perjantai 27. huhtikuuta 2018

Eurooppalainen sairaanhoitokortti maat

Lääketieteellisesti välttämättömällä hoidolla tarkoitetaan hoitoa, joka ei voi odottaa sitä, että palaat kotiin. Eurooppalainen sairaanhoitokortti postitetaan kotiin viikon kuluessa. Jos et ehdi saada korttia ennen matkalle lähtöä, voit pyytää eurooppalaisen sairaanhoitokortin väliaikaisesti korvaavan todistuksen.


Saat sen soittamalla Kelan puhelinpalveluun tai asioimalla Kelan palvelupisteessä. Suomessa käytetään kansallista sairausvakuutuskorttia eli Kela-korttia. Suomessa eurooppalaista sairaanhoitokorttia voivat käyttää vain pysyvästi ulkomailla asuvat eläkeläiset, joiden sairaanhoitokustannuksista Suomi vastaa ja jotka saavat eläkettä Suomesta. Muissa maissa korttia on erikseen haettava.


Kortti on maksuton. Se kannattaa hankkia sairausvakuutuslaitokselta ennen matkaa. Voit hankkia kortin ottamalla yhteyttä omaan sairausvakuutuslaitokseesi, joka vastaa terveydenhoitokustannuksistasi.


Maakohtaista tietoa terveyspalveluista. Terveydenhuollon palveluja koskevat maakohtaiset tiedot on tarkoitettu avuksesi, kun matkustat ulkomailla ja tarvitset hoitoa äkillisen sairastumisen vuoksi. Jos sairastut ulkomailla tai sattuu vahinko, matkavakuutuksen hinta on pieni vakuutuksen tuomaan turvaan nähden. Ulkomailla tehtävien hoitotoimenpiteiden ja mahdollisesti tarvittavien lääkkeiden hinnat voivat nousta useisiin satoihin tai jopa tuhansiin euroihin, ylittäen moninkertaisesti kattavimmankin matkavakuutuksen hinnan.


Muista matkavakuutus ja Kelan eurooppalainen sairaanhoitokortti. Selvitä, mitä matkavakuutuksesi kattaa, ja perehdy ennen lähtöä vakuutusyhtiön ohjeisiin. Tallenna puhelimeesi vakuutusyhtiösi puhelinnumero hätätilanteita varten.


Oikeus koskee esimerkiksi äkillisen sairastumisen tai tapaturman hoita-mista toisen maan terveydenhuollon piirissä. Hoito on samanhintainen kuin maan asukkailla. POP Matkavakuutus on tärkein matkakumppanisi.


Se turvaa sinut matkalla alkavien sairauksien ja sattuvien tapaturmien varalta ja kattaa myös alle 18-vuotiaat mukana matkustavat lapset. Laske hinta helposti verkossa! Viisumin tarve ja Suomen hyväksymät matkustusasiakirjat. Schengen-valtiot ovat yhteisesti päättäneet ulkovaltojen kansalaisten liikkumisesta alueellaan ja minkä valtioiden kansalaisilta vaaditaan viisumi.


Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Vakuutuksen lisäksi kannattaa hankkia eurooppalainen sairaanhoitokortti , jos suuntaat matkalle Eurooppaan.


Se ei kuitenkaan korvaa vakuutusta, sillä ainoastaan vakuutus korvaa kotiinkuljetuskustannuksia tai esimerkiksi matkan keskeytymisen. Reissaajan on hyvä varata matka-apteekkiinsa ainakin särkylääkettä, maitohappobakteereita ja ripulilääkettä. Jos asut EU-maassa tai ETA-maassa, näytä eurooppalainen sairaanhoitokortti tai E111-todistus, kun tarvitset välttämätöntä sairaanhoitoa. Jos olet Ison-Britannian, Pohjois-Irlannin tai Pohjoismaiden kansalainen, riittää kuitenkin passi tai henkilöllisyystodistus. EU- maat ja ETA- maat.


EU-kansalaiset, ETA- maat ja Sveitsi. EU:n jäsenvaltioiden, ETA-valtioiden ja Sveitsin kansalaiset saavat lääketieteellisistä syistä välttämättömän hoidon samoilla perusteilla ja samalla asiakasmaksulla kuin suomalaiset. He voivat käyttää myös Suomen julkisen terveydenhuollon kiireettömiä hoitopalveluja.


Se kertoo kohdemaan turvallisuustilanteesta sekä muista hyödyllisistä asioista. Hanki eurooppalainen sairaanhoitokortti ja selvitä rokotukset. Hanki Kelasta eurooppalainen sairaanhoitokortti.


Jos vaihtokohteesi on EU:n ulkopuolella, hanki tarvittavat vakuutukset muuta kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit