on koottu kaikki tarpeellinen, mitä aloittavan yrittäjän tulee starttirahasta tietää. Miten starttirahaa haetaan, kuka sitä voi saada ja miten starttirahaa verotetaan. Jos yrittäjällä on jokin muu tulonlähde kuin starttiraha , tukea ei voida myöntää. Lue yleisimmät syyt.


Tällaisia tuloja ovat esimerkiksi palkka, opintotuki, vanhempainpäiväraha tai eläke. Opiskelu ei silti itsessään estä starttirahan saamista. Jos taas aiot tehdä palkkatyötä yrittäjyyden ohella, et voi saada starttirahaa. Yleensä starttirahan saa kuudeksi kuukaudeksi, jona aikana yritystoiminnan pitäisi poikia asiakkaita ja kassavirtaa.


Monet yrittäjät ovat saaneet juuri starttirahan avulla mahdollisuuden selvitä yritystoiminnassaan yli aloitusvaiheen karikoista. Sen ideana on turvata yrittäjän perustoimeentulo, kunnes yritystoiminta vakiintuu – eli torjua nälkä silloin, kun uusi yritys vie ajan ja työpanoksen, muttei vielä tuo leipää pöytään. Koska starttiraha on toimeentuloa turvaava tuki, voit käyttää sen vapaasti omiin henkilökohtaisiin menoihisi, esimerkiksi ruokaostoksiin tai vuokran maksamiseen. Se turvaa yrittäjän toimeentulon siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää – kuitenkin enintään kuukauden ajan. Vaikka aiheena onkin yrityksen rahoitus, on silti syytä käydä läpi myös yleisimmät yrittäjän tuet.


Starttirahaa voidaan myöntää sekä uuden yrityksen perustajalle että omistajanvaihdostilanteissa olemassa olevan yrityksen jatkajille. Kevytyrittäjyys kokemuksia – no täältähän niitä löytyy Koottuja kokemuksia laskutuspalveluista ja niiden käytöstä… Toggle the mobile menu. Muotoilin kysymyksen vähän väärin. Lomakkeet minulla kyllä jo on, mutta käytännön kokemuksia kaipaan.


Onko ollut helppo saada starttirahaa. Kuinka nopeasti haku käsitellään? Starttirahan maksaa valtio, ja ajatuksena on antaa harkinnanvaraista tukea päätoimiselle uudelle yrittäjälle. Se on loistava tuki yrittäjyyden alkutaipaleella, kun yritystoiminnasta ei vielä ole tuloa, jolla henkilökohtaista elämää rahoittaisi.


Ja sen tarkoitus on nimenomaan se, eikä yritystoiminnan rahoittaminen. Aina kun taloudessa menee heikommin, niin etenkin työttömiä kannustetaan yrittäjiksi. Jos olet aivan nollasta aloittamassa, tämä artikkeli on lähinnä sinulle. Nämä ovat omia kokemuksia , havaintoja, ja mielipiteitä aiheesta, joista toivon mukaan saat jotain uutta ajateltavaa. Tänä päivänä sen oman nettikaupan pystyttäminen onnistuu helposti, vaikka sinulla ei olisi mitään kokemusta koodaamisesta.


Sen jälkeen yrittäjä voi anoa vielä neljä kuukautta lisää. Liikeidea hyvä ja toiminta pientä, yrityskoulutuspaikka varattu. Luottotiedot menneet ja ulosotossa muutama tonnia vielä velkaa jäljellä, kaatuuko koko.


Näistä tunnetuin on starttiraha , joka tulee hakea ennen yrityksen perustamista! Voit siis käyttää starttirahaa normaaleihin henkilökohtaisiin menoihisi - sitä ei ole tarkoitettu varsinaisen yritystoiminnan kulujen kattamiseen. Selvitä paikallinen starttirahatilanne lähimmästä TE-toimistosta.


Kokemuksia Maikki Kiilavuo, eläintenkouluttaja Minulla on myös päivätöitä, joten kevytyrittäjyys oli nopea ja helppo väylä päästä tekemään työtä, jossa jonain päivänä toivottavasti työllistän itseni kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit