tiistai 17. huhtikuuta 2018

Kirjojen muuttaminen viroon

Viron henkilötodistuksen saa vain jos henkilöllä on vakituinen osoite Virossa. Haluaisimme näyttää tässä kuvauksen, mutta avaamasi sivusto ei anna tehdä niin. Toisaalta yli vuoden oleskelu mahdollistaisi myös esim. Näillä näkymin tarkotus siirtää kirjat.


Oisko meiliosoitetta niin ois helpompi keskustella?

Auto rekisteröidään firman nimissä Viroon , jossa rekisteröintiveroa ei peritä, ja tuodaan Suomeen käyttöön. Veroa jää maksamatta autosta riippuen sadoista euroista tuhansiin euroihin. Kun käyttäjä kuitenkin asuu Suomessa pysyväisluonteisesti, ei oikeutta väliaikaiseen verottomaan käyttöön ole, Partanen sanoo.


Moni Viroon muuttamista pohtiva ja Virossa jo asuva pohtii mielessään sitä, voiko hän käyttää edelleen suomalaisen terveydenhuollon palveluita, vaikka asuu pysyvästi ja on kirjoilla Virossa. Vastaus on, että voi toki. Mutta niistä pitää maksaa. Siellä tuonnin arvonlisävero on verovähennyskelpoinen edellä mainitulla tavalla.


Tällainen järjestelmä ei vaikuta vientiyritysten kilpailukykyyn toisin kuin monet muut verot, minkä takia se on yhä käytössä EU:ssa, vaikka alun perin tarkoitus oli soveltaa alkuperämaaperiaatetta.

Verotuksen muuttaminen vaatisi kuitenkin yksimielisyyttä. Arvonlisäveron merkitseminen laskuun. Käytännössä siis laskuissa, kuiteissa (yms.) täytyy näkyä selkeästi millaista tavaraa tai palvelua ollaan kauppaamassa ja mikä on siihen sovellettava arvonlisäverokanta. Tilin voi avata myös ulkomainen yritys jos sillä on paikallista toiminta tai yhteistyökumppaneita Virossa. Anna maatalouden veroilmoitus viimeistään 2. Voit tehdä veroilmoituksen OmaVerossa jo nyt.


Muista myös ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viimeistään 2. Lähetä paketti, kirje tai kortti. Seuraa lähetystäsi tai valitse Oma noutopiste. Kaikki Postin palvelut henkilöasiakkaille. Uusien kirjojen vinkit on tehty pääsääntöisesti arvostelukappaleista, jotka vinkkaajat ovat itse valinneet. Emme hauku kirjoja, mutta se ei tarkoita, että olisimme kritiikittömiä – jos kirja on huono, se jätetään kokonaan arvioimatta, koska hyviäkin kirjoja on niin paljon, että huonoihin ei kannata aikaa ja vaivaa haaskata.


ISBN = International Standard Book Number. Tällainen numero löytyy useimpien kirjojen takakannesta, mutta sen voi löytää muistakin julkaisuista, kuten kartoista ja CD-ROM:eista. Numero muodostuu yhdeksästä numerosta ja tarkistemerkistä, joka voi olla numero tai X-kirjain.


Tarran koon ja tietojen muuttaminen : Nykyiset viivakooditarrat tulostetaan kirjastojärjestelmän hankintaohjelmasta.

Emme pysty itse muokkaamaan tarraa - se vaatisi muutoksia ohjelmistoon. Käyttämäämme ohjelmistoa ei enää kehitetä eikä muokata. Kun uutta kirjastojärjestelmää hankitaan, voidaan tätä tarra- ja tunnisteasiaakin pohtia. Kirjavinkit vinkkaa ja suosittelee hyvää luettavaa.


Lukuintoa riittäisi, mutta kun ei millään keksisi, mihin kirjaan tarttua! Miten onnistuu erilaisten verkostomuotojen hyödyntäminen johtamisessa. Matti Alahuhta kertoo huikeassa kirjassaan ”Johtajuus – Kirkas. Jo ensimmäisten kirjojen joukossa, joita akatemialla luin oli Medici-ilmiö, jonka ajatus uusien.


Uudistuvat verkostot ja yhteistyörakenteet johtamisessa. Tästä Tallinnan johtoklikki vaikenee, kuten kaikista muistakin Tallinnan ongelmista: Tallinnassa joukkoliikenteen maksuttomaksi muuttaminen ei ole lisännyt sen suosiota, vaan joukkoliikenteen suosio on päinvastoin tippunut. Irvokkaalla tavalla Tallinnassa on käynnissä yksityisautoilun uusi buumi. Valtaosan kirjoista luen edelleen perinteisinä paperikirjoina, mutta kesällä hankkimani Kobo-lukulaite näkyy kasvaneena e- kirjojen määränä.


Ilmeisesti lukukokemus oli kummassakin hyvä, sillä kirjalistaa silmäillessäni en enää muistanut, missä formaatissa kirjat luin, piti tarkistaa bloggauksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit