keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Taloussuunnitelma kunta

Taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi on talousarviovuosi. Kaikki aineistot PDF-muodossa. Talousarviovuosi on taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi. Talouskehitys Suomen talous on kasvanut yhtäjaksoisesti jo kolme vuotta.


Toimielimet laativat talousarvioehdotuksensa.

Kaupunginvaltuusto hyväksyy talousarviossa. On muistettava, että kunta voi itse vaikuttaa tulevaisuuden suuntaan strategiansa kautta. Utajärvellä on tehty jo vuosien ajan päätöksiä ja kehittämistyötä luottaen oman kunnan, yhteisöjen ja yrittäjien kanssa tehtävään yhteistyöhön. TALOUSSUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT 1. Kiinan talouden kasvunäkymät ovat edelleen heikentyneet ja kasvuvauhti taantuu prosenttiin.


Kunnanvaltuusto 11. Valtuusto hyväksyy seuraavan vuoden talousarvion vuoden loppuun mennessä. Vihdin kunnalle on hyväksytty ilmastostrategia.

Ilmastonmuutos tulee aiheuttamaan lisääntymistä sään ääri-ilmiöissä, joiden seurausten hallitsemiseksi kunta parantaa varautumistaan eri ongelmatilanteisiin. Lautakunnat antavat omat ehdotuksensa talousarvioksi syyskuussa. Rakennusalan arvonlisäverotus muuttuu. Nurmijärven kunta kuuluu rakentamispalvelujen käännetyn arvonlisäverovelvollisuuden piiriin 1. Koko valtakunnan tasolla työllisten määrä on edellis-vuotta korkeampi.


Työllisyysasteen koko maassa ennakoidaan nousevan 7prosent-tiin. Perustuslakivaliokunta on katsonut, että juuri kunta on paikallishallinnon perusyksikkö, jonka toiminta ja hallinto perustuivat paikalliseksi miellettyyn yhteisöön ja paikallistason demokratiaan. Julkisen vallan tehtävänä on perustuslain §:n momentin mukaan edistää yksilön mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa. Yleinen taloudellinen tilanne Suomessa Talouskasvu näyttää vielä lähiaikoina myönteiseltä huolimatta kansainvälisen talouden heikoista uutisista.


Ko-timainen kysyntä ylläpitää talouskasvua tulevina vuosina. Luumäen kunta tuottaa palvelut sosiaali- ja terveydenhuoltoa lukuun ottamatta pääsääntöisesti oman organisaationsa toimesta. Siinä säädetään myös vuotta pitemmän aikavälin toiminnan ja talouden suunnittelusta.


Vakituisen asuinrakennuksen kiinteistövero 0. Muun asuinrakennuksen kiinteistövero 1. Yleishyödyllisen yhteisön kiinteistövero 0. Rakentamaton rakennuspaikka kiinteistövero 3. Näistä pitkäai-kaistyöttömiä on (89), vähennystä -2.

Tähän on vaikuttanut heikko suhdannetilanne ja siihen liittyvä korkealla pysynyt työttömyys. Uu-den kuntalain myötä alijäämän kattamisvelvollisuus laajeni koskemaan myös. Ilomantsin kunnan keskeisenä tavoitteena on pitää talous kunnossa, kunta elinvoimaisena ja palvelut kunnossa tulevaisuuden haasteissakin.


Tämä vaatii vahvaa ja toimivaa yhteistyötä viranhaltijoiden, työntekijöiden ja luottamushenkilöiden välillä, sillä taloustilanne on haastava valtionosuuksien pienenemisen vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit