tiistai 10. huhtikuuta 2018

Metsätalouden veroilmoitus 2019

Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Saat postitse metsätalouden veroilmoituslomakkeen, jos olet verovuoden aikana omistanut metsää. Veroilmoitus lähetetään myös verotusyhtymille ja kuolinpesille. Anna veroilmoitus OmaVerossa.


Katso OmaVeron ohjeet. Ohjelma laskee lisäksi mm. Vaikka maatalouden veroilmoituksen jättöpäivä onkin 2. Jos metsätalouden harjoittajalla on lisäksi maataloutta tai muuta elinkeinotoimintaa, josta hänen. Pääsääntö on, että metsätalouden tulot ja menot kirjataan sille vuodelle, jolloin raha on liikkunut.


Ilmoitus tehdään kassaperusteisesti, eli laskun tai tulon maksupäivämäärä ratkaisee sen, minkä vuoden veroilmoitukseen tapahtuma laitetaan. Vaikka tuloja ei olisi, menot kannattaa aina ilmoittaa. Jos harjoitat myös maataloutta tai elinkeinotoimintaa, anna kaikki tuloveroilmoitukset 2. Jos olet rajoitetusti verovelvollinen (esimerkiksi asut ulkomailla), palauta metsätalouden veroilmoitus viimeistään 21. Esitäytettyä veroilmoitusta on mahdollista muuttaa, mikäli siinä havaitsee puutteita tai virheitä.


Pahoittelemme virhettä. Elinkeinoyhtymän, maataloudenharjoittajan maatalouden, metsätalouden harjoittajan metsätalouden sekä liikkeen- tai ammatinharjoittajan elinkeinotoiminnan veroilmoitus voidaan antaa sähköisesti. Yksityinen metsänomistaja voi saada valtion tukea erilaisiin metsänhoitotöihin, metsäteihin ja metsäluonnonhoitoon. Tavoitteena on edistää sellaisia toimenpiteitä, jotka vaikuttavat metsien kasvuun ja käyttöön pitkällä aikavälillä ja joista saatava yksityistaloudellinen hyöty saadaan vasta useiden vuosikymmenien päästä. Esitäytetyn veroilmoituksen puuttuvat ja korjatut tiedot on annettava viimeistään 5. Luonnollisen henkilön ja kuolinpesän veroilmoitus.


Metsätalouden tuet. Arvonlisäveroilmoitus, jos verokausi on kalenterivuosi. Maatalousyhtymien maatalouden veroilmoitus. Myös arvonlisäveron maksun määräpäivä. Hakemus energiatuotteen valmisteveron palauttamiseksi.


Jos taas menoja on tuloja enemmän, syntyy metsätalouden alijäämä. Se voidaan vähentää muista pääomatuloista tai ansiotuloista. Muistiinpanovelvollisuus. Kaikkien metsätalouden harjoittajien, joilla on ollut verovuoden aikana metsätalouteen liittyviä tuloja, vähennettäviä menoja tai muita verotukseen vaikuttavia tietoja, on palautettava metsätalouden veroilmoitus.


Palvelussa voit täyttää ja lähettää verkkolomakkeita. Voit tallentaa lähettämäsi verkkolomakkeet ja hyödyntää tallentamiasi tietoja myöhemmin uusia lomakkeita täyttäessäsi. Suurin osa suomalaisista tekee veroilmoituksensa toukokuussa.


Kaikki veroilmoitukset voi nykyisin tehdä OmaVerossa. Kohteet, joille Kemera-tukea ei voida myöntää. Näillä kohteilla metsälaki ei ole voimassa, eikä Kemera-tukea siksi voida myöntää: luonnonsuojelulain nojalla muodostetut suojelualueet, lukuun ottamatta sellaiset valtioneuvoston periaatepäätökseen perustuvat yksityiset luonnonsuojelualueet, joiden rauhoitusmääräysten mukaan rahoitettava toiminta on sallittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit