keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Verotuspäätös 2018

Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi matkakulut, kotitalousvähennys, työasuntovähennys, vuokratulot sekä luovutusvoitot ja -tappiot muusta omaisuudesta kuin arvopapereista. Tärkeitä henkilöasiakkaan päivämääriä, kuten milloin veroilmoitus pitää palauttaa, milloin veronpalautukset maksetaan jne. Täydentävä verotuspäätös Jos verovelvollinen ilmoittaa oikaisuvaatimuksella tulon, vähennyksen tai muun §:n momentissa tarkoitetun tiedon, jota hän ei ole aikaisemmin ilmoittanut tai johon verotuspäätös ei ole muutoin perustunut, Verohallinto toimittaa verotuksen tältä osin ja tekee asiassa verovuoden verotusta täydentävän verotuspäätöksen. Laskelma, verotuksen päättymispäivä sekä veronpalautuksen tai jäännösveron määrä näkyvät tiivistettynä tällä sivulla.


Verotuksen päättymispäivä on nykyään henkilökohtainen ja se voi muuttua tietoja lisättäessä tai niiden muuttuessa. Esitäytettyä veroilmoitusta ei enää lähetetä korjattuna vaan käytetään erillisiä lomakkeita tai ilmoitus tehdään sähköisesti. Verotus tulee päättymään verovelvolliskohtaisesti eri aikaan mahdollisimman nopeasti verotuksen toimittamisen jälkeen. Esitäytetty veroilmoitus Verohallinto lähettää esitäytetyn veroilmoituksen maalis-huhtikuun aikana. Saat esitäytetyn veroilmoituksen mukana verotuspäätöksen.


Jos et korjaa veroilmoitusta, tämä verotuspäätös jää voimaan. Jos korjaat veroilmoitusta, saat myöhemmin uuden verotuspäätöksen. Muista tarkistaa myös uusi verotuspäätös.


Verotuspäätös 2018

Säilytä verotuspäätös ja erittelyosa, jonka saat keväällä veroilmoituksen mukana. Uusien verotuspäätösten postitus alkaa tänään – kysymystä ja vastausta. Arviolta yli kaksi miljoonaa ihmistä saa uuden verotuspäätöksen seuraavan yhdeksän viikon aikana. Useimmille henkilölle esitäytetyn veroilmoituksen mukana tulee myös verotuspäätös sekä mahdollisen jäännösveron tilisiirtolomakkeet.


Esitäytetyllä ilmoituksella olevat verotiedot on tarkistettava. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.


Verotuspäätöksestä voi sitten tarkistaa oman veronpalautuksensa tarkan määrän. Useimmilla asiakkailla oli veroilmoituksen mukana verotuspäätös , josta näkyvät veronpalautuksen tai jäännösveron määrä ja maksupäivät. Veroilmoituksen voi nykyisin tehdä netissä, mutta varsinaiset verotuspäätökset lähetetään edelleen ainoastaan paperikirjeenä kotiin. Miksi näin, verohallinnon viestintäpäällikkö Pirjo Korvola?


Valitettavasti sähköinen palvelumme ei ole vielä niin pitkälle kehittynyt. Vanhempainpäivärahat eli äitiysraha, erityisäitiysraha, isyysraja ja vanhempainraha ovat veronalaista tuloa, ja niitä verotetaan verolakien mukaan. Vaikka tuki on pienempi kuin palkka, ennakonpidätysprosentti ei välttämättä pienene. Tämä johtuu siitä, että tuesta ei voi tehdä verotuksessa samoja vähennyksiä kuin palkkatulosta. Viime vuoden veronpalautukset saadaan joulukuussa.


Mätkyjen ensimmäinen maksuerä täytyy maksaa marraskuun lopussa, ja toinen seuraavan vuoden alkupuolella. Veroilmoituksen ensimmäiseltä sivulta voi tarkistaa tietojen palautuspäivän ja omat tulotiedot sekä niistä pidätetyt verot. Autoverolaskuri on nopea ja helppokäyttöinen ratkaisu arvioida autovero tuontiautoille ja moottoripyörille. Valitse ensi rekisteröintivuosi jonka jälkeen haet Tullin Mahti-hintajärjestelmästä yleisen myyntihinnan kyseiselle autolle.


Verotodistus tulee joka vuosi ilmaiseksi veropäätöksen mukana, mutta joskus tarvitaan todistus useamman vuoden takaisista asioista. Verotoimistosta haettuna verotodistus maksaa kymmenen euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit